Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Angst -> 16 år..

Redigeret 28 december, 2010, 08:17 i Angst
Hey. Jeg er en dreng på 16 år. Her for omkring 2 måneder siden fik jeg mit første såkaldte angstanfald. Det varede omkring 1 minut, hvor tankerne bare kørte rundt, og mine ben blev følelses løse nærmest og jeg var utrolig bange. ( Har fundet ud af jeg har angst for stoffer og sygdom, Og der er sikkert mere) Dette var mit første angstanfald så jeg troede jo nærmest at jeg var så syg som angsten fik mig til at tro. Jeg kunne ikke forstå hvad der skete, så min far kørte mig til lægen som stillede diagnosen en virus hvor jeg havde ondt i hals/lunger og var svimmel. Men angsten fik mig til at tro at jeg skulle dø nærmest. Lidt efter lidt er der begyndt at komme nye symptomer på sygdom. ( Fremkaldet af mit angst) Jeg er begyndt at få flimmer i øjnene hele tiden, og er svimmel. Og har været ved lægen et utal af gange, hvilket også belaster min far jo. Nu har jeg bøvlet med det i 2 måneder, og det er blevet bedre synes jeg. Lige i starten var jeg nød til at være sammen med nogen hele tiden, for jeg kunne tænke på noget andet. Men så her de sidste par dage synes jeg at det er begyndt at komme igen. Jeg kan ikke huske særlig godt, tankerne kører rundt i mit hovede, og det er lige som at jeg er blevet mere aggressiv/Irritabel og er meget svimmel. Er der nogen af jer der har angst for sygdom eller stoffer ? Eller andet? Jeg har det sådan jeg kan ikke være i nærheden af nogen der har stoffer, eller ryger det omkring mig. Og mange af mine venner ryger "Fjolletobak" og jeg er bange for at på en eller anden måde bliver jeg også påvirket af det, så plejer som regel at gå. Nogen der nogen råd mod angst? eller nogen der har det som mig ?
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg kan godt se, at det kan være upraktisk, at du ikke kan være sammen med dine kammerater, hvis de er påvirket af det ene eller det andet. Men for mig lyder det som et sundhedstegn og et godt tegn på, at du ét eller andet sted kan mærke, at du skal passe på sig selv og holde dig væk fra den slags. Min mening er, at alle stoffer, der ændrer menneskers bevidsthedstilstand, er noget skidt og det kan skabe stor usikkerhed og endda angst hos omgivelserne at være sammen med påvirkede mennesker.
    Jeg er aldrig selv sammen med påvirkede mennesker (hvad enten det skulle være alkohol, hash ell. andet) for dels hader jeg det og dels ved jeg, at det ikke er sundt for mig.

    Hvis angsten derudover belaster dig for meget, kan det være, at du kan prøve at tale med en skolepsykolog? Angst er altid kun et symptom på, at noget i livet ikke er helt godt.

    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Vi har også snakket om at jeg skal til psykolog, og det skal jeg nok også inden så længe. Jeg har prøvet at ryge Hash før, og der fik jeg et angstanfald som varede 2 timer, det er nok grunden til at jeg aldrig nærmer mig stoffer igen. Jeg blir usikker og nervøs hvis ikke jeg føler jeg har fuld kontrol over mig selv, dvs jeg drikker heller ikke alkohol mere. Ja, selv når jeg blir svimmel kan jeg få et mindre angstanfald, dog kun hvor man får sådan en underlig fornemmelse i maven.
  • Indstillinger
    Og en anden ting, kan man få stress af at gå og have angst ofte?
  • Indstillinger
    Redigeret 24 marts, 2009, 17:11
    Hejsa

    Du er i præcis samme situation som jeg har været i og stadig ikke kommet ud af endnu, selvom der næsten er gået et år. Men du skal ikke være urolig, tingene bliver bedre med tiden, med hjælp fra en psykolog og medicin.

