Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Rengøringshjælp

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Nå, nu jeg er i gang. Leonine, nu står du og "flagrer" uden svar fra mig.

    Tak for dine søde indlæg - både her og andre steder. Jeg kan bestemt bruge, hvad du fortæller.
  • Indstillinger
    Nej desværre, jeg bor ude på Amager.

    Det er nu efterhånden nogle år siden, men kan faktisk godt li det, bare der er noget musik at lytte til, så kan man næste hygge sig over det :-)

    Jeg tror, at der er mange unge piger, som har lyst til at suppler deres SU med lidt ekstra om mdr. Måske skulle din datter sætte en annonce op på en skole? Jeg kan huske at der var mange annoncer i forbindelse med børnepasning men også nogle med rengøring, da jeg gik på gymnasiet.

    Måske kunne hun nævne for nogle af sine venner/nærmeste og folk i hendes omgangskreds, at hun virkelig kunne bruge lidt hjælp en gang om ugen eller lign. Det kan jo være at de kender nogen som kender nogen osv.

    Håber at hun finder ud af det :)
  • Indstillinger
    Hej Lotte123.

    Jeg gør rent hos et ældre ægtepar. I dette tilfælde var det igennem en veninde, der havde forsøgt at starte et rengøringsfirma op, men uden held.
    Jeg kan godt følge dig i, at man er nervøs ved at skule lukke fremmede mennesker ind i sit hjem, når man ikke er hjemme. Men det er et tillidsspørgsmål, og jeg vil da ikke mene at man vil gå ind og ødelægge tingene for sig selv, ved at tage nogle værdier i det hjem man er ansat i. Det betragtes som en normal arbejdsplads, som alle andre. :-)
    Jeg gør stadig rent hos det ægtepar, og har gjort det i fire år, kører dem til lægen og meget andet, så der kan opbygges et rigtig godt, og ikke mindre anderledes bånd mellem "chef og ansat".
  • Indstillinger
    hej Nitten,

    Det var et sødt indlæg. Da jeg havde mine rengøringsjob havde jeg også et godt forhold til mine arbjedsgivere. Når vi mødtes var det altid med bemærkningen om, hvor stor en forskel, jeg gjorde i deres liv, hvor skønt de syntes, det var at have mig.
    Jeg har slet, slet ikke haft opfattelsen af, at jeg blev set ned på, eller betragtet som andenrangsmenneske - tvært i mod - der var da nærmest gråd på, da jeg måtte stoppe; jeg har en ledsygdom, og jeg kunne ikke magte det.

    Et sted var der to små hunde, der absolut ikke syntes at jeg skulle gøre rent, nej vi skulle lege, så der blev det jo gerne til en ekstra ½ time (uden ekstra løn selvfølgelig), for selvfølgelig skulle vi fjante med gulvkluden, så det tog gerne lidt ekstra tid, men det var jo så sjovt.

    Et andet sted var konen hjemmearbejdende i et kontor i huset - og hun lavede da altid kaffe, og så fik vi lige en fin sludder, inden jeg tog hjem. Det var da ikke noget jeg overhovedet forlangte, det var da hende, der foreslog det. Og de gange hun ikke havde tid, så gjorde vi det ikke; længere var den ikke.

    Og jo, jeg gik da også og hyggede mig med musik. Fik altid at vide, at jeg da bare skulle lave en kop kaffe, eller hvad jeg nu havde lyst til.

    Så alle de her indlæg, med hvor frygteligt, nedgørende og udnyttende det er at både have og være rengøringshjælp kan jeg heldigvis slet, slet ikke genkende.
  • Indstillinger
    Nu var det mig, der for syv år siden startede denne debat - og jeg skal da lige love for, der blev (fejl)tolket og misforstået - hold da op. Smil.

    Jeg har lykkeligt glemt denne historie igen, men jo - jeg kan også anbefale, at hvis man har råd og er en travl familie, så er det en fantastisk ide at få noget hjælp til rengøringen.
Log in eller Registrér for at kommentere.