Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sen pubertet

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Til dig og de andre, der lider af sen pubertet: Det er godt dokumenteret, at det kan være en følge af en "tavs" glutenreaktion. Bed din læge om en cøliakiudredning - fuldt glutenpanel - hvis din læge ikke har hørt om dette, så henvis til NIH Concensus Statement on Celiac Disease 2004 eller http//:celiac.nih.gov, som er en hjælpeside for læger, der har brug for at lære mere om glutenreaktioner.

    God fornøjelse. Finder du kostændringen svær, så opsøg en ernæringsterapeut eller kontakt Cøliakiforeningen.
  • Indstillinger
    hej med dig.

    jeg er 15 år (meget snart 16) og jeg havde også sen pupertet indtil fra et par uger siden, hvor jeg læste alt hvad jeg kunne finde om emnet, og det har ført frem til dette link: http://testosteroninfo.dk/foedevarer/ hvor der står hvad der er godt at spise for at få øget/stimuleret produktionen af testosteron (det mandlige kønshormon)
    og efter jeg har spist mere af det det der øger produktionen af testosteron, og mindre af det der øger produktionen af østrogen(det kvindelige kønshormon), begyndte jeg at få flere hår på penis og under armene. så hvis du har spist feks. meget agurk eller blommer før i tiden, så kan det være grunden til en sen pupertet, måske. grunden til jeg tror det, er at jeg før i tiden har spist fuldstændige sindsyge mængder af agurk inden jeg fandt linket. og da jeg begyndte at spise brokolli i stedet for agurk, så begyndte der at ske noget.

    mvh: drengen med den mulige løsning
  • Indstillinger
    Hejsa!
    jeg er en dreng med de selv samme problemer som dig.
    jeg er 16 år og er 164 høj. Jeg har dog kropsbehåring på penisen og under armene, længden på penis er heller ikke noget jeg skammer mig over
    men jeg er stadig trist over min højde. Min stemme er heller ikke gået i overgang, hvilket jeg også synes er nedtur
    de fleste af mine venner er 180 cm, og hvor jeg dog gerne vil op i den højde.
    jeg så nogen skrive noget med en hormonkur, gælder det også til højden, altså, h vis man er trist over sin højde kan man så få lavet om på det med en hormon kur?

    Hilsen dreng med samme problem :-)
  • Indstillinger
    Hej.
    Jeg er i dag 30 år gammel. Men jeg havde samme problem dengang jeg selv var teenager. Jeg fik først de første hår på tissemanden da jeg var 16 år gammel, til min store fortrydelse. Min fætter, der er 3½ år yngre, fik hår mellem benene længe inden jeg, og du kan tro at det var pinligt at stå som 16 årig uden hår på den, mens han hev i sine hår. Som jeg ser det, er der ikke nogle gode råd, andet end at acceptere sig selv, selvom det virker åndssvagt, man kan vel ikke gøre for, at man er som man er.
  • Indstillinger
    Hej. Jeg er lige blevet 15 år gammel, og så har jeg heller ikke noget på nogle måde puperteten. Jeg har kun små hår på min penis, ellers ikke anden. Da jeg fyldte 12, begyndte jeg også at tage på uden nogle grund, fordi jeg havde nemlig altid været tynd og gået til sport, men så fik jeg åbenbart nogle kilo på. Jeg vejer 70 kilo, og er cirka 165 cm høj, og jeg ser tyk ud. Det værste, som jeg slev synes, er at jeg har virkelig store ''manboobs'', og jeg tror enelig ikke det er manboobs, for det ligner normale bryster, som normale piger har.

    Jeg bliver deprimeret psykisk, når jeg bare kigger på mine venner, som kom i puperteten ved 12 års aldreren, og jeg er mega bange for at gå i bad med dem. Jeg bliver også lidt mobbet pga min pludselig stigende vægt, og mine bryster.

    Hvad skal jeg gøre? :(
Log in eller Registrér for at kommentere.