Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Eltroxin bivirkning eller manglende virkning

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tina skift til et andet mærke, brug ikke Eltroxin. vh Petra
  • Indstillinger
    Hejsa

    Jeg er ny herinde og ved ikke hvornår Eltroxin (indholdet i dem) blev ændret ? Ved du det?
    Jeg startede med at få diagnosen i ca. 2010 og det var for lavt stofskifte jeg havde og efter et langt stykke tid ændrede det sig til for højt stofskifte og jeg fik mange symptomer uden at vide hvorfor jeg fik det sådanne og nu for anden gang fik jeg for en måned siden af vide at mit stofskifte var for højt igen og denne gang var det mig selv som til sidst havde og har det ad H til og denne gang blev min medicinering ændret fra 150 mikrogram hver anden dag ændret til 100 mikrogram som jeg så fik den anden dag og jeg har problemer med stærk hovedpine dog ikke hver eneste dag og kuldskærhed så jeg må ligge med et tæppe eller en dyne til det går over og hjertebanken har jeg haft flere gange og uro i kroppen så jeg har problemer med at sove og ondt i flere led og var til bedsteforældredag den ene dag med mit ene barnebarn og der var det varmt og der begyndte problemet med min vejrtrækning og dagen efter var jeg på mit andet barnebarns skole til åbent hus dag og da var jeg ingenting værd måtte bare have noget at drikke hele tiden og følte jeg var ved at besvime flere gange.
    Jeg blev meget bekymret så jeg ringede til lægevagten søndag og fortalte om de bivirkninger jeg havde og at jeg kunne læse i indlæggelsessedlen for min diabetesmedicin at det kunne være den jeg ikke tålte da vidste jeg ikke at jeg havde forhøjet stofskifte og lægevagten sagde at jeg skulle stoppe med pillerne og dagen efter ringede jeg til min læge og fortalte det så han tog mig ind for at få taget nogle blodprøver og tre dage senere fik jeg af vide at det var forhøjet stofskifte og derved fik jeg ændringen i medicinen så nu ville jeg gerne at mine symptomer vil ændre sig i en fart men har dog stadig problemer med min vejrtrækning så min læge sendte mig til Vejle sygehus på lungeafdelingen og der blev jeg undersøgt og de kunne se at hvor et normalt menneske har 80% ved vejrtrækning har jeg 70% og da jeg rejste mig lå den lavere hvad det betyder ved jeg endnu ikke men jeg blev sendt til en Ct-scanning og den er blevet foretaget og jeg kan i morgen få resultatet af den derudover skal jeg til en udviddet lungefunktionsundersøgelse det bliver i næste måned og jeg er spændt på det hele men forstår ikke hvorfor min læge ikke allerede da jeg sagde til ham om det var mit stofskifte der var noget galt med men han sagde blot at for en måned siden lå tallene flot men jeg havde jo ret men er ret forvirret over det hele.
    Med vernlig hilsen
    MAKN1955
  • Indstillinger
    Først vil jeg sige at med dine symptomer er det godt du er igang med at blive udredt. Den udredning skal du absolut fortsætte med!
    De ting jeg skriver nedenfor vil efter min erfaring IKKE kunne forklare dine symptomer!

    Den ændring med Eltroxin-tabletterne der omtales i denne tråd skete i efteråret 2008 eller foråret 2009, så når du har fået diagnosen i 2010 er det nok kun Eltroxin-tabletterne efter ændring du har været udsat for.

    Mine praktiserende læger (3 ud af 4 forskellige siden jeg fik min diagnose - lavt stofskifte) i 2008 siger "at mine tal er fine", hvis jeg ligger indenfor det danske "normalområde" for tsh-tallet, derfor får jeg altid målt diverse andre tal T3, T4 og nogle gange også andre tal.
    Hvordan disse tal skal ligge for at man har det godt med sin stofskifte-sygdom er såvidt jeg kan se meget individuel, men lægernes danske "normalområde" er sjældent anvendeligt.
    Efter mange års erfaring er jeg efterhånden ved at lære hvordan mine tal skal være for at mit stofskifte generer minimalt.

