Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvad er livskvalitet for dig?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej alle

    For et års tid siden havde vi denne gode debat om livskvalitet
    og først idag opdager jeg at jeg havde vundet en præmie for mit indlæg
    ,men sådan går det jo når man ikke sidder så meget her ved pc som tidligere

    Godt nytår til alle !!!

    p.s





    hvad med dig Lotte 123 fik du din præmie ?
  • Indstillinger
    Ja, da. Men det var jo ikke for indlæg i denne debat, men et andet sted i debatten hvor trådstarter - vel nærmest som sædvanligt her på ND - aldrig meldte tilbage. Vedkommende der fik ellers en del reaktioner, så det kunne have været rart, om han havde meldt tilbage om han kunne bruge nogle af de råd, han der fik.

    Så et eller andet sted var det da sjovt, at jeg fik præmie for forslag, som jeg ikke aner om kunne bruges. Ak ja. I øvrigt anede jeg ikke, at jeg var deltager i en konkurrence, så at vinde blev da en glædelig overraskelse, som jeg bestemt blev glad for. I øvrigt Dowling - vil det sige, at du ikke fik din præmie i starten af året? For det gjorde jeg da, i februar eller der omkring.

    I øvrigt kunne jeg godt tænke mig, at lige præcis denne debat her vågnede op igen - for netop spørgsmålet, hvad livskvalitet er for folk, kunne da være interessant. Måske bare netop det med at lige stoppe op og tænke over spørgsmålet, vil vel i sig selv give noget livskvalitet.
  • Indstillinger
    Hej igen

    tak fordi du svarede på dette indlæg!
    Næ jeg fik ikke min gave, da de ikke havde min adresse,men pyt det er prisen for fuldkommen anonymitet.

    Er der andre der vil komme med et par bud på hvad livskvalitet er for dem ?
    for du har ret Lotte det er et spændende emne.

    Har lige haft et familiemedlem der efter pres fra omgivelserne ændrede livsstil.... så livet blev længere, men blev det så også bedre?

    Skal livet have kvantitet eller kvalitet?
  • Indstillinger
    Interessant spørgsmål, Dowling :-)

    Jeg går i høj grad ind for kvalitet fremfor kvantitet.

    For mig er livskvalitet fred og ro og fuldstændigt fravær af krav, stress og pres. Det er i høj grad også den personlige frihed. Frihed til at leve mit liv, som jeg ønsker det og har det godt med. Frihed til at være mig selv. Frihed til ikke at være, som andre ønsker og forventer, jeg skal være. Frihed til at have det, som jeg har det. Frihed fra at skulle 'laves om'. Frihed fra overgreb af forskellig slags.
    Noget der måske kan lyde som en selvfølge men som ikke nødvendigvis er det.

    Jeg oplevede i sommers, at jeg blev sygeliggjort, fordi 'alene-hed' (eller nærmest isolation) for mig er en nødvendighed og en livskvalitet. Fordi jeg ikke kan leve et liv som de flestes, blev det vurderet, at jeg har brug for (mere) behandling. Det gør mig vred, for hvem er det, der vover at gøre sig til dommer over, hvorvidt mit liv kan have livskvalitet, fordi et godt liv for mig er noget andet, end det er for flertallet.

    Når vejret er til det, kan jeg sidde i timer på min terrasse og bare tænke og kigge ud over markerne og NYDE det. Det er livskvalitet.
    Eller jeg kan være helt opslugt af at skrive. Det er også livskvalitet.
    Dybe samtaler, der skaber udvikling og eftertanke med mennesker, der taler samme sprog som mig, er livskvalitet. Samt selvfølgeligt gode grin undervejs :-)

    Vigtigst for følelsen af livskvalitet er det vel, hvordan man har det indeni. Om man har sin energi, glæde og livslyst i behold.


    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Hej Helene

    ja, alenehed det kender jeg til -er normalt meget social og udadvendt og i mit job, er man social 8 timer af gangen,så nyder jeg godt nok at være
    asocial, når jeg kommer hjem...;)
    Det er nok ikke socialt acceptabelt i en tid hvor alle skal være på,
    fra de vågner til de sover. hvor de egentligt også er på, for de har mobil telefonen tændt og indenfor rækkevidde pyha det giver mig stressede tanker at tænke på at skulle leve sådan, men det er åbenbart ikke sygeligt ;)
    så alenehed er også en livskvalitet for mig
    hilsner Dowling
  • Indstillinger
    Livskvalitet for mig er at have min elskede forlovede, min dejlige familie, se mine småsøskendes barnlige glæde, have dejlige venner, dyrke motion (det blir man jo så glad af), ja bare smile og være glad - tænk positivt!
    Livet handler om at være nogen og ikke noget, i hvert fald for mig.
    Så det vigtigste i mit liv er at have det godt, sammen med dem jeg elsker.
Log in eller Registrér for at kommentere.