Aspartam og Coca Cola Zero
Jeg skriver fordi jeg gerne kunne tænke mig at vide noget mere omkring indtagelsen af især Coca Cola Zero. Min kæreste indtager det i store mængder, og jeg synes ikke rigtig at have nogen argumenter imod hvorfor han ikke skulle drikke det da det jo ikke feder, og syreskader lader ikke til at bekymre ham.
Fødevarestyrelsen har sat en grænse på 40mg/kg kropsvægt for det maksimale daglige indtag af aspartam, hvilket svarer til 2,4 g hvis man vejer 60 kg, og hvis man bare holder sig under det, skulle man være på den sikre side. Nu kunne jeg imidlertidig godt tænke mig at vide, hvor meget det svarer til. På cocacola.com er der opgivet næringsindhold for de enkelte produkter i USA, men jeg skal ikke kunne sige om aspartam indholdet varierer i de enkelte lande.
Indholdet af aspartam i Coca Cola Zero er 58mg/240 ml, hvilket svarer til 80mg pr. dåse.
Hvis jeg så regner videre, får jeg det til et maksimalt indtag på 30 dåsesodavand pr dag, med en kropsvægt på 60 kg.
Er det mig der regner forkert? Det virker jo som absurd meget, og slet ikke noget at være bekymret over, men er der alligevel andre faktorer man skal tage højde for?
Acesulfamkalium indholdet (i USA) er 31 mg/240ml, er det noget man skal tage i betragtning?
Fødevarestyrelsen har sat en grænse på 40mg/kg kropsvægt for det maksimale daglige indtag af aspartam, hvilket svarer til 2,4 g hvis man vejer 60 kg, og hvis man bare holder sig under det, skulle man være på den sikre side. Nu kunne jeg imidlertidig godt tænke mig at vide, hvor meget det svarer til. På cocacola.com er der opgivet næringsindhold for de enkelte produkter i USA, men jeg skal ikke kunne sige om aspartam indholdet varierer i de enkelte lande.
Indholdet af aspartam i Coca Cola Zero er 58mg/240 ml, hvilket svarer til 80mg pr. dåse.
Hvis jeg så regner videre, får jeg det til et maksimalt indtag på 30 dåsesodavand pr dag, med en kropsvægt på 60 kg.
Er det mig der regner forkert? Det virker jo som absurd meget, og slet ikke noget at være bekymret over, men er der alligevel andre faktorer man skal tage højde for?
Acesulfamkalium indholdet (i USA) er 31 mg/240ml, er det noget man skal tage i betragtning?
Kommentarer
Jeg læste et rigtig godt indlæg ovre i diabetesdebatten i går fra en bruger, der fortalte rigtig meget om alt dét der med sødemidler, se her:
viewtopic.php?f=45&t=18402
Det satte da en masse ting i perspektiv mht. light-produkter og sødemidler mv.
Håber, du kan bruge det!
kh Cykelmyggen
Prøv at læse noget af Russell L. Blaylock, M.D.
http://www.russellblaylockmd.com
-Tror det vil afholde nogle fra at drikke det stads :O
http://mikebarnkob.dk/2007/t%C3%B8r-du- ... cola-zero/
Aspartam er et ekstremt undersøgt stof, og det er fundet sikkert til brug i fødevarer - i hvert fald i de små mængder, som bruges. I meget høje mængder er der i nogle forsøg med gnavere fundet en tendens til flere kræft-tilfælde.
Men hvis man tager i betragtning, at op imod 500.000 danskere skønnes at have sukkersyge eller forstadier hertil - altså næsten hver 10. person - er aspartam vel en rigtig god ting i det samlede billede. Sukkersyge er en af de største dræbere i den vestlige verden - og det er der i hvert fald videnskabeligt belæg for.
Mvh.
Anders
stud.med.
Jeg kan ikke lade være med at væmmes ved "Nupo"-reklamerne, der kører her på netdoktor for tiden. Mange Nupo-produkter indeholder netop aspartam.
Stoffet er lisfarligt og hvis du ikke har lyst til at dø - ja så læg det på hylden.
og hvis folk gerne vil tabe sig har de nok bedere af at løbe en tur, da man ikke på nogen måde bliver slank af at drikke gift.