Hjem Lunger Åben debat om rygestop

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

11921232425

Kommentarer

 • Jeg ryger stadig ikke, så har jeg 2 mdr. uden røg. Min mand stoppede sammen med mig, på Champix, han ryger heller ikke mere. Vi har ikke taget Champrix, de sidste 3 uger. Det går fint nok, engang imellem får jeg da lyst til en smøg, men det går hurtig over.
  Jeg tror på at dette lykkes.
 • det er rigtig flot jeg har nu været røgfri i snart 14 mdr jeg øsnker jer held og lykke for det er godt gået
 • Hej.
  Jeg har røget mere eller mindre on/off i 17 år - de sidste 8 år helt fast og tit og ofte op mod 25-30 stk dagligt. Har nu taget champix i 33 dage og været total røgfri i 25 dage :-)
  Syntes lidt folk maler fanden på væggen over bivirkningerne, som er nævnt i forbindelse med pillen....der er jo også ligefrem nogen som læser indlægssedlen og så nærmest kan mærke de har fået bivirkningerne inden de næste har taget den første pille....slap sgu da af.... og de omtaler om død og selvmord..... herre gud - de var sgu nok død eller havde taget livet af sig selv alligevel....og hvor mange er det nu lige det er alligevel... Ifgl sundhedsstyrelsen 8 her hjemme på 10 år og hvor det vurderes,at risikoen for at det har været forårsaget af champix er meget lille eller usandsynlig.... Eneste bivirkning jeg har haft er nogle lidt vilde / skægge drømme....og det er da til at leve med... Og rygetrangen....den er helt væk :-)
  Så til alle jer der er i tvivl - lad nu være med at hoppe med på bølgen af de fanatikere der sidder og råber op fordi de har læst at der kan være bivirkninger og så straks kan mærke dem....vi ender jo med at blive som amerikanerne.... Bare kom i gang - de virker....og det er fedt at have klaret sig igennem det.
 • Redigeret 7 oktober, 2015, 14:50
  For mig har det kun været godt. 29 dage uden røg overhovedet. Kun få bivirkninger (øget træthed, drømmer mere) ingen kvalme som mange skriver men jeg læst herinde før jeg gik igang så spiser et ordentligt morgenfoder.

  Vil du stoppe (du skal ville det) så er pillerne gode da de fjerner din lyst til nikotin så der "kun" er vanens magt at kæmpe imod.

  For mig er det vanen med at ryge til min morgen kaffe, efter min mad og når jeg sidder foran computeren eller tv'et. Ga-joler er mit våben og så en masse cykelture (ca 200 km om ugen bliver det til).

  Eneste minus er en vægtforøgelse på ca 10 kg men det er så en ny kamp om ca 6 uger når jeg er færdig med den her kur.

  Jeg er en glad røgfri mand hvis lunger allerede nu har det bedre og mit håb er at andre også vinder kampen mod smøgerne :)

  25/02-2014
  Er stadig røgfri og uden trang til røg selv ikke til selskaber hvor folk ryger som skorstene ;)

  Kan kun varmt anbefale kuren.

  07/10-2015
  Er stadig glad for at jeg tog Champix kuren. Har ikke røget siden.
 • Redigeret 9 oktober, 2015, 06:29
  Hej, jeg er en kvinde på 62 år der har røget 15-20 cigaretter dagligt, fra jeg var ganske ung. Jeg har forsøgt mange gange at stoppe men først efter Champix er kommet ind i mit liv er jeg overbevist om at det er lykkedes mig og at jeg nu kan kalde mig x-ryger (0:

  Jeg tog beslutningen om, at NU skal det være slut, for ca. 3 mdr. siden og har nu været røgfri i 2 måneder. Af tidligere erfaringer vidste jeg, at jeg ville tage omkring 3-5 kg. på i løbet af 'no time' så udover beslutningen om mit rygestop gik jeg samtidig på slankekur - jeg havde i forvejen et par kg. for meget - og siden opstart har jeg ikke taget på men derimod smidt godt 3 kg. Jeg er nu på min idalvægt som er 61 kg og da jeg i forvejen har for lavt stofskifte og derfor må kæmpe ekstra meget, er jeg 'pavestolt' og glad for resultatet (0:

  Bivirkning: Min stemme har vært meget ustabil i nogle uger og de sidste par dage har jeg været 'syg' af influenzalignende symptomer, jeg følte mig træt og gennembanket i hele kroppen, mine knogler, maveregion og ribben gjorde ondt når jeg hostede og pudsede næse og jeg havde svært ved at vende mig i sengen. Det var gudskelov forbigående og nu er der kun lidt ømhed tilbage.

  Her til morgen var min stemme næsten forsvundet. Jeg mangler stadig at tage Champix i en uge men så skulle det være slut og jeg håber, at mit stemmebånd finder tilbage til sit naturlige leje igen herefter. Da jeg røg var jeg 'aldrig' syg (0:

  Mit råd til dig der nu overvejer et rygestop: Al den tid du brugte til at ryge dine cigaretter på, kan du nu udfylde med planlægning af din kost for fremtiden og du har nu masser af tid til at gennemføre det. DU har på denne måde mulighed for at få en succesoplevelse som jeg - hvis du selv vil!

  De bedste hilsner og held og lykke fra Berit


  EFTERSKRIFT: 16. oktober 2012: Jeg har nu været røgfri i 4,5 måned. Jeg havde en lille 'panik' periode for godt og vel en måned siden! Der var gået en måned efter den sidste pille var slugt og jeg røg i 'et sort hul'. For ikke at blive for 'deprimeret' bad jeg om en ny startpakke. Af den har jeg kun taget 3 piller - en dagligt i 3 dage - og kom gennem krisen og pillerne ligger nu gemt langt væk i skuffen. (0:

  Jeg har det godt, tænker meget lidt på cigaretter og min stemme er først nu endelig blevet sig selv. Slankekuren er nu - med måde - 'lagt på hylden' og jeg har bevaret min vægt. At der snart er gået 5 mdr. uden røg kommer lidt bag på mig, det er fantastisk - Champix var det der skulle til for mig !

