Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

C-vitaminer 500 mg

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    ja det var den side, så ikke lige det der med biotin, jeg prøver at bruge head & shoulders shampoo og så må jeg se at få købt de vitaminer der, og tak endnu en gang.
  • Indstillinger
    Må det være mig tilladt at være med her.

    Måske hører mit spørgsmål ikke lige ind under Vitaminer, men jeg ser i taler om hår og skæl.

    Da jeg i gamle dage var på plejehjem, brugte vi at indsmøre hovedbunden i en god olie hver aften og følgende morgen redde håret godt igennem med en tæt kam og vask i mild baby hårshampoo.

    Vi blev ved til hovedbunden var helt ren og skælfri.

    En besværlig måde måske, men det virkede da altid, dog skal der huskes på at hovedpuden skal i en plastpose så den ikke ødelægges.

    Noget andet jeg gør mig tanker om er hudplejemidler generel. Findes der produkter der er helt fri for giftstoffer af enhver art.

    Jeg bliver mere og mere alergisk og undvære sæbe og creme, kan jeg ikke, da huden er ret tør.

    Kan noget anbefales frem for andet?

    M.v.h.

    Chindi
  • Indstillinger
    Hej Chindi, Brianam og andre interesserede

    Jeg synes, at det er fint, at man kan bekæmpe skæl-problemer med en speciel shampoo. Men dette lykkedes aldrig for mig, selv om jeg prøvede alt muligt – også produkter, der var anbefalet af hudlæger. Det lykkedes først at få mit skæl væk, da jeg – af andre grunde - begyndte at tage vitamin- og mineraltilskud.

    Jeg er godt klar over, at skæl nok ikke er helt det samme hos alle. Så vidt jeg forstår, skyldes skæl ofte en slags svampe-infektion. Den forklaring gør det også muligt at forstå, at skæl kan bekæmpes både ”udefra” og ”indefra”:

    Ved at bruge en speciel skæl-shampoo eller smøre olie i håret, gør man livet surt for svampen.
    Ved at spise sundt og tage vitamin- og mineraltilskud får man mere modstandskraft, sådan at ens egen organisme bliver bedre til selv at bekæmpe svampen.

    Denne forståelse forklarer også, hvorfor skæl ofte er værst, når man er stresset, og om vinteren, når man måske er belastet af for lidt lys og mere næringsfattige fødevarer.

    Grunden til, at jeg foreslår vitamin- og mineraltilskud (og at spise sundt) er, at vitaminerne og mineralerne jo er nødvendige i alle organismens funktioner – ikke blot til bekæmpelse af skæl.

    Du nævner problemet om tør hud, Chindi. Det er et problem, der plager mange, især om vinteren. Efter min mening er man også nødt til at bekæmpe det problem ”indefra”, ved at sørge for at spise sunde olier. Det er ikke nok at smøre noget uden på huden. Jeg kan især anbefale kæmpenatlysolie mod tør hud.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej!
    I et foredrag med Claus Hancke i efteråret fremhævede han omni-x som en god multivitamin fordi den ikke indeholder jern, med helt den samme begrundelse som jeg kan læse er brugt i forbindelse med kobber!
    Hvordan kan vi opklare om det gælder både jern og kobber eller der er tale om en forveksling?
    Er der nogen der ved hvilke fyldstoffer man skal undgå?
    Jeg læste tilfældigt på en amerikansk side en advarsel mod magnesium stearate og det bekymrer mig om det er det der gemmer sig bag navne som magnesium stearate, der er i mange gode præparater. Jeg mener nemlig at have set det på engelske præparater hvor man skriver magnesium stearate og på tilsvarende danske altså magnesium stearate. Er der nogen der ved noget om det? Hvad med antiklumpningsmidler som Claus Hancke advarer imod og som er i mange gode præparater som f.eks seleno precise og calsium ultra forte.
    Er der flere slags antiklumpningsmidler? Det er jo skørt at betale en mindre formue for de bedste præparater hvis de er fyldt med farlige fyldmidler!

    Hvor kan man iøvrigt se hvad der er de bedste præparater og hvor kan de købes billigst?
    Jeg har næsten ikke råd og mine kroniske sygdomme gør at jeg bliver meget træt når jeg forsøger at lede på nettet! jeg vil være taknemmelig for et par tip!
    De bedste hilsner
    Wilhelmine
  • Indstillinger
    Vedr. Omnimin
    Jeg har i en del år taget 1 Omnimin dagligt.

    Da vi nærmede os slutningen af 2010 tænkte jeg ved mig selv, at det havde været et underligt år, jeg havde haft rigtig mange dårlige perioder, hvor jeg ikke orkede ret meget og havde det generelt skidt.

    Dette fortsatte i 2011.
    Jeg mente, at det måtte være noget jeg ikke kunne tåle og udelukkede på skift forskellige ting fra kosten og ryddede ud i mine kosttilskud. Men det gav ingen bedring.

    I efteråret 2011 var der så en artikel om magnesium i Ekstra Bladet, jeg ville ikke købe avisen, da det er min erfaring, at den slags artikler sjældent indeholder noget jeg ikke allerede ved.
    Men min nysgerrighed drev mig alligevel til, at lede efter artiklen på nettet.
    Dette lykkedes ikke, men til gengæld fandt jeg en undersøgelse, som EB havde lavet af vitaminpiller, og heri var en advarsel om Omnimin.

    Jeg gik så ud og fandt mit glas med Omnimin frem, og ligeså glasset med mine store børns vitaminpiller.
    På Omnimin står der hvad indholdet er, men der er ikke oplysninger om ADT, men det er der på den mine børn får fra apoteket.
    Indholdet i mine børns vitaminpiller svarer stort set 100% til ADT.
    Stor var min overraskelse da jeg opdagede, at indholdet af E-vitamin, i Omnimin, ca. svarer til 10xADT.
    Jeg stoppede øjeblikkeligt med, at tage Omnimnin.

    Nu er det ca. 4 mdr. siden, at jeg stoppede, i mellemtiden har jeg fået nogle behandlinger hos en zoneterapeut, som genkendte mine symptomer, og jeg er begyndt, at have det en hel del bedre i min hoved.

    Omnimin er sikkert rigtig godt hvis man lider af en ekstrem mangel på vitaminer og mineraler, men, efter min mening, er det ikke et produkt man bør indtage i årevis.

    Men dette står der ikke noget om på produktet.
Log in eller Registrér for at kommentere.