Hjem Øre, næse og hals Åben debat om øre-, næse- og halssygdomme

Kronisk Bihulebetændelse

Hej.
Jeg er en mand på 45 år, som har en kronisk næse - bihulesygdom.
Jeg vil meget gerne høre fra andre, som er i lignende situation, for at udveksler problemer - muligheder. Vi kunne ( måske ) danne en patient-
forening.
Mvh.
[email protected]
«13

Kommentarer

 • Hej
  Jeg kender til at have meget bihulebetændelse men om det er kronisk ved jeg ikke. Jeg syntes bestemt det er med til at ødelægge min livskvalitet og vil rigtig gerne vide hvad mam evt. kunne gøre ved det. Jeg har været ved øre,næse halslæge mange gange og har igennem 2 år taget en næsespray men jeg syntes ikke det hjælper.... Jeg har læst noget om at hvis man har en skæv næseskillevæg kan det give bihulebetændelse?? Måske du kender til dette?
  Randi
 • Hej

  jeg er snart 25 år, da jeg var omkring 8 år samtidig med at jeg skulle have fjernet polypper fik jeg at vide at jeg havde kronisk bihulebetændelse, lægerne sagde at det ikke var noget jeg på daværende tidspunkt ville have nogle problemer med medmindre jeg havde hovedet ned af for så ville jeg kunne mærke en trykken. min bihulebetændelse ligger under øjet henover mine kindben. jeg har ikke været til lægen med dette siden jeg fik at vide at jeg havde det som 8-årig, det var først da jeg var omkring 15 at jeg startede med at få problemer med dette, det gjorde jeg 2 gange om året hver gang vejret skiftede, sådan var det de første 2-3 år siden er det blevet mere ustabilt hvornår jeg får det men gerne i forbindelse med forkølelse.

  Jeg ved ikke rigtigt hvad i har gjort for at behandle det, eller forebygge. jeg tror aldrig man kan ungå det helt men jeg har været god til at forebygge min bihulebetændelse, jeg får nemlig en lille advarsel før min bihulebetændelse bryder ud (udover at jeg som regel er snottet), jeg har aldrig brugt andet end en saltvands næsespray men den bruger jeg så flittigt, det gælder nemlig om at løsne slimen i næsen.

  Jeg har bihulebetændelse gerne i et par dage af gangen (har aldrig været rigtig syg og blir som regel hurtig rask når jeg er, har et godt immunforsvar). Jeg får ondt i nakke, kindben og hoved, jeg bliver ør og mister al min energi, når det er rigtigt slemt får jeg ondt i alle kroppens muskler og kan knap bevæge mig, får til tider også hævede kindben og mit hoved føles gerne dobbelt så stort, og kan ikke rigtig fokusere. for det meste er det dog bare ondt i nakke og kindben samt ør i hovedet (efter jeg er er begyndt intens at forebygge med saltvands spray). jeg har stortset altid ømme bihuler, når jeg køre en finger henover mine kindben eller jeg har hovedet ned af, den slemme del af det sker som regel kun når jeg bliver forkølet eller vejret skifter...

  Randi hvis du har været til lægen så mange gange med bihulebetændelse kan det sagtens være kronisk, hvordan den læge der gav mig diagnosen fandt ud af jeg havde det ved jeg ikke, jeg var kun et lille barn og hverken mig eller mine forældre tænkte videre over det vi havde jo fået at vide at det ikke ville genere mig mens jeg var barn. hvis du bliver ved at gå til lægen og får pencilin eller antibiotica risikere du at blive resident over for disse, det samme hvis du bruger den næsespray der har et specielt allergistof i sig. det er grunden til at jeg bruger saltvands sprayen kun.

  forslag:

  - Saltvands næsespray (kan købes eller laves - 1 tsk salt + ½ l vand)
  - dampbad, kog vand op og indånd dampene evt med eucolypto/peppermint olie

  har aldrig prøvet den anden slags næsespray man kan få så ved ikke hvor effektiv den er, men hvis forslagene ikke virker søg kontakt til din læge, men prøv at lade dem virke først bihulebetændelse forsvinder ikke bare sådan.

  ud fra erfaring og hvad jeg har læst er det vigtigste for at hjælpe/forebygge bihulebetændelse at løsne slimen i din næse og bihuler og få den væk (pudse næse).

  håber dette kan hjælpe nogle og jeg undskylder den lange besked...

  Kia
 • Rart at læse, at man ikke er alene i verden med sine tilbagevendende og voldsomt ubehagelige bihulebetændelser.

  Jeg så i tv den anden dag, at der er kommet en ny metode med en balon til at give plads i kæbehulen. Har nogen hørt om denne metode, og hvordan finder man mon ud af, om det er noget, der kan hjælpe os???

  Ulla
 • Jeg fik bare lige lyst til at rose denne mulighed. Jeg håber, der er flere, der vil skrive ind om bihuleproblemer. Jeg har fået en rigtig god kontakt på denne måde. Rart at kunne snakke frit om sine problemer med en, der forstår. Og måske at kunne give hinanden gode råd hen ad vejen.

  Ulla
 • Hej alle

  Jeg er en mand på 32, som har døjet med bihulebetændelse i laaang tid.
  Jeg får den slemme slags, med hævede kindben, feber og, tjah, alle de andre bihulens symptomer. Forleden syntes jeg efterhånden at det var begyndt at gå ud over min livskvalitet, da jeg de sidste 2 år har haft det minimum én gang om måneden. Det var værre end normalt - og det kom hurtigere og gjorde mere ondt.

