Hjem Øre, næse og hals Åben debat om øre-, næse- og halssygdomme

Susen for øret

Jeg har haft en slags susen for øret eller tinnitus i 14 år dog har den ikke været slem mange gange glemte jeg den.

Men i sidste uge fik jeg en dobbelt så høj susen i højre øre jeg var hos ørelægen igår som sagde det er en form for forkølse i øret lidt hævelse og rødt.

Har ingen hørenedsættelse, men kan det virkligt gøre det at susen bliver højer, det vil sige at når hævelsen har lagt sig får jeg mindre susen i øret?

Har godt nok været streeset, bange og anspændt da min Mor var syg og døede om det måske også kan drille, men håber at susen bliver mindre som det har været det i de første 14 år.

Har ikke været udsat for støj, hørte det en nat jeg drømte hørte jeg et lille knald og vupti mere susen for øret, håber nogen kender mere til det eller kan sige gode ting til en?

Hilsen.
Jan.
«13

Kommentarer

 • Hej Jan

  Hvis din læge mener, at tonen i øret skyldes en infektion, så er det nok et godt bud. Og mon ikke, lyden går i sig selv igen senere, når infektionen er væk?

  Du skriver, at du er meget stresset for tiden. Dette kan også forårsage tinnitus. Se fx her:
  http://www.netdoktor.dk/sunderaad/stres ... nnitus.htm
  Der kan du også se nogle råd/behandlingsmuligheder.

  Jeg håber, at du får det bedre. Jeg har selv brusen i ørerne, som varierer i styrke, så jeg kan godt forstå, hvor frustrerende og dybt ubehageligt det kan være.

  De bedste hilsner
  Inga
 • Hej Inga.

  Tak for de pæne ord og tak for svaret, så er der måske håb forude. Jeg kan som sagt godt leve med det jeg havde alle de andre år som ikke var så høj og offte var enten væk eller glemt.

  Det gør mig ondt at høre du og andre har disse toner susen for øret, jeg er særlig om aften ved at blive skør, virker som lyden bliver højer, men det er sikkert fordi man lytter efter det, jeg prøver at sætte Formel 1 rave på DVD og se og hør race men kan høre begge dele, når jeg går i seng høre jeg lidt lav musik over MP3 afspiller men lyden er der hele tiden, men som du skriver kan det være det er det som ørelægen siger eller det er stress efter det med min Mor som får lyden højer op, men håber at det bliver som det plejer, og det håber jeg også for dig og andre jeg følger med jer.

  Hilsen.
  Jan.
 • Har været til ørelægen idag.
  Han kan intet finde alt er ok.
  Så han mener at det jeg kan høre susen i øret kan skyldes stress omkring det med min Mor, eller jeg er kommet ind i en ond cirkel og skal tænke på noget andet det er mig der er bossen jeg skal blive gode venner med ham i øret hihi sikken noget øregas men det sagde han, og samtidigt med jeg skriver hyler det høj i øret det er svært at glemme den og min øre virker tunger men der er intet galt.

  Man skulle dyrke sport gå nogen tur blive masseret ved nakken så se om det ikke forsvinder inden for 4-6 uger, der er intet han kan hjælpe mig med sagde han der er kun mig selv.

  Hilsen.
  Jan.
 • Argh, det er også frustrerende at skulle glemme noget, der er så allestedsnærværende. Men det lyder som en god plan med massage og sport. Der er også forskellige alternative behandlere, der mener, at de kan helbrede tinnitus - jeg skal ikke kunne sige, om det er sandt, men i sådanne tilfælde som dit, hvor det ifølge lægen også handler om afslapning og at 'blive gode venner med ham i øret', så kan det måske være, at en række alternative behandlinger vil være med til at give lidt fred og ro og en fornemmelse af at gøre noget?

  Lige meget hvor håbløst og dybt frustrerende det måske kan virke nu, så er jeg sikker på, at du nok skal komme af med tonen i øret, Jan.

  De bedste hilsner

  /Inga
 • Hej Inga.

  Tak for de pæne ord og i ligemåde.
  Jeg skal tage mig rigtig meget sammen det bliver nok svært og det går sikkert ikke væk efter en dag håber på det bedste for os alle sammen.

  Hilsen.
  Jan.
 • Til min store overraskelse fik en zoneterapeut min ulidelige hylen i øret væk.
  Et halvt år efter kom den igen. Jeg fik en behandling og væk var den igen. Det er nu flere år siden.
  Jeg er stadig forbavset over det, for jeg troede ikke på, det kunne lade sig gøre. Men i mit tilfælde skete det.
 • Det var da perfekt så er der noget der kan fjerne den dumme lyd? min læge mener at når jeg lider af myoser og er anspændt kunne det være at en sådan behanling kunne hjælpe jeg burde prøve.

