Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blodfortyndende behandling

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg synes også, der er noget mystisk her, Mystik.

    En ting er, at jeg ikke forstår disse tal, men du har fået konstateret et voldsomt forhøjet tal - du er derfor blevet sat i behandling med både blodfortyndende (eller mere korrekt som Kameliadamen skriver, blodpropforebyggende) medicin og med blodtryksmedicin.

    Og nu er tallene fine igen.

    Hvad er det, du ikke forstår her? Du har fået en behandling, som har virket efter hensigten.

    Nogle mennesker HAR altså sådanne problemer, som heldigvis nemt kan reguleres med netop den type medicin, og hvis man får den medicin, så ER der heldigvis ingen - eller kun få - problemer.

    Hvis du stopper med medicinen, så vil disse tale med overvejende sandsynlighed stige igen.

    Du kunne f.eks. spørge lægen om der en undersøgt for Protein-S mangel. Det er en ret sjælden i øvrigt arvelig sygdom- eller mangel - som ganske få mennesker har, og den gør netop, at selv om man ellers ikke fejler noget, så
    kan man netop få meget "tykt" blod, og man er derfor i absolut højrisiko for at udvikle blodpropper.

    Protein-S mangel er som nævnt meget sjælden, hvorfor det kan være, man ikke har tænkt på at undersøge for det, selv om jeg nu nok tror det, når du har været på flere sygehuse.

    Derfor skal man medicineres med Marevan eller Marcoumar f.eks og det er livsvarigt, men man kan sagtens leve et helt normalt liv uden problemer.
  • Indstillinger
    Har været hos min læge i går for at få en ekg og målt mit blodtryk og alt er fint fik desværre ikke spurgt om de tal han nævner grænseværdi 300 får stadig blodfortyndende og blodtryksnedsætende medicin men forstår ikke hvorfor mit blod kunne blive meget for tykt og efter 8 mdr næsten normalt selvfølgelig er jeg glad over alt er næsten som det skal være undrer mig bare
  • Indstillinger
    Lad os nu bare glemme det med de tal, om det hedder det ene eller det andet. Men måske du for din egen skyld skal bede om en forklaring.

    Der må jo have været en årsag til, at det overhovedet blev opdaget, at det tal var så vanvittigt højt?

    Min mand blev for en del år siden meget, meget syg, blev indlagt og opereret og i den forbindelse fik han akut en stribe blodpropper i sin tyndtarm. Meget dramatisk blev han overført til Rigshospitalet og man regnede ikke med at han ville overleve, men det gjorde han heldigvis.

    Så skulle man bagefter til at finde ud af, hvad det hele handlede om – og det tog faktisk specialisterne meget lang tid at finde ud af. Det viste sig i hans tilfælde at være netop den Protein-S mangel, som jeg nævner, som altså er uhyre sjælden.

    Han får således livsvarig blodfortyndende medicin, og hvis han holder om med det, så vil han med overvejende sandsynlighed få en eller flere blodpropper meget hurtigt. Han går også jævnligt til kontrol – og det skal han resten af sit liv, men ellers lever han i dag et helt normalt liv.

    Hvorfor fortæller jeg så dig det her?

    Jo, der må jo være indtruffet noget, der gør, at det blev opdaget, at du netop har det problem, og at du er kommet i behandling? Glæd dig i stedet over, at det blev opdaget FØR det hele gik galt, som det skete for min mand – der i dag lever med en tyndtarm på 55 cm.

    Jeg kan ikke forstå, at du synes, det er så mærkeligt, at efter at have fået behandling, så er alt fint og flot. Selvfølgelig er det det, hvis man har fundet ud af, at du netop skulle have den behandling, og kommer man med blod, der er alt for ”tykt”, så ER det den behandling, der først og fremmest bliver givet.

    Det kan altså være svært at finde ud af nøjagtigt, hvad der kan have udløst dette hos dig, men jeg tror dog, man til stadighed vil prøve om man kan finde ud af det, men er det ikke det væsentlige, at
    der er fundet en behandling til dig?

    Det er ikke ualmindeligt, at man kommer til læge med dette eller hint, og så får tilbudt en behandling, der hjælper, men at man ikke ved, hvad der har udløst denne sygdom.
Log in eller Registrér for at kommentere.