Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvorfor ved læger og gynækologer intet om vulvo???

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Lina, undskyld! Jeg fik vist skrevet Linea.
  • Indstillinger
    Hej Piger..
    Det er nu tæmmelig længe siden jeg skrev dette indlæg, jeg har endnu ikke fået konstateret vulvodyni (Heldigvis for det)
    Min gynækolog sendte mig vider til en gynopseklenik (en fyseteraput). Det var rart endelig at komme til en som lyttede og tog tingene alvorligt.
    Efter lidt undersøgelse mm. konstaterede hun at jeg har nogle muskel spændinger i underlivet.. Som kan være kommet af Stresse, fortvivlelse mm. Ja det lyder underligt ikke, Men kroppen reagere forskelligt på stress mm. og det kan sætte sig oferalt i kroppen. oftest i ryggen og nakken ved de fleste, men Hun oplever flere der kommer med det samme problem som mig og fortæller at de på hjemmefronten, eller på arbejdet har problemer mm.
    Jeg syntes ikke jeg led af stress eller havde svære problemer... ikke noget af betydning, mente jeg. Men kæreste sorger og fortvivlelse heromkring kunne åbenbaret gøre det.

    Jeg går til behandling hver måned nu. og har fået nogle øvelser jeg skal lave. Sex var bandlyst i 1 måned, og derefter skal de afprøbes om det har hjulpet.
    derudover overvejer jeg at prøve akupunktur eller en healer, hvilket min venindes mors veninde har haft held med.

    Jeg tror på at der er en vej ud af dette helved.. og at jeg forhåbenlig ikke får konstateret vulvodyni.

    Held og lykke til jer alle.

    T ag kampen op !
  • Indstillinger
    Håber det lykkes!

    Vil bare lige fortælle, at jeg har flexi-T spiral (alm. kpber, uden hormoner) og har aldrig været gravid. Det er en udbredt misforståelse at man skal have været gravid førend man kan få spiral. Jeg har været utrolig glad for min spiral, koster et engangsbeløb på ca 200,- kr og et besøg ved gynækologen, der smertefrit lægger den op på 2 minutter. Jeg har intet kunnet mærke til den siden, og ikke bøvlet med piller, kondommer osv siden.

    Piger: Få spiral og drop piller og kondommer. Det koster så lidt, og den "glemmer" du ikke at tage om morgenen.

    Held og lykke.
  • Indstillinger
    Hej Linda.

    Jeg ved ikke om du stadig har problemer med Vulvodyni ellers kan andre måske få glæde af det.

    Til alle jer der lider af Vulvodyni kan jeg fortælle følgende.

    Min datter på19 år fik for ca. 4 månder siden voldsomme smerter - lidt ved skede indgangen.
    Hun fik af sin læge flere gang behandling for svamp og det blev kun værre.
    Kunne ikke gå meget eller cykle de dage det var slemt.

    Jeg tog hende med op til Homøpatisk klinik i Jyderup hos Gunnar Hvass.
    (Slå det op på google)
    Han konstaterede med det samme at det var Vulvodyni som er en bakterie som sidder i slimhinden ved skedenindgangen - ofte i en lille hesteskoform. Typisk er smerterne der ikke når man har menses - er der nogen af jer som har lagt mærke til det. Han banlyser at mange unge piger tager p-piller i flere måneder uden pause - det giver rigtigt mulighed for Vulvodynien at blive værre.

    Min datter fik medicin til at slå bakterien ned og til at styrke slimhinden.

    Efter EN UGE kunne hun mærke bedring og her efter 3 uger er hun smertefri - det er for os næsten et mirakel..
    Hun skal indtil videre fortsætte med medicinen de næste 3 mdr.

    Gunnar Hvass arbejder sammen med klinikken i Holbæk og ved en masse om denne sygdom - lægerne ved ingenting!!

    Jeg håber dette kan være en hjælp for jer alle med Vulvodyni.

    Kærlige hilsner fra
    Ghita
  • Indstillinger
    Hej!

    Hvad er det for en medicin din datter tager? - for synes jeg har været lidt af hvert igennem, men har aldrig hørt om en medicin.

    Håber på tilbagemelding.

    Venlig hilsen

    Christina
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har døjet med vulvodyni i mange år. Jeg kunne også godt tænke mig at vide hvad det er for en medicin, der har hjulpet din datter.

    Mvh
  • Indstillinger
    Hej,
    Jeg har lidt af vulvodyni i mange år. Min gamle læge (eller for den sags skyld alle andre behandlere jeg har været i kontakt med) troede ikke på, at vulvodyni eksisterer. Det er åbenbart få læger/gynækologer der ved noget om det. Men jeg insisterede på, at min læge skrev mig op på venteliste på Holbæk Sygehus. Mindre kunne ikke gøre det!! For hvis de har ret til at sige at det hele sidder i hovedet og så udlevere recepter på smertestillende cremer, så har jeg lov til at stille krav! Der er jo også virkelig lang ventetid for at komme hen til Knud Damgaard, så det gælder bare om at få en henvisning. Ellers skift læge, hvis din egen læge ikke lytter. For nogle virker det, at man stopper med p-piller - prøv evt. i nogle måneder og hvis det ikke virker, så kan man roligt tage pillerne igen. Jeg fik spiral (selvom jeg ikke havde født), men fik det taget ud, da både min kæreste og jeg kunne mærke den. Det lyder også godt med ham Gunnar Hvass - det vil jeg prøve. Og så lige til sidst; jeg har længe læst med på facebook gruppen, da jeg på den måde får lidt trøst. Men vil sige, at det er ærgerligt, at gruppen er på fb - gider ikke at alle kan se, at man lider af vulvodyni.
  • Indstillinger
    Hej Mini80

    Det er mig der har gruppen på FB, og godt at høre at du følger med!

    Der er nogle der opretter "falske" facebook profiler, så de kan være medlem af gruppen uden at deres venner kan se det.

    Jeg kan rigtig godt forstå behovet for privatliv, og jeg kan sige, at den eneste grund til at gruppen er helt åben, er simpelthen for at folk kan finde den hvis de laver en søgning på Facebook. Det har vi også fået mange medlemmer ved.

    MEN nu er det sådan at der også findes en skjult gruppe - HELT skjult. Du skal bare skrive en mail til vulvodyni@forum.dk for at blive medlem, og så vente på at Tine svarer. Og i den gruppe er der ingen andre end medlemmerne, der kan følge med :-)

    Håber det var brugbart. Du er i øvrigt velkommen til at skrive en besked til mig personligt på FB (jeg står som admin på gruppen).

    Vh. Sisse
Log in eller Registrér for at kommentere.