Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skizofreni kunne jeg være det :(

Redigeret 7 december, 2009, 16:26 i Skizofreni
jeg er blevet mobbet.. har læst en del om denne sygdom... det kan jo være man ser ting og høre ting som man tro findes men ikke gør... det oplever jeg... har væe til pysholog men han påstår jo bare at alt er fint...

alså jeg mener jo ikke alt er fint..

alså jeg prøver også at isolere mig er "bange" for nogle mennesker har ikke rat mange venner heller..
har da selv ment jeg ikke var god nok og ikke havede rat til at være her.. men det gøler jeg ikke mere eller hvad man skal sige ikke lige nu i hvertfald... nogle/mange gange kan jeg ikke sove på grund af stemmer...
alså jeg har hørt og set lidt i tv om det med det skulle ligge i generne og det kunne jo godt ligge i mine... jeg kan også tro der er folk omkring mig som ikke er der som taler til mig jeg kan nogle gange godt se det ikke passer.... jeg har holdt det for mig selv da jeg ikke har brug for flere nederlag blad venner familie eller andet.. ville gerne have en ide som jeg kunne snakke med pyshologen om...

flere spørgsmål svare jeg self gerne på :)
på forhånd tak :)
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det kunne da godt tyde på det. Hvis du er skizofren, er det ikke nok at gå til psykolog, da skizofreni er en sygdom i hjernen, og kræver medicinsk behandling. Jeg synes du skal bede din læge om en henvisning til en psykiater, som er en læge, der er specialiseret i hjernen og dens sygdomme.
    Du kan også opsøge en privatpraktiserende psykiater, men jeg tror ikke de er dækket af den offentlige sygesikring, så i så fald skal du selv betale. Men din læge vil sikkert kunne vejlede dig. Skulle det vise sig at du er skizofren, er det ikke verdens undergang, hvis ellers du får den rette behandling.

    Held og lykke :)

    Thomas
  • Indstillinger
    men jeg er ikke tør ikke rigtigt snakke med mine forældre om det (er "bange for den måde de vil tage dette på)... men jeg ville jo have en undskylding for at snakke med min pysholog.... kunne han sende mig vider og snakke med mine forældre om det

    men det kunne jo godt tyde på det...
    men håber da ikke det er verdens undergang og tro engligt heller ikke da jeg måske har det men jo ikke er behandlet og har da overlevet..

    på forhånd tak igen ;)
  • Indstillinger
    til juel987. hvis du er meget bange/angst så prøv og snakke med en psykiater om du kan få nogen benzodiazepiner som kan tag angsten, og ved siden af antipsykotisk medicin til at tage stemmerne og psykosen, men kun i meget lille dosis da det hæmmer dopamin rimelig kraftigt. og hvis du bare får en lille tant for meget kan du blive dybt ulykkelig, så jeg anbefaler meget lidt antipsykotisk medicin til at starte med. og hvis du har de 3 tvangsproblemer, som er tvangstanker,tvangshandlinger, og tvangsforestillinger, så prøv med ocd medicin. og hvis psykiateren siger jamen der kan vi lige så godt bruge antipsykotisk medicin, så skal du bare sige, jamen det har jeg ikke lyst til begrund af det hæmmer dopaminen og dermed lykken og lysten til at leve. og så håber jeg det er nok til at overbevise psykiateren om at det er bedst med ocd medicin til det formål, og kun bruge antipsykotisk medicin til at hæmme psykoser.
  • Indstillinger
    har måske mere brug for en måde at takle det på og snakke med mine forældre læger og de andre jeg skal snakke med... og det og ikke så meget medecin lige nu...
    jeg må sige jeg ikke har tavngstanker men mere det følse som nogle/noget som gør mig bange...
  • Indstillinger
    ingen som har et råd til at få styr på de ting `?
  • Indstillinger
    Jeg forstår så udmærket at du er nervøs over at skulle fortælle dine forældre at du tror, der er noget galt. Da jeg selv skulle fortælle det havde jeg skrevet et lille stykke tekst om hvad det var der skete i mit hoved. Så gik jeg ned til dem en aften og sagde der var noget jeg gerne ville tale med dem om og fortalte kort at jeg gennem længere tid havde følt der var noget galt. Så gav jeg dem papiret jeg havde skrevet, og de læste lidt om hvad jeg oplevede.

    De tog det utroligt pænt, og min mor bestilte en tid hos lægen til mig, som sendte mig videre til en ekspert som gav mig diagnosen skizoffreni. Jeg ved ikke om det er til nogen hjælp, men det var da en idé til hvordan du skal få det sagt.

    Held og lykke med det!
  • Indstillinger
    har du en MSN eller skype fordi så ville jeg gerne snakke lidt med dig og få noget hjælp det er et godt råd du gav mig :)
  • Indstillinger
    eller andre som måske kan give mig et råd min msn er christian-juel@hotmail.com
  • Indstillinger
    jeg har så været ved lægen... (har ikke snakket med min forældre om det :( )
    de mener det bare fordi jeg er teenager (14 år) så har man mange problemer....
    mener nu ikke det er nomalt at høre stemmer :S
  • Indstillinger
    nogen som har haft det samme problem ? med at blive "afvist" men jeg er da blevet sendt vider til andre undersøgelser men de mente det var noget pjat :S nogen som kender dette ? meget gerne høre fra dem..
Log in eller Registrér for at kommentere.