Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Utroskab og julefrokoster

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej...jeg er ny her...min erfaring siger mig at utroskab på jobbet i forbindelse med julefrokoster er meget miljø bestemt...så enten gør men det alle eller ingen....det skal siges at jeg selv aldrig har gjort det...men min mand var mig utro sidste år ....han var så fri at gøre det foran 300 kollegaer, som skal siges var mine gamle...de kendte mig og det gjore hende her også...han sagde at det var spændende - vi havde været sammen i 13 år og at vores sex liv ikke fungerede optimalt i perioden...jeg var gravid med vores 3 barn...
    det skal tilføjes at hun også er gift og at disse her kollegaer/venner holdt tæt og jeg aldrig via disse her kanaler fandt ud af det....så måske er det noget man bare vender den anden kind til?...
    selv har det rystet mig meget og jeg er nu alene med drengene og vores lille ny...mia
  • Indstillinger
    Hej miamia og jer andre

    Det lyder da godt nok ret vildt, det du fortæller, miamia - også dét, at han var dig utro foran alle kollegerne, der alle kendte besked om dig og jeres forhold mv. Det var da en ret hård omgang? jeg synes alligevel, at det så er ret vildt at vise det foran så mange mennesker og ikke gå lidt mere stille med dørene omkring det, nu hvor man ved, at der er meget på spil. Men som du skriver, så er I ikke sammen mere, og det blev jeg ked af at høre. Det er et stort ansvar at skulle være alenemor for tre børn. Men jeg tror, der er rigtig mange, der netop som din mand brugte julefrokosten som ventil for at leve nogle ting ud/komme ud med noget, og så er julefrokosten den 'legitime anledning' til at gå udenfor rammerne, hvis livet derhjemme bliver for meget hverdag og rutine og ikek så meget fest... nåh, bare et par tanker fra mig!... :-) håber du har det godt igen, Miamia, under omstændighederne :-)

    Kom til at tænke på, at mennesker vel altid har haft brug for disse ventiler - engang var det det store carneval i den katolske tradition, hvor alting blev vendt på hovedet, og man måtte kaste rådne æg på kongen for en dag - og i dag er det ved julefrokosten, man kan hive chefen i slipset og drikke ham under bordet eller være utro... tror bare altid, at mennesker har haft brug for at skeje ud og bryde ud af rutinen for en stund... men det jo nok også altid i sammenhæng med, hvis man er utilfreds med noget, og ønsker en forandring... for ellers har man ikke så meget den trang... i don't know!

    Håber fortsat på flere indlæg her i denne spændende debat...
  • Indstillinger
    Glædelig jul og godt nytår alle sammen

    Julefrokosterne er en god tid at teste sit parforhold. selv om at jeg tror at hvis man virkelig vil være utro er der større chance udenfor julen
  • Indstillinger
    Hej Rigmor

    Det kan du da godt have ret i - jeg tror også man kan konkludere, at det er lidt ekstremt her i julen: enten er folk helt vilde, er utro og bruger chancen for at finde en ny partner - eller også så er folk i julen meget familie- og inde-agtige og går ikke ud men er sammen med deres familier - og så er det jo lidt svært at score folk :-)
    Der har du nok ret i, at folk er mere 'almindelige' resten af året...

    kh c
  • Indstillinger
    Kære Rigmor og Cykelmyg1egon,

    Jeg må tilstå, at jeg ikke helt forstår, hvad I skriver. Jeg mener, det med at julefrokost er en god måde at teste sit parforhold?? Man må da vel vide, hvad man har, inden man går hjemmefra? Man må da vide, om det er noget, man har lyst til at satse? Men, du har ret, hvis man føler behov for at være utro, så er årstiden ligegyldig.
    Og Cykelmyg1egon, jeg forstår ikke din konklussion og da egentlig heller ikke, at folk skulle være mere ”almindelige” resten af året.