  I går var jeg til øre-, næse- og halsspecialist. Jeg fik en prik-test og var, surprise, allergisk for 8 ud af tolv stoffer. Det var dagens rekord. Så til alle jer derude. Det kan være allergisk. Jeg er på spray og piller nu - og afventer nu. Jeg håber det bedste.
 • Hej,

  Har I heller ingen lugtesans, som følge af bilhulebetændelse?

  Jeg er meget interesseret i om nogen har oplevelser med den ballonoperation?

  :-) Pelle
 • Jeg synes det er rart at læse der er andre der har det som mig - selvom det ikke er en hjælp for nogen af os :o) Jeg er nu 45 og har de sidste 10 år lidt af bihulebetændelse - accelererende fra 2 gange om året til nu, hvor det på flere tidspunkter af året ofte kan være 2 gange om måneden!!

  Som et par af jer nævner, er det virkelig en forringelse af ens livskvalitet: Man føler sig tung og træt og har derforuden kraftig hovedpine og ondt i kroppen + at man egentlig ikke har lyst til at møde andre mennesker grundet hævelser i hele ansigtet og små sprækker som øjne!

  Jeg blev de første par år suget hos øre-næse-halslægen, men syntes ikke det hjælp nok. Siden har jeg fået et utal af penicillinbehandlingler indtil min læge slog bremserne i efter 5. gang på under et år.

  Jeg har på allergilaboratoriet fået at vide at jeg har en skimmelsvampeallergi og at det nok er den der er skyld i den nu kroniske bihulebetændelse. Jeg har således nu i tre år brugt NASONEX-næsespray, men da den ikke hjælper nok bruger jeg også ILIADIN (som jeg synes er mildere end XYMELIN) Jeg anvender også saltvand, men synes det hjælper for lidt.

  Jeg har opsøgt en naturlæge som gik i gang med at opbygge mit immunforsvar og slimhinder, men jeg stoppede på et tidspunkt med det meste af medicinen (meget dyrt) - jeg bruger dog stadig ECHINAFORCE - og det er det eneste jeg synes virkelig er med til at forkorte angrebene.

  I denne weekend er jeg angrebet igen - og føler mig rimelig desperat over at have tilbragt endnu en weekend på sofaen med hævede øjne, hævet ansigt, smerter i hele kroppen, intet overskud og en utrolig træthed.

  Læste igår om at en operation skulle virke på en ret høj procentdel - så erfaringer med denne modtages gerne samt gode råd om hvad man ellers kan gøre for at undgå at skulle bruge så meget næsespray - evt. alternative behandlingsformer eller medicin.
 • Hej

  Ville bare lige sige tak fordi i delte. Jeg mistænker kraftigt at jeg selv lider af tilbagevendende bihule betændelse, men det har været svært at få stillet en diagnose og endnu sværere at behandle mine symptomer.

  Jeg ved at jeg er allergisk overfor katte og nyser en del, og hæver lidt i ansigtet, hvis jeg omgiver mig med meget støv.

  Så havde jeg en underlig oplevelse. Da mit problem var på sit højeste med tiltagende og tilbagevendende anfald skulle jeg til Kina og opsøgte en delt tysk/kinesisk klinik med både traditionel medicin og kinesisk medicin. De gav mig noget mega ulækkert pulver jeg skulle blande i varmt vand og drikke to gange om dagen. Det var så "nasty'ed" at jeg ikke ville have gjort det for tusind kroner men mine anfald fortrak efter kort tid for først at vende tilbage nu over halvandet år efter. Min bedring kunne selvfølgelig også skyldes at jeg boede i et andet miljø i 6 måneder, så var jeg hjemme i 3, ude i 2 og så hjemme i 7.

  Nå, ville bare dele det tætteste jeg er kommet på success oplevelse.

  God bedring.
 • Hej. Er i tirsdags blevet opereret for kronisk bihulebetændelse.
  Efter jeg i mange år har haft høfeber(støvallergi) og mange forkølelser med deraf følgende bihulebetændelse, næsespray og antibiotikabehandling flere gange om året, blev jeg anbefalet operation.
  Er nu hjemme med feber og infektion i behandlingsstedet. Håber det hjælper for dette er ikke sjovt. næsen er totalstoppet og det smerter.
  Jeg skriver nærmere efterhånden som det bedres.
  venlig hilsen til jer
 • Jeg har 34 år og har siden jeg fødte min datter for 2,5 år siden, lidt af tilbagevendende bihulebetændelser. Det skrifter lidt men jeg har ofte hovedpine, hævelser i ansigtet, hævet hals og mandler, smerter i ansigtet, tandsmerter, stoppet næse, halsbetændelse osv.

  Jeg har også astma, og det ender ofte med lungebetændelse og at jeg må sættes op i dosis. Sidste år havde jeg feber i 6 uger og lungebetændelse 5 gange og har det sidste år taget højeste dosis astma medicin. Jeg har husstøvmide allergi, og skal til min fortrydelse gøre en masse rent, hvilket jeg så gør, og det har også hjulpet lidt. Nu får jeg også næsespray, har været igennem nogle forskellige, fordi jeg fik astmaanfald af et par. Det med næsesprayen har jeg ikke været så glad for, synes ikke det hjælper og er nu igen igen blevet stoppet i næsen og det har udviklet sig til lungebetændelse.

  Indtil nu har jeg ikke rigtig tænkt over at det kunne være kronisk...hmm men kan godt se at det er sådan alle mine lungebetændelser er startet og at jeg generelt går rundt uden energi.
Log in eller Registrér for at kommentere.