  Vh Berit (0:


  EFTERSKRIFT: Det er i dag den 9. oktober 2015 og jeg har nu været røgfri i over 3 år - herligt!

  Tro på dig selv og din beslutning om at stoppe med at ryge og jeg er sikker på at også DU kan klare det med hjælp af 'vidunderpillen' Champix !

  Jeg fik i foråret konstateret KOL og går nu gennem et forløb med muskeltræning, åndedrætsøvelser og stor information omkring det at leve med sygdommen KOL. Jeg/man kan aldrig blive kureret, men man kan forsøge at stabilisere tilstanden. Det er meget vigtigt at holde sin krop i gang dagligt!

  Jeg har ingen hoste (endnu) men mine lunger har ikke så meget luft og min iltprocent er nedsat grundet KOL. Jeg troede at jeg nåede at stoppe i tide - jeg har altid følt mig sund og rask - men efter mere end 40 år med cigaretter, skal jeg/man nu betale den højeste pris da jeg havde sat mit helbred på spil!

  Cigaretten var min bedste ven men samtidig den værste fjende i mit liv . . . .

  Bedste hilsner og held og lykke med dit planlagte rygestop - Berit (0:
 • Jeg har ikke røget siden 11.07.11 og kan helt ind til benet følge alle de historier om de mennesker som ikke har røget 2-3 måneder. Lad os slå en ting fast. Det er super kanon - et kæmpestort klap på skulderen til Jer alle.
  Det er rigtigt, Champix virker og når behandlingen stopper og du bliver lidt svag i koderne (det bliver du, tror jeg) så be dig læge om startpakken, som du så spiser "bagfra" og med halv dosis. Det gjorde jeg og nu et år efter tænker jeg stadig på smøger, men tænker også indimellem - "Hov nu har jeg ikke tænkt på at ryge i 4-5 timer". Det tager sin tid, men det bliver heldigvis nemmere og nemmere som tiden går. Trangen til at ryge har jeg stadig, men lysten til at købe en pakke smøger er totalt forsvunden. Mærkeligt ikke ? Men sådan er det. Nu mens jeg skriver dette indlæg har jeg prøvet at tænke på hvor ofte jeg har tænkt på at ryge i dag. Tror egentlig kun 3-4 gange og i få minutter. Det er da til at leve med. Hold ud. Det vil lykkes.
 • hejsa

  vil også give mit besyv med i debatten jeg fik champix sidste år jeg tog startpakken og så var jeg røgfri jeg havde meget kvalme og måtte have nogle piller til at tage den dem tog jeg 1 uge så var kvalmen også væk jeg har været røgfri siden den 7/6 2011 en gang imellem tænker jeg på at jeg godt kunne ryge 1 cigaret men det er absolut ikke hver dag og hvis jeg er sammen med nogen der ryger har jeg slet ingen trang. Stort tillykke til alle dem der er belvet røgfri og mega held og lykke til dem som prøver.
 • Nu kunne man måske være fristet til at tro at jeg er ansat i marketingsafdelingen for Champix. Jeg giver så lidt almen folkeoplysning. Det er jeg bestemt IKKE. Men er alligevel imponeret over et produkt som fjerner generne ved rygestop. Nå, ja fjerner er så meget sagt, men gør dem udholdelige. Dyrt, ja, men pengene er hurtigt tjent hjem, og glem alt om nikotintyggegummi og E-cigaretter. I vælger så bare en anden form for afhængighed og udgift. Og det sjove er jo at se sin bankkonto vokse, mens lysten til den dårlige vane mindskes.
  Så, nej. Lyster ind imellem, ja - men at starte igen - ALDRIG. Jeg ærger mig så bare over at jeg ikke gjorde det for mange år siden.
 • Jeg er i gang med at tage champix og må sige at det er en "hård" kur - jeg har haft kvalme og opkastfornemmelser og går hyppigere på toilettet.

  Jeg kender 3 personer som er holdt op på champix pillerne og de har haft samme symptomer.

  Jeg røg 1 cigaret i går og har kvittet dem i dag. Jeg er opsat og det er fra i dag jeg er ikke ryger. Glæder mig til at se bivirkningen for rygestop (flere penge på lommen).

  Der findes mange tilbud om rygestop, der er flere metoder at hente her
  http://navlen.dk/rygestop-rygeafvaennin ... op-piller/


  Håber at tage nogen med over som ex-rygere.
 • Hej

  Fik Champix 1. august 2011 (sammen med samlever) og mistede overhovedet al lyst til rygning. Røg min sidste smøg (efter ca. 40 år som ryger) 15. august 2011 og har ikke haft trang siden.
  Der har været situationer, hvor tidligere vaner har "stukket hovedet frem" fordi man i bestemte situationer har fået "belønning" i form af en cigaret. Bortset fra enkelte af disse episoder har jeg ikke haft nogen form for bivirkninger eller panisk lyst til en smøg.
  Min samlever døjer med for højt stofskifte samtidig med at hun tager på !!! - hun burde tabe sig, men lægerne er også noget uforstående overfor problemet - om det har nogen sammenhæng med Champix-kuren eller rygestoppet i øvrigt kan ingen udtale sig om.
  Vi er dog begge stadig røgfri :)
Log in eller Registrér for at kommentere.