Hjem Sjældne sygdomme Sjældne sygdomme

Vand-eksem/vandallergi.

Redigeret 8 juli, 2014, 20:01 i Sjældne sygdomme
Jeg faldt forleden over en artikel om en kvinde med vandeksem eller vandallergi, og læste lidt op på emnet, fordi jeg fandt det interessant. Faldt over denne artikel på wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Aquagenous_Urticaria og en lignende artikel på about.com.

Der har så senere rejst sig et par spørgsmål som jeg ikke syntes jeg har kunnet finde en ordentlig forklaring på:

Vandeksem betegnes ikke som en klassisk allergi, men mere som en slags hypersensitivitet overfor bestemte ioner i ikke-destilleret vand, det leder så til mit første spørgsmål: hvis man reagerer overfor ionerne i vandet (postevand fx) vil man så ikke være i stand til at kunne bade og drikke demineraliseret vand? Da dette jo ikke indeholder andet end ren H2O?

Hvordan reagerer personen på konkakt med sit eget sved? Den artikel jeg læste om førnævnte kvinde nævnte nemlig, at hun ikke kunne komme i rigtig fysisk kontakt med sin søn medmindre han nærmest var pakket fuldstændig ind i tøj, da hans spyt eller sved ville være nok til at kunne udløse eksem.
«1

Kommentarer

 • Hej, jeg er en ung pige på 24 år der lider under denne allergi, jeg har haft den så længe jeg kan huske, så jeg burde vel kunne besvare dine spørgsmål..

  Jeg ved ikke nøjagtig hvad det er i vandet der gør at jeg reagerer på det som jeg gør, men min krop reagerer med små røde pletter med blæner i, det klør som bare pokker, men efter en halv time er det væk igen hvis jeg lader det være og giver det frisk luft...
  Jeg må dog sige at jeg ikke har synderligt store problemer med at drikke vand, det er kun hvis jeg drikker meget postevand (som man jo bør på f.eks en sommerdag) at jeg får sure opstød af det, så jeg forsøger derfor for så vidt muligt at finde alternativer til det så jeg stadig får væske...
  Jeg har prøvet at bade i vand med mere og mindre mængder kalk o.lign i men uden resultat.

  Jeg har selv fundet "løsninger" på det problem du nævner med sved, man kan jo gudskelov få div. deodoranter der holder det meste af sveden fra huden, og det smører jeg på de steder hvor jeg er mest udsat for at svede (arme, lyske og bryst), jeg er heldigvis ikke allergergisk overfor parfumer osv, så der er det en fin løsning for mig...

  Dog har jeg ingen løsning på det sidste med f.eks ens børns sved og spyt, jeg er selv mor til 2, og jeg har bare måtte bide min allergi i mig når jeg har skulle nusse om dem da de var helt små, min datter ammede jeg tilmed helt indtil hun fik tænder...dog var mit bryst konstant rødt og kløende i den tid, men indtil der findes en kur mod vandallergi tror jeg det er op til den enkelte hvor meget man kan bide i sig og affinde sig med....
  Personligt vil jeg dog mene at den kvinde du beskriver med hvordan hun pakkede sin søn ind for at undgå kontakt handlede forkert...Jeg ville ikke leve uden at have haft været den mor jeg er, med store kram og med måneder hvor jeg var ødelagt af eksem bare for at kunne kramme mine børn, have dem sovende på min arm og have det super tætte forhold som bla. amning giver...Eksem er jo ikke livstruende, det er træls og det er til tider til at blive skør af, men det er intet i forhold til hvordan man bør elske sine børn.
 • Hej 2006xfiffi

  Har du ikke et direkte link til about.com siden, hvor artiklen er? for jeg kan ikke selv finde den, og tror også jeg lider af denne sygdom/allergi :(