    Men – det er nok mig, der er lidt tungtopfattende, måske noget naiv. Jeg er i 50-erne, og jo, jeg har også været til festlige julefrokoster, og jo, jeg har da også oplevet ”hanky-panky” i krogene, men det har jeg da oplevet på alle tider af året. Jeg er på førtidspension, hvorfor jeg ikke kommer til disse frokoster mere, men jeg sender glad og gerne min mand af sted. Han ved da helt bestemt, hvad det koster, hvis han kaster sig i armene på en anden, og jeg skulle opdage det, og det tror jeg faktisk, jeg ville gøre.

    Min grundholdning er, at utroskab primært foregår blandt personer, der netop har problemer i dagligdagen – og jo – også blandt nogle, der simpelt hen er for dumme til at indse, hvad de kaster sig ud i, og hvad det kan komme til at koste, men de findes også hele året. Selv om det nogle gange hedder sig, at man er ”kommet til” fordi man har fået for meget at drikke – beklager, jeg hopper ikke på den. De mennesker ved jo kun alt for godt, hvad de kan finde på, når de har fået for meget, hvorfor de måske skulle begrænse forbruget, hvis de har en derhjemme, som de ikke vil såre. Det er altid ens egen skyld, når man kaster sig ud i utroskab.

    Miamia skriver om konsekvensen, og jeg synes, det er en sørgelig historie. Din mand smider det hele over bord og der er endda tre børn som ”gidsler”. Der var muligvis også andre årsager til dette brud, men jeg synes, du netop rammer sømmet ved at fortælle, at på nogle arbejdspladser foregår den slags helt åbent, og alle holder tæt med det. Tror måske nok, der er en form for aftale på nogle arbejdspladser, at hvad der foregår ved en julefrokost, ja, det taler man ikke om til nogen. Det er selvfølgelig fint nok, hvis man absolut vil ud og bolle ved siden af, men det er da en statsning, for der er jo kun en, der skal tale over sig. Du fandt jo ud af det alligevel.
  • Indstillinger
    Hej Lotte

    Det jeg mente tidligere med, at folk er mere almindelige resten af året, det var dét med, at mange mennesker i julen ofte er meget ophængte med familie-arrangementer her og der og alle vegne i juletiden, og har også en masse forventninger hængende over hovedet i denne tid fra hele omgangskredsen om, at man skal være sammen til alle mulige arrangementer, og derfor skruer mange måske ned for at gå i byen og score til julefrokoster mm i netop denne tid i forhold til resten af året - det tror jeg da, at der kan være noget om...
  • Indstillinger
    Jeg ved stadig ikke om jeg er helt med, men jeg tror du har en pointe med, alle disse forventninger, der skal indfries her i juletiden. Juletam-tam med alle mulige og umulige familiemedlemmer, venner, klippe-klistre i børnehaven, pap-gløgg og ditto æbleskiver alle vegne og ”you name it” kan da givet tage pippet fra de fleste – fra midten af november er der jingle-bells over det hele, og hvis man i parforholdet ikke er helt afklarede om, hvor meget man skal deltage, lægge i alle de her overfladiske ”åh, hvor er det hyggeligt” - arrangementer, ja, så kan jeg måske et eller andet sted godt forestille mig, at det til firmaets julefrokost kan være fristende at sige ”nå, skide med det” og så se, hvad der dukker op.

    Dog mener jeg stadig miseren ligger i parforholdet. Jeg er stadig så naiv, at jeg vil tro, at hvis man har et godt, levende, velfungerende parforhold – at man hver dag (ja, jeg mener hver dag!!) hele året gør sit for at passe og pleje hinanden, det er nemlig en selv, der lader ligegyldig hverdag komme til at præge; ja, hvis de ting er i orden, så tror jeg faktisk, det er de færreste, der overhovedet overvejer lidt pjank ved siden af.

    Og det er sikkert en god ide her ved juletid at sætte sig sammen og aftale, hvor meget af dette hysteriske ræs, man i bund og grund har lyst til at deltage i. Det betyder 100 gange mere, at man også sørger for at have tid til at hygge sig sammen i parforholdet og med sine børn – også i december. Et eller andet sted, er det jo faktisk det hele dette oppustede reklameræs opfordrer os til; der er bare ikke tid, hvis man skal alt det, der også opfordres til.
Log in eller Registrér for at kommentere.