Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

fjernet skjoldbruskkirtel overvægt

Redigeret 24 februar, 2012, 03:42 i Forstyrrelser i stofskiftet
Jeg er sidst i fyrrerne, og for 6 år siden fik jeg fjernet min skjoldbruskkirtel. Efterfølgende fik jeg store problemer med at få reguleret mit kalkstofskifte, var sygemeldt 5 mdr efter operation. det har taget flere år inden kalkstofskiftet er blevet stabiliseret. Nu tror jeg at jeg er ved at komme i overgangsalderen, jeg har menstrationsforstyrrelser, og problemer med lavt blodsukker, og igen vægtøgning! ialt vejer jeg 20-25 kg mere end inden jeg blev opereret, og det har jeg det dårligt med, mine blodprøver / stofskifte er velreguleret, i den høje ende. Jeg har meget vædske i kroppen og kan overhovedet ikke tabe mig, trods diæt! vædske i ansigtet ,fingere og ben. Mit spørgsmål er, om der er nogle der oplever det samme, og om hvordan de har kunne tabe sig. Lægen er ikke meget for at give mig slankepræperater, da der har været alt det med mit stofskifte
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    jeg fik fjernet min skjoldbruskkirtel for snat 5 år siden , jeg er 34 år og har siden da taget 18 kg på, jeg er altid tung og træt, min hud er tør og jeg glemmer og er meget dårlig til at modtage nye info og lære dem, og min kalk driller stadig. Jeg søger også en opskrift på mit nye liv, jeg savner at være frisk, energisk og vil gerne tabe mine 18 kg.

    Hvis du falder over en opskrift til os to vil jeg være lykkelig, er der andre der har et vellykket resultat, så skriv endelig hvordan det er lykkedes.
    knus mimi
  • Indstillinger
    Hej Berit og mimi.
    Jeg tror ,at i begge har fået for lavt stofskifte
    for de symptomer i beskriver kan jeg nikke
    genkendende til,vægtøgningen (har selv taget20kg på)
    og ligeledes masser af ødemer i hele kroppen.
    Hvis det skal lykkes for os med stofskifte problermer,
    at tabe os er der nødt til,at komme balance i sukker-
    stofskiftet har jeg fundet ud af igennem Inge her fra
    nettet,prøv at læs hendes svar til mig her på nettet
    de står under overvægt P.G.a. stofskifteproblermer.
    Med Venlig Hilsen HN.
  • Indstillinger
    Gid det var så nemt, men mine stofskifte tal ligger en del over ( forhøjet)grænsen til hvad der er tilladt. Så jeg bruger så meget energi på at gå på arbejde, diæt og motion, som ikke hjælper en dyt. Jeg er så fed, og træt at jeg er i rød zone! BMI 31. Det giver håb at det er lykkedes for dig, så nu må jeg op på hesten igen, så jeg kan komme i sommertøjet.
  • Indstillinger
    jeg fik fjernet min skjoldbruskkirtel i juli 08. har derefter taget ca.20 kg. på ,lægerne siger at mine tal ligger som de skal, jeg spiser ikke mere end før tvært imod, og som det går nu føler jeg stadig jeg bliver ved med at tage på jeg har fået antideprisiv medicin nu fra ca.november 08 da jeg pludselig efter min operation kun føldte mig trist.Det er rart at læse om andre som har ligende symtomer, mvh. jeanette ps. jeg får daglit 175 mgh eltroxin jeg er nysgerig efter hvad andre får.
  • Indstillinger
    Jeg er 36år. Har været stofskiftesyg i omkring 10 år. Prøvet medicin, radiojodbehandlinger og fik for 5 år siden fjernet min skjoldbruskkirtel.
    Efterfølgende har det bare gået ned af bakke. Jeg har taget knap 30 kg på. Er træt og "dårlig" altid.
    Jeg tager 200 mgh eltroxin dgl.
    Jeg passer mit job på nedsat tid. Mine unger og mit hjem. Dyrker motion og lever sundt. Men alligevel føler jeg mig syg syg syg....
    Er der nogen som kender et mirakelmiddel til, hvordan alle os som døjer dagligt, kan få det bedre..
  • Indstillinger
    Jeg får 150mkg eltroxin dagligt, 2 gram calcium sandoz og 150 mkg etalpha. mit største problem er trætheden og overvægt mit stofskifte er ikke for lavt, ligger og de tilladte værdier. jeg arbejder nu på fuldtid efter 4 år på deltid. men det hele bider sig jo i halen, overvægten kan jo også vær skyld i trætheden, og det samme kan de svingende blodsukkere jo også være. jeg ville så gerne tabe mig, men jeg bliver tykkere og tykkere
  • Indstillinger
    Hej med jer

    Det er da rart at høre, at der er andre end mig, der har taget over 20 kg. på, har væske i kroppen, især når det er varmt. Jeg er konstant træt, og energiforladt.
    Jeg fik fjernet min skjoldbugkirtel for 6 år siden, og har store problemet med kalkstofskiftet. har mange kramper i benene og hudkløe. Har i også det ???

    Er igang med et project med enten placebo eller Preotact. Har i hørt om det ??

    Hilsen

    Michaela
  • Indstillinger
    Hej alle med fjernet skjoldbruskkirtel...
    Har selv fået fjernet den ene halvdel i 1998, og skal nu have fjernet den tilbageværende halvdel pga. 2 kolde knuder.
    Jeg kan se på jeres historier, at der er en del komplikationer efterfølgende. Jeg har ikke selv haft for højt eller lavt stofskifte (ligger inden for normalen trods symptomer), men er faktisk ret bange for at få det. Ville nogle af jer have takket nej til operationen, hvis I vidste, hvordan resultatet ville falde ud?
    Jeg er normalvægtig nu, har før vejet ca 15 kg for meget, men vi har tendens til type 2 diabetes i familien, og jeg ville så nødig ende med at skulle kæmpe med det også? Desuden kan jeg ikke lade være med at tænke, at jeg skal have fjernet noget, der stadig virker...på trods af træthed, trykgener og spændinger i halsen.
    Håber, at I alle holder modet oppe.
  • Indstillinger
    Hej Elektra75

    Jeg ikke om du er blevet opereret, hvis du er vil jeg gerne høre om hvordan det er gået, og om du har fået bivirkninger, og problemer med biskjoldbugkirtlerne.

    M.V.H. Michaela
  • Indstillinger
    hej.
    HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP..........
    jeg synes det lyder ganske skrækkeligt, som du og andre har det efter operation.
    Er der ikke nogen som har fået det bedre og ikke sl¨ås med vægten og andre trælse ting der forringer livskvaliteten???
    Jeg spørger fordi jeg skal opereres om et par uger, og det gør mig virkelig utryg.
    Hej fra Hanne
Log in eller Registrér for at kommentere.