Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjertebanken efter måltid

Redigeret 18 januar, 2012, 13:49 i Hjerteproblemer
Jeg kan simpelthen ikke forstå at:
Jeg "næsten" altid får hjetebanken efter et måltid mad. Nu har jeg lige spist kop nudler til frokost, et måltid som ikke fylder særlig meget, og vupti så kvitterer kroppen med hjertebanken ca. en halv time
Er der nogle der har / eller kender til problemet?
«1

Kommentarer

 • Indstillinger
  Mit "hjertebanken" kommer også ofte (men ikke altid) efter større måltider, især hvis den gode mad er blevet skyllet ned med vin el. øl.

  I den forbindelse mente min læge at fornemmelsen af uroligt hjerte/hjertebanken kan have noget at gøre med "reflux", altså at lidt mavesyre løber tilbage op i spiserøret. Og hun foreslog mig at bruge "Gaviscon" på flydende form, det lægger en slags skumlag i maven, så der ikke kommer noget "den forkerte vej".

  Jeg synes faktisk at jeg har undgået de helt store ture efter at jeg er begyndt at bruge det!
 • Indstillinger
  Hej og

  tak for dit råd, skal det købes på apoteket eller kan det købes andre steder?

  Vh Eva
 • Indstillinger
  Måske skal du overveje, om du er overfølsom for smagsforstærker som bl.a findes i færdigretter som nudler. Man kan opleve hjertebanken eller rødme og svedtendens. Hvis du også får hjertebanken ved hjemmelavet mad, tror jeg også det kan skyldes refluks.
  mvh. Sanne
 • Indstillinger
  Gaviscon er håndkøbsmedicin, jeg tror kun man kan få det på apoteket.
  Det fås på (tyk)flydende form - og også som tyggetabletter, men de smager virkelig fælt og fylder munden på en ubehagelig måde. (Synes jeg).
  Hvis man ofte mærker reflux, kan det være smart både at have en stor flaske til hjemmebrug og en lille til at tage med ud på rejser og længere besøg mm.
 • Indstillinger
  Hej Eande 49

  Jeg har lidt at hjertebanken i snart 8 år nu, fra jeg var 18 år. Jeg ved at alkohol trigger min hjertebanken MEGET, selvom jeg kun har drukket en genstand til aften, så får jeg hjertebanken om morgenen. Det kan skyldes, at der er mange stresshormoner i alkohol, og det stresser sikkert hjertet. Jeg ved også, at hvedemel giver mig hjertebanken. Alle stimulanser trigger hjertebanken, dvs. også chokolade, koffein m.m.

  Jeg kæmper for at komme til bunds i, hvorfor mit hjerte opfører sig som det gør, men jeg har i hvert fald fundet ud af, at alkohol har meget at gøre med det, samt om jeg får nok søvn og så hvedemel (du sagde fx at du fik hjertebanken af nudlerne, de er jo lavet af hvede).

  Hilsen Tina
 • Indstillinger
  Hej igen

  Tak for svar. Jeg tror desværre ikke kun det er nudler eller for den sags skyld hvedemel, for det kommer næsten efter hvert måltid, og jeg får den største lyst til at strække mig ud, for så mærker jeg det ikke nær så meget.

  Måske er det tankerne omkring det, men nu syntes jeg selvfølgelig at jeg føler det oftere og oftere, dog er min glæde at jeg kan dyrke motion uden at blive dårlig eller svimmel, men hvorfor pokker skal man døje med det, og hvad kommer det mon af!

  Venlig hilsen
 • Indstillinger
  I kan godt opgive nogensinde at finde ud af, hvorfor I får hjertebanken efter et stort måltid. Jeg er 77 år og har haft det sådan de ca. 50 år. MEN jeg får så piller, Motroprolol, som jeg tager, når det begynder. Hver dag.
  Jeg ville gerne scannes, fordi jeg har en teori om, at en fyldt mave kan trykke på en udposning (aneurisme) på Aorta. Men man kan ikke lige få en scanning med MR, kun en "Mus", som jeg ikke regner for noget.
  Så jeg har opgivet, men jeg lever endnu. Udmærket. Vær ikke nervøs.
  Min mand var lige ved at dø af Aorta Aneurisme. Da hørte jeg, at symtomet var "puls i underlivet". Altså lige under hvor udposningen er. Han var i årevis blevet henvist til Fysio, efter operationen havde han ikke ondt i ryggen/lænden mere. Ingen læge kan stille den diagnose, men når den er ved at springe, skriger man huset ned og så kommer man på hospitalet. Der blev omtalt et tilfælde i TV for ca. to mdr. siden, hvor en mand stod frem og fortalte om sin fars tilfælde. Han har lavet en hjemmeside - sundhedspolitiker.dk -. Hans far døde uden at få hjælp. Jeg ved ikke, hvorfor læger ikke kan genkende en aneurisme. Nok fordi der heldigvis er så få tilfælde, og en sådan kan være 30-40 år undervejs.
  Så bliv ikke forskrækket.
 • Indstillinger
  Jeg har lige fået taget et EKG i dag og var meget nervøs, jeg prøvede at slappe af, men lå og var temmelig nervøs alligevel, for om der nu var noget galt, da jeg er ret så sygdomsangst. EKG et var normalt, men der stod at jeg havde syinystakyardi. lægen sagde, at jeg ikke skal undersøges yderligere, og at det er helt normalt når man er nervøs, men hjertet bankede 131 slag i minuttet og selv om man er nervøs, kan det da ikke være normalt. jeg har i et par dage haft en lettere tør hoste, samt lettere åndenød om aftenen. jeg har ikke åndenød når jeg foreksempel sjipper. men det kommer når jeg er i ro. jeg læste et sted på internettet, at sinustakyardi kan være tegn på hjerteinsufficiens. og der var et af symptomerne også tør hoste. jeg er meget nervøs. men lægen siger, at jeg ikke skal undersøges videre. men jeg er simpelthen så nervøs :O( er der nogle der ved om det er normalt, at man har sinustakyardi, hvor hjertet slår 131 slag i minuttet, uden at der behøver at være noget alvorligt galt. og er der nogle der kender det med at have lettere åndenød/hoste om aftenen og et lettere nervøst synkebesvær ? Mange hilsener, fra Martine !
 • Indstillinger
  Hej Martine