    Jeg fik det bedre af at skifte væk fra Eltroxin og desuden forstår jeg ikke hvorfor du ikke tager dosis mere jævnt med en dosis hver dag? Men det skyldes måske sukkersygen? Som nævnt er jeg dog bare en amatør, så sørg for at holde lægerne til ilden, så du kan finde ud af, hvad der kan forklare dine symptomer, måske kan der være flere ting der spiller sammen ... ? Efter min erfaring har lægerne det svært, hvis der er flere forskellige områder der spiller sammen om at give symptomerne.

    med de bedste ønsker om at du hurtigt får det bedre!

    Mvh Peter
  • Indstillinger
    Tak for dit svar.
    Min dosis ligger nu på 100 mikrogram Eltroxin hver dag.
    Min læge måler også flere ting og da det lå nogenlunde fik jeg tallene TSH =1,6 T4=23 og T3 = 4,4 men det var før stofskiftet blev for højt.
    Men jeg ved ikke om han vil give mig en anden medicin han har i hvert fald
    sagt at han gør det han skal og vil ikke høre på andres mening.
    Ja jeg har flere sygdomme f.eks Urinsyregigt og forskellige allergier og jeg tåler ikke Salisylsyre og nikkel og har Diabetes 2 som jeg holder pænt og så har jeg en hudsygdom Lichen Slerosus Et Atropicus og så får jeg piller imod for meget mavesyre og har en tennisalbue og golfalbue og har nedslidninger en i nakken og en i nederste del i ryggen det er meget og jeg kæmper med det hver dag og syntes lægen er lidt for langsom for ellers havde han målt mit stofskifte for 3 uger siden men han gjorde det til sidst men ingen undskyld til mig.
    Så derudover har jeg problemer med min vejrtrækning dog ved jeg ikke hvorfor det er sådanne nu men jeg har haft det da jeg var barn og dengang fandt de ikke ud af hvad det var men kaldte det for et nervøst hjerte. Så for 10 år siden var jeg hos en speciallæge som fandt ud af at jeg er allergisk overfor birkepollen og det blev jeg sensabiliteret overfor i 3 år og så fik jeg en test mere og så var der husstøvmideallergi og endnu en sensabilitering i 3 år dog får jeg stadig pillerne alnok og en næsespray hele tiden og øjendråber ved behov og skal til endnu en test hos den læge den 23 juni så må jeg se hvad han siger og på Lungeafdelingen som jeg skrev at der skal jeg have flere test men så håber jeg de finder ud af hvad der er galt for jeg er meget træt og har ikke meget overskud men har en dejlig mand som hjælper mig hver dag når jeg ikke selv kan klare det.
    Med venlig hilsen
    MAKN1955
  • Indstillinger
    Tak for dit svar
    Ja der sker lidt for meget vedrørende min person.
    I morgen skal jeg til en lungefunktionsundersøgelse og på onsdag skal
    jeg have en kikkertundersøgelse i mine lunger hvor lægen tager nogle vævsprøver og den får jeg svar på den 5 august.
    Min sidste blodprøve sagde min ene læge at den var i orden men hun
    sagde intet omkring mine problemer med at være syg men jeg tror de
    ikke tager den sygdom alvorligt.
    Det at jeg nu endelig er hos lungeafdelingen er rart men nu er jeg begyndt at blive lidt bange for den undersøgelse på onsdag.
    Lægen har snakket om at det måske er sarkoidose og nu syntes jeg det må være nok med alle de sygdomme jeg har.
    Desuden har vi bestilt ferie fra på mandag så nu må vi se om vi kommer afsted.

    Hilsen
    MAKN1955
Log in eller Registrér for at kommentere.