Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Prikker foran øjnene?

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg er 58 og har for en uge siden - tror jeg nok - fået det sådan, at når jeg kigger på en lys væg eller en blank overflade, så kommer der ligesom en tegnet gul "blomst". Det vil sige den er ikke helt gul men optegnet med gul og ikke andre farver.
    Har været hos øjenlæge og 2 forskellige optikere som ikke kan finde noget som helst og aldrig har hørt om det. Det ville være skønt om der var nogen der kan fortælle om lignende syn.
    Menge hilsner Jane
  • Indstillinger
    Nu er jeg lidt af en nørd og læser derfor meget. Har i den forbindelse også læst en del om øjet, des opbygning mm.

    Hvad jeg kan finde frem til så er glaslegmet en gele agtig substans som ikke er fast. Dvs. de nervetråde og andet der findes derinde de kan flyde rundt. Når de passere synsnerven vil man se den som en gennemsigtig figur. Dette fænomen er lige pt meget normalt og ses oftes på en lys falde. (hvid væk, lys himmel, hvidt papir mm.) Bliver dette fænomen værre ville det nok være en ide at kontakte en øjenlæge, da det muligvis skyldes noget andet.

    Men hensyn til historien om en "gul blomst" må jeg også melde pas. Måske en øjenlæge har et svar.

    Men som sagt er bare en nørd, så ved ikke om der er hold i det.
  • Indstillinger
    jeg har osse de dumme pletter for øjnene der lige som flyder rundt når jeg kigger fra side til side, og er meget træt af dem, har haft dem i ca 10 år nu og jeg er 32, her er et link jeg sys i skal se på http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/plett ... %B8jet.asp
  • Indstillinger
    Godt at høre man ikke er alene derude, har også været til øjenlæger hvor beskeden til "Figurerne/Celle klumperne: "Det er affald i øjnene, vend dig til det".

    Sidden jeg var en 10-15 år har jeg haft det træls med kraftigt lys. Hvor prikkerne rigtigt kommer frem. Samt at mine øjne "altid" har været lysfølsomme. Men med alderen er det eskaleret, så nu da jeg er 31 sker det mere.

    Jeg kigger ofte i mikroskop, og der kan man virkeligt se prikkerne og "Figurerne"/Celle klumperne der farer frem og tilbage i øjenvæsken.
    Som jeg ser det, er prikkerne så små som bakterier og "Figurerne" så store som celler. Dem jeg normalt vis ser, minder om vævsrester, erytrocytter og nogle udefinerbare celleformationer.

    Her er der et link, der kan visualisere det:
    http://www.losteye.com/message_forum1/v ... f=2&t=4951

    På grund af prikkerne kan jeg få gulvet og andre overflader til at bølge, når jeg fokusere på dem, efter jeg har taget det til mig, er det ikke længere helt så frustrerende/irriterende.

    Mine symptomer er blevet værre, nu ganske kort tid efter jeg er vågnet og har åbnet øjnene, begynder de at svige omkring øjnene og mellem næse og kindben. Det er den mest frustrerende del af det.
    (Jeg bor pt på Grønland, og tager øjendråber efter behov).
  • Indstillinger
    hej allesammen
    jeg har samme problem med mine øjne jeg når jeg kigger på noget lyst såsom ud af et vindu vis solen skinder så kan jeg se sådan nogle små dimser der flyver rundt på øjet eller når jeg sidder længe foran min computer så kan jeg skimme noget prikke lignede noget i øjn krogen..

    har haft det et stykke tid men ved ikk hvad det er overvejer at gå til øjn læge
  • Indstillinger
    Hej alle..
    Jeg har også fået prikkerne... Jeg har ikke fundet en ordenlig oversag udover at jeg har haft stress og indtaget stoffer.. Har det som om at hvis jeg fokuserer på noget (rigtig meget) så bliver det jeg kigger på omkring mig lysere og bevæger sig lidt... Har lidt et indtryk af at det ikke flimre når jeg sover men at det er mine tanker der sætter gang i de hvide prikker.

    Er enormt glad for jeg ikke er den eneste med det her lort...
  • Indstillinger
    hej:) har præcis det samme.
    der er ikke rigtigt så mange der kender til det her i Danmark udover dem der har det. og alle øjenlæger vil sandsynligvis sige vores syn er normalt, uden rigtigt at give os en forklaring. men fundet frem til at det er lidt mere kendt i USA, og kaldes Blue field entoptic phenomenon. der er nogle meget gode forklaringer, hvis i googler det.
    folk må gerne lige vende tilbage hvis der bliver fundet noget brugbart viden.
    :)
  • Indstillinger
    Min situation er i dag:

    Jeg ser normalt, men det er som om jeg ser igennem et kamera med flimrende linse (myrekrig som i et gammelt fjernsyn)

    Jeg ser stadig "flydere"(ujævnheder i glaslegemet). Dem har jeg accepteret og ved godt de er ufarlige.
    Min bekymring er de tusindvis af lysglimt jeg får HVER gang jeg er i lyse rum eller går udendøre og f.eks prøver at nyde en klar blå himmel, for så går mine øjne amok, og jeg må gå indendøre igen for at få ro.

    Jeg er blevet ekstremt lysfølsom med mine øjne, hvis jeg hurtigt ser mod en gadelampe bliver den i mit syn overdrevet lang tid efter.

    Jeg har forringet nattesyn, det er som om mit syn bliver endnu mere flimrende i forbindelse med det bare bliver en lille smule mørkt. Jeg har altid haft et perfekt nattesyn.


    Jeg er nervøs for om det kan være andet end bare et ufarligt glaslegemesammenfald. Jeg undrer mig meget over mine gener og om mine symptomer.

    Dette her er selvfølgelig meget frusterende og naturligvis gør det en ked af det.


    Nogen der kender til min situation
  • Indstillinger
    Jeg har det fuldstændig som tobi10, og det er ekstremt frustrerende. Jeg tænker på det konstant og har svært ved at få min hverdag til at hænge sammen.

    Min øjenlæge sagde, at man kunne få udskiftet glaslegement, men at det ville medføre mange bivirkninger.

    Jeg håber virkelig, at der snart kommer en behandling.

    I må meget gerne sige til, hvis i hører om noget.
Log in eller Registrér for at kommentere.