    Hos mig startede det en aften, hvor jeg lå på sofaen med vennerne og så tv. Der skulle selvfølgelig også ryges en god joint, og det var så der det gik galt: Efter 2-3 hvæs blev jeg helt varm i benene og de begyndte at summe og prikke, fik tankemylder hvor jeg følte jeg var ved at miste kontrollen og jeg kunne få et hjertestop når som helst. Jeg blev utrolig svimmel og utilpas, min virkelighedsopfattelse var totalt forstyrret. Det stod på et par timer indtil jeg fik noget beroligende. Den værste aften i mit liv! Det jeg oplevede var en hashpsykose, og det er meget sandsynligt du har fået det samme.

    Har ikke rørt hash siden den aften! og gør det heller ikke igen, det var et kæmpe chok!

    Hvis du før dit første anfald har haft det psykisk svært f.eks en af dine nærmeste der har fået konstateret en alvorlig sygdom, ven der er død osv. Så kan det meget vel være det der har udløst angst. Og jeg vil gætte på du lider af panikangst, og du skal i behandling!

    Mads
  • Indstillinger
    Og forresten så skal unødvendig stress helt undgås! Stress kan fremkalde angsten og det kan være så ubehageligt!
  • Indstillinger
    Hej igen

    Jeg synes, det lyder godt, at du slet ikke rører hverken hash eller alkohol mere. Men selvfølgeligt skidt, at du er blevet så bange for det, så det skaber angst. Også skidt, at du har så stort behov for kontrol, så du kan blive angst af et svimmelhedsanfald.
    Det lyder fornuftigt at tale med en psykolog. Det kan tit være en god hjælp. Jo før du får gjort noget mod angsten, desto hurtigere vil du kunne få det bedre.

    Du spørger, om man kan få stress af at have angst så ofte. Det er nærmere omvendt: Angst er et tegn på følelsesmæssig stress. Man kan måske sige, at stress er en reaktion på overbelastning og når man er angst, så er man altid følelsesmæssigt overbelastet.

    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Mads - Jeg har fået hash psykose 2 gange, og begge gangene har min bedste ven været der til at hjælpe. Det hjalp med noget koldt vand første gang, og så var jeg klar til at have det sjovt igen. Anden gang varede det 2 timer. Men altså min mormor og morfar døde begge 2 på under en månede i sommerferien 2007. Blandt andet af kræft og blodprop, som er de 2 sygdomme jeg er mest bange for. Men synes bare det er mærkeligt hvis det er det, for var ikke sådan rigtigt ked af det, mest fordi jeg ikke forstod det sådan rigtigt. Så det ved jeg ikke hvordan det skulle kunne være det.
    - Helne tak for alle de gode råd, jeg synes det er nogle super gode ting du kommer med, selvfølgelig også dig Mads.
  • Indstillinger
    Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvor tæt du var på dine bedsteforældre. Men fra det tidspunkt der går en barsk realitet op for en (dine bedsteforældres død i dit tilfælde), så kan der godt gå et stykke tid for men reagere på det. Det hele det vil ligge i din underbevidsthed hele tiden, uden du selv er klar over det. Og du kan udvikle en depression, hvis man ikke gør noget ved det (f.eks psykolog). synes også det er pudsigt at netop de 2 ting du er bange for, er de 2 årsager dine bedsteforældre døde af. Så det må have haft en kraftig indvirkning på dig. Uden du har gjort dig de store tanker om det.

    Man kan gå og føle man ikke har brug for en at snakke med osv, at man nok skal klare den. Men underbevidstheden kan brygge på en depression, og pludselig en dag kommer det som et lyn fra en klar himmel. Og det er især panikangst, som jeg vil gætte på du lider af.
  • Indstillinger
    Og her de sidste par dage har jeg ikke kunne huske så godt, eller tænke så godt. Det er ligesom at når jeg prøver at tænke på noget, flyver alle tankerne bare rundt, det er virkelig irriterende. Ved ikke om det kan have noget at gøre med angst .
  • Indstillinger
    Jo, der kan sagtens være en sammenhæng.

    Hilsen Helene
Log in eller Registrér for at kommentere.