  Jeg checkede på "Lægehåndbogen"
  http://www.laegehaandbogen.dk/default.a ... ment=14895

  Her står der under "Supraventrikulær takykardi" hvor sinustakykardi er en af 7-8 typer:

  "Hvornår skal patienten henvises
  Hjertesyge
  Arytmier hos i forvejen hjertesyge patienter bør tilstræbes karakteriseret, da disse patienter ofte tolererer en takyarytmi dårligere end ellers hjerteraske.

  Hjerteraske
  Når der ikke er mistanke om underliggende hjertesygdom, er der sjældent akut behandlingsbehov
  Fordi behandlingsmulighederne i dag er gode, bør dog også mildere anfald udredes, hvis de reducerer livskvaliteten.

  Synkope
  Dramatiske anfald med uvarslet synkope og evt. tilskadekomst tilsiger hurtig udredning og behandling
  Ved tvivl eller muligt patologisk fund bør man henvise til kardiolog med henblik på videre vurdering."

  Så hvis du er "hjerterask" kan det godt tænkes at din læge har ret i at du ikke skal undersøges videre. ("sjældent akut behandlingsbehov")
  MEN: Jeg synes virkelig du bør tage en grundig og rolig snak med lægen, så du kan få svar på dine spørgsmål og ikke går rundt i uvidenhed og angst. En sådan snak må han kunne stille op til!
  Og måske kan du få en tid hos en hjertespecialist til en mere grundig undersøgelse hvis du (og/eller lægen) er i tvivl om der er mere i vejen end det "hurtige hjerte".

  Håber du får styr på det!

  Martin
 • Indstillinger
  TAK FOR SVARET ! JEG HAR EFTERFØLGENDE KONTAKTET MIN LÆGE IGEN. HAN HAR TAGET MIN PULS ET PAR GANGE, HVOR JEG IKKE VAR NERVØS. DEN VAR PÅ CIRKA 68. OG MIN LÆGE ER IKKE TIL AT HUGGE OG STIKKE I. HAN SIGER, AT NÅR MIN PULS NU ER HELT NORMAL NÅR JEG IKKE ER NERVØS, SÅ NÆGTER HAN AT SENDE MIG TIL VIDERE UNDERSØGELSER, DA HAN MENER AT JEG BLOT VIL KØRE MIG SELV YDERLIGERE OP. MEN JEG BLIVER VED MED OG GÅ OG VÆRE NERVØS, DA MIN PULS VAR SÅ EKSTREMT HØJ DA EKG ET BLEV TAGET. KAN MAN MON STOLE PÅ, AT DET NU ER NORMALT, DA MIN PULS NU ER NORMAL ? JEG FRYGTER I HVERTFALD, AT JEG HAR EN HJERTESYGDOM :o( NÅR MIN LÆGE NU NÆGTER AT SENDE MIG TIL VIDERE UNDERSØGELSE ANER JEG SIMPELTHEN IKKE HVAD JEG SKAL GØRE ? MARTINE !

  PS: JEG HAR OGSÅ I NOGLE UGER HAFT DET MED AT GABE, TIL TRODS FOR AT JEG IKKE FØLER MIG TRÆT. SÅ LÆSTE JEG FOR NOGLE DAGE SIDEN ET STED PÅ INTERNETTET AT GABEN KAN VÆRE ET SYMPTOM PÅ EN HJERNE/HJERTESYGDOM. SÅ NU ER JEG BLEVET ENDNU MERE BANGE FOR AT GABE. SÅ JEG TÆNKER NÆSTEN HELE TIDEN PÅ DET. OG NU ER MIN GABEN BLEVET ENDNU VÆRRE. ER DET NORMALT AT GABE SELVOM MAN IKKE ER TRÆT ? OG HVAD KAN ÅRSSAGEN VÆRE ? JEG ER VIRKELIG NERVØS. I GÅR, DER GABTE JEG FOREKSEMPEL 15 GANGE I ALT. DET SKAL LIGE SIGES AT JEG LIDER LIDT AF ALLERGI. OG TIT TRÆKKER JEG MEST VEJRET GENNEM MUNDEN OG SLUGER DERMED EN DEL LUFT. NOGLE JEG KENDER MENER AT DET KAN VÆRE ÅRSSAGEN, MEN JEG ER IKKE SIKKER. JEG HAR HAFT "GABESYGE" FØR, FOR FLERE ÅR SIDEN, MEN NU ER DET ALTSÅ KOMMET IGEN OG JEG ER MEGET NERVØS. HVAD KAN DET DOG VÆRE ?
Log in eller Registrér for at kommentere.