  Jeg får slet rødt udslet når jeg sveder og/eller bader.
 • Det er længe siden jeg har været her. Det første jeg ser er om denne vandallergi.
  Min søster, som desværre er død nu, led af det samme en overgang. Hun måtte vaske sig forsigtigt og kun med koldt vand. Hun fik store blærer af vandet.
  Jeg syntes, det var noget meget mærkeligt noget.
  Dette er første gang, jeg hører om det samme.
  Hendes forsvandt igen. Hvad der blev gjort ved jeg desværre ikke.
 • jeg er en ung kvinde på 19, som også lider af en slags vandallergi og har gjort det, det meste af mit liv.
  ved mig fungerer det sådan, at jeg ikke kan tåle, hvis jeg fx går i bad og vandet når at tørre ind i min hud, inden jeg får smurt mildison på (som en en salve med mildtvirkende binyrebarkhormon i).
  jeg kan sagtens drikke vand og kan egentlig også godt tåle at være i vand, specielt vand ved stranden har min hud ikke så meget imod - men så snart jeg kommer ud af vandet og det begynder at tørre ind, så slår min hud ud i tørre, røde, eksem-lignende pletter som klør og svider,
  især i hovedet, men også somme tider på overarmene, hals og området omkring kravebenene.
  jeg var ved hudlæge med det, da jeg var en 10-11 år, men alt de kunne påvise var, at min hud reagerer på, hvis den er udsat for fugt i 'længere' tid,
  også ved brug af fx almindelig fugtighedscreme, så de kunne ikke gøre andet end at anbefale mig den førnævnte mildison, som er en mild salve mod eksem.
  når jeg siger, min hud reagerer, hvis den har været udsat for fugt i 'længere' tid, så betyder det altså et bads varighed (som for mig er et kvarters tid) og min hud har altså derfor ikke så meget imod, hvis jeg skal løbe i regnvejr ud til bilen fra huset af. det er først hvis jeg skal opholde mig i regnen i længere tid, at min hud somme tider slår ud.
 • Endelig en som har det samme som mig, jeg troede ikke der var andre der havde noget så mærkeligt som overfølsomhed for vand (primært bad).

  Jeg har på nøjagtig samme måde som beskrevet af "Nitte0C" og jeg bruger en Locoid creme 0,1% (kategori 2 af binyrebark hormon).

  Jeg har prøvet alverdens creme og det ene efter det andet af husråd og været til to forskellige hudlæger som begge gav mig noget creme som egentlig bare gjorde det værre.

  Det eneste der holder der bare lidt nede er Locoid og det bruger jeg kun i ansigtet.

  Jeg overvejer om man bør investere i f.eks. vandfilter eller lign., for et eller andet i vandet er et problem for huden, nogen som ved mere om dette?

  Er der nogen som ellers har gode råd, eller cremer mm. de ved virker?.

  En sidste ting jeg lige ville nævne er den Blå Lagune på Island, der var vi oppe for et par år siden og som de fleste sikkert ved er der utrolig mange mineraler i vandet, samt højt svovl indhold hvilket var utroligt godt for min hud, men jeg købte selvfølgelig deres cremer og de var desværre uden effekt (plus de var helt billige). Men måske andre har en anderledes oplevelse? eller andre steder/natur produkter som kan nævnes?

  Findes der overhovedet nogen kun på vandallergi? jeg har døjet med det lige så længe jeg kan huske.

  Hilsen Peter
 • Hej igen.

  kom til at tænke på at der må være flere slags vandallergi? eftersom den ene halvdel af os herinde på denne tråd beretter om røde plamager med blæner/blærer i og den anden del beretter om tør og sviende hud...

  Mit kommer allerede mens jeg er i vandet, jeg kan højest stå 10 min under bruseren, så har jeg allerede de første pletter med blæner i...super træls hvis man har travlt om morgenen så derforhopper jeg helst i bad om aftenen så jeg kan lade huden "lufte" bagefter...
 • Skønt at se, at der er andre end mig der lider af denne sygdom.
  For mit vedkommende bliver min hud ild-rød, klør og svider, og så kommer der blærer i form af nældefeber. Dette sker hver jeg går i bad, vasker op, går i regnvejr - ja alt hvad der har med vand at gøre. Men også bare det at sidde under et tæppe i sofaen, hvor huden kan blive lidt fugtig af sved, så går det også helt galt.. Eller en løbetur i træningscentret.. Ja alt hvad der har med fugt at gøre.. Det skal lige siges at jeg lider at atopisk dermatitis (børneeksem - selvom jeg er en kvinde på 21 år) og at min hud derfor er ekstrem følsom over for alt..
  Er der andre der har det sådan med vand? og hvad gør i ved det?
  Er desperat efter hjælp - har prøvet ALT! Pt. spiser jeg allergipiller hver gang inden jeg går i bad eller skal noget med vand.. Det er jo ikke helt sundt, men lægen sagde at det er det eneste jeg kan gøre..

  Hvis nogen har et godt råd vil jeg prøve det..
 • Jeg har haft noget lignende siden jeg var omkring tre. Det startede i min knæ og albuehule hvis man kan sige det sådan. Jeg fik væskeblærer det tørrede ud, kløede, skallede, og svide. Det har altid været et forfærdeligt tegn når jeg gik vinteren i møde, det begyndte at blusse når temperaturen kom omkring de 10C.

