Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er det iorden at få børn?

Redigeret 24 juli, 2011, 04:56 i Skizofreni
Synes I det er iorden at få børn, når man har skizofreni? Forudsat at man har fået det bedre og er klar til det ansvar. Her tænker jeg mest på at der er 10-15%risiko for at barnet vil få skizofreni, hvis den ene forælder er syg.
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har selv skizofreni og har taget den beslutning ikke at få børn. Jeg er gået så vidt at blive sterileceret (ikke stavet rigtigt) jeg personligt kunne ikke leve med mig selv hvis jeg fik et barn og det barn fik skizofreni pga. mig.
    Men i sidste ende er det jo dit valg.
    Jeg vil bare over veje det kraftigt. Du skal også huske på at du nok ville have det kanon godt igennem graviliteten men din krop kommer igennem sådanne et press når du føder at du kan få et tilbagefald, og hvem skal så være der for barnet?
    Jeg fik afvide fik jeg børn og ikke kunne klar det pga. min skizofreni vil barnet blive fjernet og jeg syntes der er mere end riglige børn der har brug for et hjem hvorfor skulle jeg risiker at bringe endnu et barn til verten for det skal have et andet hjem. Og ikke nok med det men hvis jeg skulle have et barn fjernet fra mig ville det knække mig endnu mere.
    Det er bare hvad jeg mener. Men som skrevet før det er din beslutning. :-)
    Håber du finder ud af det.
    Hilsen Janne
  • Indstillinger
    Hej Janne.
    Sikke en flot og moden beslutning du har taget. Jeg havde to børnebørn, som jeg elskede overalt på jorden. Moderen er psykisk syg, og børnene er anbragt.
    Ikke nok med at børnene bliver anbragt, men de mister også hele sin familie.
    Børnene er endda også blevet skilt fra hinanden. Vi kender dem ikke mere, vi har ikke set dem siden de blev anbragt.
    Ingen aner hvilken ulykke det er for alle.
    Så Janne, det er både et evt. barn, men også dig selv, dine forældrer, faderen til barnet og farforældrene, samt fætre og kusiner, du beskytter med din beslutning.
    Det er meget modent og eftertænktsomt af dig.

    Så sidder jeg og tænker, har du fået hjælp til at forstå og lære at leve med din skrøbelighed?
    Jeg har nemlig for år tilbage mødt en ung kvinde, der ligesom dig, levede på fornemmeste vis med sin skizofreni. Jeg var så betaget af hende, ligesom jeg nu er betaget af dig, at du uden beklagelse kan tage så stor en beslutning.
    Jeg kan ikke en gang finde de rigtige ord der kan dække den respekt du fortjener.
    Linette.
  • Indstillinger
    ... men hvordan holder man modet oppe? Jeg har altid rigtig gerne villet have børn. Det har ligesom været min mening med livet. Jeg synes livet vil blive enormt kedeligt uden børn. Skal man så finde nogle fritidsinteresser som skal være istedet for? Jeg er kun 26 så jeg har god tid til at bestemme mig, men ligenu hælder jeg mest til ikke at få børn, selvom det gør helt ondt at tænke på.
  • Indstillinger
    Kære Swan.
    Det er slet ikke en beslutning du skal tage lige nu og her. Du skal gennemtænke hele situationen.
    Det er det Janni har gjort. Hun tænker ud i fremtiden, hun vil ikke være den skyldige hvis hendes barn får sygdommen, eller risikere at hendes barn/børn bliver anbragt.
    Janni vil ikke være årsagen til et barns ulykke.
    Dermed skaber hun heller ikke flere store traumer for sig selv.

