Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerter, lidokain,etc.

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Nanna
    Dagene efter operationen var selvfølgelig ikke så behagelige, men absolut til at holde ud. Det var ikke rart at sidde ned de første dage. Da jeg blev hentet fra sygehuset, hvor jeg fik det lavet, blev jeg heldigvis hentet i en bil, hvor der var plads til, at jeg kunne ligge på knæ på gulvet, og læne mig ind over sædet.....ingen sikkerhedssele ;-)
    Det blødte lidt, og tog vel ca 14 dages tid før jeg synes jeg var helt ok. Jeg husker ikke, at det gjorde specielt ondt at tisse, men måske har jeg bare glemt det....
    Det som var den største forandring var egentlig, at når jeg havde menstruation, så løb blodet bare ukontrollabelt ud af mig. Før indgrebet synes jeg at jeg kunne mærke når det kom, og nå ud på toilettet. Ligeså når jeg lå ned om natten, så blødte jeg helt om i nakken, nærmest, fordi mellemkødet ikke længere var der til at holde igen....
    Ser frem til at komme til Knud Damsgård, har kun hørt godt om ham og hans klinik....
    God weekend
    Anette
  • Indstillinger
    Igen Anette, tusind tak for svar.
    Må jeg spørge, om du inden operationen havde perioder, hvor du var helt fri for smerter og rifter i forbindelse med sex, eller var disse altid til stede? Har der været variation af rifterne (nogle gange værre end andre gange) - f.eks. i forbindelse med årstid (koldt/varmt vejr), menstruationscyklus, tætsiddende bukser, etc?
    Grunden til jeg spørger er, at jeg har haft et halvt år med kæreste, hvor alt gik i sig selv, og jeg fik et halvt år med et normalt, (meget) aktivt sexliv. Derefter blev jeg selvvalgt single, men fire måneder efter fik et løst bekendtskab, hvor jeg påny begyndte at sprække. Hyppig sex (= kæreste) er i hvert fald med til at reducere smerterne. Er det også din erfaring, eller er det lige meget om der går 12 timer eller fire uger imellem samlejerne hos dig? Mine gener er også værre om vinteren.....

    Jeg håber, det er i orden med disse spørgsmål, - du har allerede nu været til stor hjælp. Feel free til at spørge mig - jeg vil også gerne være til hjælp, hvis du har spørgsmål.
  • Indstillinger
    Hej Nanna
    Det er lidt svært at sige, det med hvornår det sprækker og hvornår ikke.
    Det med sprækkerne var egnetlig en bi-ting jeg gjorde opmærksom på, da jeg kom til gyn. pga. LS problemer. Jeg syntes på det tidspunkt ikke, at det var et kæmpe problem. Blot det med, at efter sex, så sved det og nærmest stak...men efter et døgnstid var det ok igen. Så jeg tænkte faktisk ikke så meget over det, før jeg fik LS diagnosen. Så fik jeg den opfattelse, at der var et sammenhæng, og at det ville være meget bedre med den Wodrofs operation. Jeg har faktisk altid troet det var en del af LS, men det er måske i virkeligheden to forskellige sygdomme?
    Efter indgrebet fik jeg at vide, at der i huden havde været uspeicificeret, inflammatorisk væv, men ikke noget farligt....altså heller ikke LS.
    Jeg har ikke registreret noget med, om det var værre eller bedre i forbindelse med vind og vejr, stramme bukser eller andet...kun sex eller ej.
    De seneste to år har jeg slet ikke kunne have sex pga LS, det gør simpelthen for ondt det meste af tiden.....rigtig kedelig....
    Det er ok med spørgsmål, det er kun godt at kunne dele med andre. :-)
    God søndag
    Anette
  • Indstillinger
    Kære Anette
    Tak for svar.
    Hvor må det være hårdt helt at skulle undvære sex i hele to år. Jeg håber virkelig, at Knud kan hjælpe dig med din sygdom. Jeg har jo også ondt under og efter sex, men helt at undvære det....det gør det måske ikke ondt nok til!?!
    Hvad var dine symptomer på LS? Har du også haft svært ved at bruge tampon? Siden jeg fik "riften" + diverse følgesymptomer, har jeg ikke kunnet bruge tampon. Føles simpelthen som om, der er modhager i den lige meget hvor meget man så har blødt. Det har været rigtigt irriterende både mht. sport, men også sommerferier (altså badeferier), hvor man jo ikke har kunnet bade, når man menstruerede....
    Har du så også inden diagnosen blev påvist og pga. riften været hos adskillige læger, som ikke kunne hjælpe dig?
    God forårsonsdag
  • Indstillinger
    Kære Marianne81,
    Der er en anden tråd under vulvodyni-debatten, hvor der d.d. også er en pige, der beskriver at hendes symptomer lindres (faktisk helt forsvinder), hvis hun dgl. får ca to liter væske, så måske du har ret i, at væskebalancen også spiller en rolle. Jeg mener, som jeg skrev tidligere, at jeg får væske nok, men nu er I to, der gør opmærksom på det, så jeg vil prøve at være ekstra opmærksom.
    Beklager, hvis jeg tidligere lød lidt for afvisende over for dit råd.
Log in eller Registrér for at kommentere.