  I en lang årrække smurte min mor mig ind i kopattesalve, men pludselig en dag kunne jeg ikke tåle det mere og fik faktisk en eller anden form for nældefeber af det. Min ud blev helt rød, brændte men der var store runde plamager på min ud der bulede op, omkring på størrelse med hovedet på en tegnestift (dem med fladt hoved) Derefter har jeg virkelig været meget igennem med cremer, piller osv. osv.
  Jeg blev på et tidspunkt allergiker først over for el, elm og hassel da jeg var omkring 10, nu er det også for husstøvmider, hunde, birk. Samtidig med det forsvandt mit eksem på arme og ben, så efter det var det kun mine hænder den var gal med.
  Da jeg blev teenager, begyndte jeg at gå mere i bad. Det endte ud i at jeg fik nogen plamager/ringe på min hud, det lignede lidt hen ad hudorme. Jeg fik tid hos en hudspecialist og han konstaterede med det samme at det var fordi jeg gik for meget i bad og fik "dommen" at jeg kun måtte gå i bad 3 gange om ugen og resten skulle være etagevask. Ikke sjovt som teenager at få det at vide. Jeg gjorde det og efter nogen tid gik det væk, det samme gør jeg stadig hvis jeg kan se jeg nærmer mig badet for hyppigt.

  Til min 20 års fødselsdag fik jeg den bedste gave man kunne tænke sig, gavekort til 10 gange hos en zoneterapeut. Da jeg stod med det i hånden tænkte jeg, ja ja! Jeg er af den skabning der ikke lige tror på sådan noget. Eller troede... De første 5 gange gik jeg en gang om ugen, senere blev det til hver anden uge og nu er det en gang om måneden. Siden jeg startede (som nu er et år) har jeg sparret flere tusinde kroner på medicin i alle former. Jeg tager hverken piller, øjendråber, næsespray eller bruger de samme vemmelige cremer som dengang. Dog er jeg stadig påpasselig og tænker på hvad jeg smørre min hud ind i, så jeg ikke provokere det til at komme igen. Jeg kan dog stadig mærke hvis jeg har nogen stressede perioder eller har min periode, så er der tendenser på at det kommer igen. Men PÅ INGEN MÅDE i samme omfang som det var engang. Allerhøjest lidt hud der begynder at skalle, intet andet.
  Men selv nu er det ikke nødvendigt for mig at smørre mig ind i creme når jeg har været i bad og det er dejligt at man ikke skal tænke på det længere.

  Min zoneterapeut siger at det er fordi min krop er fyldt med affaldsstoffer som jeg ikke selv er i stand til at komme af med. Man kan sige hvad man vil, men hun er altså i stand til at hjælpe mig 1 gang om måneden og det er den mirakelkur jeg har fundet som hjælper mig over alt forventning.
  Jeg håber for jer andre der har det samme mareridt som mig, at hvis i prøver, at det så går væk. Efter de første par gange sker der ikke rigtig noget, men ellers derefter så går der hul på bylden.

  Zoneterapi er måske dyrt, men det er ikke det værd at undlade hvis man har slemme problemer med denne form for eksem.
  - I længden er det meget billigere at betale til, end medicin!

  - gør det du vil i dag, i morgen er det måske for sent!
 • Det skal også lige siges at fede cremer kunne jeg absolut ikke bruge til mine fingre, da de så ville te sig fuldstændig mærkeligt med væskeblærer og hævelse af dem.
 • Hej
  Jeg er 100% sikker på jeg har denne sugdom jeg har nævt dette til mine læger før jeg var klar over at der var noget der hed dette..

  Jeg har været til Hudspecialister og egen læge Lys behandling o.s.v. men intet har virket..

  Da jeg så nævner for en Specalist på Gentoft Hospital at jeg tror jeg har vand allergi ( For jeg bliver Rød Min hud flækker og jeg har sår værd gang jeg går i bad ) Får jeg afvide at denne sygdom Findes ikke. Man kan da selvføligelig ikke være allergisk overfor vand for jeg afvide..

  Så mit Spørgsmål går ud på HVOR skal jeg hendevende mig til for at blive taget Seriøst !!! jeg vil super gerne have afvide af en læge jeg er ikke komplet dum og skør Og for den side af sagen min Kommune så de kan forså hvorfor jeg ligger syg når jeg har jobs og hjeg har svedt for meget..

  Tusind tak på forhånd håber på der en der kan svare :D
Log in eller Registrér for at kommentere.