  Hilsen.
  Jan.
 • Hej Persille1.

  Jeg har ringet lidt rundt ang. Zoneterapi men de lover ikke at kunne fjerne det men måske mindske den, men hvis man er anspændt eller har myoser kan godt driller ørene og hvis man har en lille susen for øret kan den blive tydligere men hvad gjorde hun ved dig, trykkede omkring ved lilletåen?

  Hilsen.
  Jan.
 • Hej

  Jeg har også haft "propper" i ørerne. Det var noget jeg døjede med i mange år. Ingen kunne finde ud af, hvad der var galt.
  En dag var jeg hos en ældre specialist, han sagde: De propper er infiltrationer omkring ørerne, du skal have massage der.
  En dygtig fysioterapeut gav mig massage. Til at begynde med hjalp det slet ikke, men pludselig kunne jeg mærke hun ramte det sted, hvorfra det udsprang.

  Det var vidunderligt. Jeg var også helt ødelagt i næsen ved at holde for næsen og puste ud. Det hjalp nogle sekunder.
  Det kommer igen, men nu kender jeg rådet til at få det væk.
  Ang. hyletonen. Det er længe siden, men hun masserede tæerne. Da jeg kom hjem var lyden væk. Om det mest var en bestemt tå husker jeg ikke.

  Et halvt år efter kom den igen. Jeg mødte hende på gaden og klagede min nød. Hun trykkede på et punkt på underarmen.
  Jeg tænkte, det er vist noget vrøvl, men tonen forsvandt og er aldrig kommet igen.
  Jeg er faktisk stadig forbavset over det. Det er hun også selv. Desværre er hun holdt op med at give zoneterapi, der er andre, der har spurgt efter hendes adresse.
  Jeg har spurgt hende, men hun vil ikke mere.

  Når din læge mener, det kunne være myoser ville jeg , hvis det var mig, prøve en DYGTIG fysioterapeut. Jeg skriver dygtig, for der er forskel på dem.


  Jeg sidder lige og læser lidt tilbage. Du skriver ørelægen anbefalede nakkemassage, næe, hvis det er dine ører, så er det omkring ørerne og kæben, den er gal.

  Efter min ringe mening er det noget vrøvl med at blive "gode venner", det kan man ikke. Den eneste, der kan hjælpe er en selv, det er også noget vrøvl.
  Noget de siger, når de ikke aner hvad de skal gøre. De skulle holde sig til sandheden.

  Jeg døjede i mindst 20 år med mine ører og de "propper". Min mor gjorde det næsten hele sit liv. Utallige gange var hun hos ørelæge og blev pustet.
  Og så viser det sig "100 år" efter, det er infiltrationer.
  Det burde være skolelærdom for en ørelæge.

  Jae, du kan nok se, jeg har været meget mere plaget end det i mit første indlæg kunne se ud til.


  Og så en lille sidebemærkning. Jeg havde jo før været hos ørelæge uden at få hjælp. Da jeg flyttede til en anden by ville jeg prøve en ørelæge der.
  Jeg kendte ingen, så jeg valgte den første og bedste.
  Ærlig talt blev jeg lidt nervøs for ham. Han talte gebrokkent dansk, var ældre og virkede, i mine øjne, lidt "underlig".
  Men han kunne sit kram skal jeg lige love for.


  Det er vist ved at blive noget af et brev til dig.
  Nu skal du høre, jeg var en dag hos min tandlæge. Han siger så: Døjer du ikke med spændinger i din kæbe. På grund af kæbens bygning har du sikkert infiltrationer .
  Så fik han min historie, hvordan jeg havde lidt i mange år uden nogen kunne hjælpe.

  Jeg fandt lige dette på google.


  http://www.tandogmund.dk/vis_spm.asp?ID=13219
 • Det er noget af en historie og hold da op mange år du har gået med det.

  Jeg har faktisk også følsen af en prop i øret og kan virke anspændt i kæben men ikke stiv nakke men myoaser er der, jeg skal til en der vil give mig zoneterapi på lørdag og senere vælger jeg nok engang akupunktur så jeg må håbe der nogen en dag kan hjælpe mig af med hyletonen, den er mest slem om aften og hver morgen når man vågner hyler det så man kan ikke blive gode venner med ham så nu må jeg se om de kan hjælpe men hvor gode de er ved jeg ikke.
Log in eller Registrér for at kommentere.