Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Medicin og højt blodtryk

13»

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Persille

  Nu skriver du ikke, hvem der er ophavsmand til dit citat, men jeg kan næsten regne ud, at det er mig ;o)

  Jeg vil gerne komme med en rettelse: Jeg aner ikke, hvad min tendens til lavt kalium-niveau skyldes.

  Jeg får stadig - eller måske snarere atter - Centyl, og selv om der er kalium tilsat, så kan det jo være, at det for nogle personers vedkommende ikke er tilstrækkeligt til at kompensere for den mængde kalium, der drives ud af organismen af Centyl.

  Men der er jo også en mulighed for, at det er den øvrige medicin, der giver kaliummangel. Selv om det hyppigste kalium-problem ved den medicin, jeg får (angiotensin II-blokker) er for højt kalium, så står der som regel angivet som sjælden bivirkning, at kalium også kan være for lavt.

  Desuden tror jeg, at min tendens til at anstrenge mig fysisk kan give kalium-mangel, fordi jeg sveder meget. Min praktiserende læge har ganske vist for nylig sagt, at man ikke mister kalium ved at svede meget, kun natrium. Indtil videre tvivler jeg nu lidt på hendes påstand, for det er som regel, når jeg lige har klippet hæk, gravet have eller lignende, at jeg har tendens til at komme i underskud. Så den påstand må jeg have undersøgt nærmere.

  Men altså, man kan sagtens komme i underskud med kalium, når man tager Centyl, selv om der er tilsat masser af kalium til Centyl. Jeg har jo selv erfaret det adskillige gange.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Hej.
  Jeg har idag fået en tid hos lægen og har skrevet en liste med spørgsmål som jeg håber at kunne få nogle svar på, og få taget en blodprøve. Jeg har jo et job hvor de gerne vil vide hvornår jeg starter igen. Er selv ansat på hospital så løber stærkt når jeg er på job. Det er interessant at blodtryksmedicin har så mange bivirkninger som man selv skal læse sig til, jeg har fået det i mange år men der er da aldrig nogen læger der har været inde på at det har alle de bivirkninger.
  God weekend
  Lea
 • Indstillinger
  Hej lea

  Det lyder godt, at du skal til læge og have taget blodprøve.

  Jeg vil lige sige i den forbindelse, at de symptomer, jeg har haft ved lavt kalium ikke uden videre forsvandt med det samme, så snart der igen blev målt normalt kalium. Det værste var denne demens-lignende tilstand, hvor der to gange har været et temmelig langt forløb, inden jeg fik det godt igen.

  Jeg siger det, for at du ikke skal presse dig selv til at melde dig rask, bare fordi blodprøven siger, at dine tal er normale. Om du er rask, må jo komme an på, om du føler dig rask.

  Du skriver, at du er ansat på et hospital. Så må du også kende til det faktum, at selv om masser af læger er meget kompetente og professionelle, så er det, som om de har nogle ”blinde pletter” eller huller i deres viden.

  Jeg synes, at det er en god ide, at du har en liste med spørgsmål, som du vil prøve at få din læge til at besvare.

  Men der er meget stor forskel på lægers holdning til de problemer, man kan få af medicin. Mange læger mener, at der er tale om indbildning eller overreaktion, når patienterne melder om selv alvorlige bivirkninger.

  Dengang jeg fik konstateret et kalium-niveau på 3,1 og var meget syg, mente min daværende læge ikke, at jeg skulle tage kalium-tilskud. Jeg gjorde det selvfølgelig alligevel. Men jeg følte mig meget alene og fortabt, for jeg vidste jo ikke, hvor meget det gik an at tage. Og jeg skyndte mig at skifte læge.

  Min nuværende læge tager det som en selvfølge, at jeg skal have Kaleorid. Jeg har været på sygehuset et par gange for atrieflimmer, hvor det første, de gjorde, var at måle mit kalium-niveau. Begge gange var det lige under normalen, 3,4, og ud over at behandle mig for mit atrieflimmer rådede sygehuset mig derfor til at tage to Kaleorid i en periode.

  Men man kan altså ikke være sikker på, at en praktiserende læge tager kalium-mangel eller bivirkninger ved medicin alvorligt. F.eks. er det jo mærkeligt, at din læge ikke allerede har rådet dig til at tage tilskud af Q10, når det nu er videnskabeligt bevist, at kolesterolmedicin og betablokkere mindsker tilstedeværelsen af Q10 og kan give smerter, som kan modvirkes, ved at man tager tilskud af Q10.

  Ifølge det link, som jeg kom med, hvor der er et skema over alle de næringsstofmangler, som forskellige slags medicin kan forårsage, så er det jo videnskabeligt bevist, at disse lægemidler kan give disse mangler. Men jeg tror slet ikke, at lægerne har læst om dette. De ved det simpelthen ikke.

  Derfor skal man nok være lidt forsigtig i sin tilgang til emnet. Personligt stiller jeg min læge mange spørgsmål, men jeg passer lidt på med at fortælle om, hvad jeg har læst mig til. Jeg har en venlig og dygtig læge, som jeg gerne vil bevare et godt forhold til. Men det er jo ikke forbudt at supplere den viden, man får hos lægen med andre informationer. Og i hvert fald er der da ingen grund til at have smerter i ben og arme, hvis det kan undgås ved at tage Q10.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Bare en hjertelig hilsen fra mig til dig, kameliadamen. Tak for alt din støtte, da jeg var syg af blodtryksmedicin.
 • Indstillinger
  Redigeret 15 maj, 2019, 06:20

  Hej alle - jeg vil bare sige at jeg nu i 6 uger har taget et kosttilskud mod forhøjet blodtryk som hedder PressureX - https://weightworld.dk , og det har virkelig hjulpet så mit blodtryk, som før røg op og ned (mest op) nu ligger stabilt på omkring 130 - 140. Det er lidt dyrt, men alle pengene værd. Der gik ca 4 uger før det begyndte at virke, men jeg må sige at jeg er super glad for det nu.

Log in eller Registrér for at kommentere.