    Det er da indlysende at du ønsker dig børn, det gør de fleste kvinder i din alder. Jeg kan godt huske hvordan det var.
    Meget i din fremtid vil være afhængig af din stabilitet, hvor skrøbelig du er o.s.v.
    Men ingen her kan sige dig med sikkerhed hvilket valg du skal træffe, eller om det er i orden at få børn.
    Dog får man fornemmelsen af, at du er i tvivl, i og med at du stiller spørgsmålet.
    Hilsen Linette.
  • Indstillinger
    Hej igen, først vil jeg lige sige tak til Linette for de pæne ord det er det man har brug for engang imellem og det bekrafter mig endnu engang i at det er det rigtige valg jeg har taget efter at høre den historie.
    Jeg har ikke fået hjælp med at tag den beslutning det er noget jeg selv er kommet frem til. Eller med min sygedom jeg har brugt meget tid på at læse om skizofreni på nettet også snakke lidt med psykiatrien men det mest af foståelsen for min sygedom er kommet fra hvad jeg har læst. Men swan som du skriver det er trist at tænke på ikke at få børn jeg er selv kun 29 så det er i denne alder vi tænker på det og veninderne får børn og for mig er det bare som om der er børn over alt når man har det værst. Men jeg har isted sat mig for jeg ville være den seje moster/farster den man kan lave lidt andet med end lige hvad man må lave sammen med mor og far, det samme er det ved venindernes børn.

    Det er med at finde en anden måde at fylde det tom rum hvis man kan kalde det det. Men det tog mig 2 år at tag beslutningen så gi dig god tid du er jo kun 26. :-)
    Hilsen Janne
  • Indstillinger
    Kære Janne.
    Jeg har ikke ord der rækker, det er så fuldendt på en eller anden måde.
    Du aner ikke hvad du beskytter dig selv imod.
    Jeg har fungeret som en slags støtteperson for forældrer der fik anbragt deres børn, de største tragedier findes hos psykisk syge mødre. Jeg skal nok spare dig for detaljer, men jeg kender udover min svigerdatter, to mødre mere.
    Disse to mødre fik taget deres børn på fødegangen. Den ene oplevede det fem gange, den anden seks gange. De er utrøstelige, og de har det meget dårligt. Ingen forstår, at de også vil have børn, de vil være mødre. Jeg oplever endda, at man ser ned på dem. De får ingen hjælp, "de kunne jo bare lade være med at få børn".
    Janne, jeg skal ikke uddybe det mere, men jeg tror, at du kommer til at leve et godt liv på trods af din sygdom. Du har taget et ansvar, ikke bare for dig selv, men også for hele din familie.
    Ikke nok med det, du har også fundet en måde at fylde det tomrum ud, ved at være noget for børn i din omgangskreds.
    Jeg har simpelthen ikke ord der slår til.
    Hilsen Linette.
  • Indstillinger
    kære alle
    jeg har født tre børn selv om jeg skizofren . jeg selv haft ansvaret for dem
    og nu er de voksne alle tre. jeg har haft brug for rigtig meget støtte for at
    kunne klare det.jeg vil ikke anbefale andre at gøre det samme. man skal virkelig slås med det offentlige meget intensiv . jeg forstår godt ønsket om at
    få børn.
  • Indstillinger
    Hej
    Har virkelig brug for et råd .... hvad gør man, hvis man er i medisinsk behandling, og man bliver gravid, fortsætter man med medicinen, eller er der et alternativ ??.
    Har en svigerdatter, som brændende ønsker at blive gravid, og vil stoppe med sin medicin, som jeg har rådet til at det ville være forkert ?? hun har det pt. meget svært psykisk, så jeg synes at det vil være en dårlig ide at stoppe ??
    Mvh Lone
  • Indstillinger
    Noget medicin kan godt skade barnet, derfor ville jeg selv nok trappe ud af det, hvis jeg skulle være gravid. Men hvis hun har det meget dårligt, så er det måske ikke nu hun skal gøre det. Men prøv at få hende til at snakke med lægen eller en behandler om det, de ved jo helt præcist om medicinen vil skade fostret.
  • Indstillinger
    Det er helt iorden at få børn når du har skizofreni. Jeg har skizofreni og har 2 voksne børn. Ingen af dem har skizofreni. Min mor havde skizofreni og jeg har sandsynligvis arvet min skizofreni derfra.

    Med til min historie hører at jeg har taget to uddannelser og har arbejdet siden jeg var 16. Så selv om man har skizofreni, kan man godt leve et såkaldt "normalt" liv.

    mvh
    Mask
Log in eller Registrér for at kommentere.