Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Oppustet mave - psykisk belastende og pinligt!

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Til alle og specielt i forlængelse af Ellens indlæg.
    Jeg kender efterhånden en del til candida og alle symptomer i snakker om har jeg stort set haft
    hjertebanken
    oppustet mave
    mavekramper
    pletter for øjene
    vejrtrækningsproblemer
    udslæt
    hovedpine
    ledsmerter
    konstant snue og tit feber
    svingende humør
    koncentrationsbesvær

    For at nævne de værste. Jeg fandt så ud af at jeg har candida, og har haft det det meste af mit liv.
    Det har været en lang kamp for at finde ud af det og hvad jeg kunne gøre for at blive rask.
    Jeg har faktisk skrevet en blog om det fordi det er så svært at få hjælp fra ens læge og læger som udgangspunkt ikke "tror" på candida medmindre du har aids/hiv eller får kemo som ødelægger immunforsvaret helt.

    Det gode er at ved hjælp at kost er jeg sluppet af med 8 kilo, den oppustede mave og mange af de andre symptomer.
    Jeg undgår helt sukker og hvide ting (kartofler, mel og pasta), svampe, mørkt kød og gær. Og en del andre ting (se evt. min blog - www.candra.dk)
    Det hjælper rigtig meget på den "gravide" mave.

    Jeg håber det kan hjælpe nogen videre til at få det bedre.
    Hilsen Sandra
  • Indstillinger
    Hej

    Candra1 - er du begyndt på Candida behandling eller er du fædig?

    Jeg tror også jeg har svampen. Har haft de samme symptomer i snart 8 år.
    Nu har de også fundet en parasit ( orm) i min afføring.

    Jeg har taget mælkesyrebakteria i 6 år men nu bruger jeg de sidste nye.

    Jeg kunne tydeligt mærke effekten af oliven blads ekstrakt. Det var ret voldsomt.
    Samtidig har jeg for lavt stofskifte og kunne mærke yderligere fald og måtte kompensere med stofskifte medicin.

    Jeg har en gang spist stødt kommen, lidt for meget. Det har gjort at jeg har ikke været på toalettet i 4 dage. Men tarmen var så tør så der kom næsten hø ud :-) Men de 2 dage var de eneste i de 8 år hvor alle symptommer fra hovedet var væk.
    Så kom jeg til at læse på seruminstitutets hjemmeside om forsendelse af candida afførings prøver at de ikke må sendes i et tørt glas. Svampe kan ikke tåle udtørring - så det passer meget godt.

    Mvh Adam
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg vil forslår at du få undersøgt om du har laktose intolerance. Og hvis du har det: så være opmærksom på at 75% procent som har laktose intolerance har også fruktose intolerance.
    Der er også noget som hedder histamin intolerance.
    http://www.histaminintolerance.dk/about/
    P.S alt det overnavnet og de symptomer du beskriver også depression har jeg selv oplevet på egen krop
    MVH L
  • Indstillinger
    Ellen! Vil du ikke fortælle mig hvilken kur klinikken gav dig? Jeg ved godt det er længe siden debattråden blev lavet, men jeg vil virkelig gerne høre det.
    Mvh Clara
  • Indstillinger
    Hej alle der lider af oppustet mave. (Jeg har fundet synderen til min op pustede mave)
    Jeg har i mange år lidt af oppustet mave, som regel startede det med at min mave næsten var flad når jeg vågnede om morgenen, men ret hurtigt begyndte den at puste sig op i løbet af dagen. Det var så møg irreterende og generende. Det gjorde mega ond, og kunne ikke passe mine bukser, og måtte ofte ligge ned om aftenen, da alt luften trykkede på mine indre organer.
    Jeg har læst og prøvet alt muligt for at afhjælpe set, spist små måltider, dyrket motion, drukket rigeligt med vand, spist fiberrig osv. Alt det som lægerne råder til.
    derudover har jeg prøvet nogle piller kaldet Candida clear som skulle have en god effekt på oppustet mave, dog uden effekt. har prøvet laxoberal dråber, som er et afføringsmiddel der hjælper tarmens peristaltik, altså de bevægelser tarmene gør for at hjælpe aff på rette vej, også uden effekt.
    I en periode prøvede jeg at spise efter en candida kur, og der opdagede jeg pludselig at når jeg spiste rå hvidkål, samt rødkål, blev mine mave mega oppustet lige efter, og så gik den i stå. Som om den luft jeg dannede i maven ikke ville videre fra mavesækken. Jeg fik klart en fornemmelse af at det havde noget at gøre med hvad jeg spiste, og så faldt jeg over en artkel skrevet af en læge, som skrev at bla. kål samt hvidløg kunne have stor skyld i oppustet mave.
    Jeg har i nu 2 år ikke døjet med oppustet mave, fordi jeg har stoppet alt indtag af kål og hvidløg. Hvidløg i alle former, hverken frisk eller til beredt. i starten ville jeg ikke være bekendt at spørge om der var hvidløg i maden, hvis vi var nogle steder at spise, og det var stensikkert at min mave reagerede med det samme hvis jeg havde fået det. og så gik der 3 dage inden det var ude af mit system og maven var normal igen. Hvidløg har for mit vedkommende været den ultimative synder til min oppustede mave. Så mit råd. Prøv i en periode ikke at spise hvidløg, men også hold jeg væk fra alt kål. Det har været så befriende for mig ikke at døje med det mere, og desværre tror de fleste læger det drejer sig om mangel på motion og væskeindtag samt for lidt fibre, men det har det bare slet ikke, i forhold til den virkelig oppustede mave.
    Jeg håber så meget dette er synderen hos mange af jer, så i kan blive jeres op pustede mave kvit. men husk lige at hvidløgen lige skal ha nogle dage inden det er helt ude af kroppn. Skriv endelig hvis det har hjulpet for jer, det kunne jeg godt tænke mig at høre om.
Log in eller Registrér for at kommentere.