Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerter og familie

Redigeret 31 oktober, 2008, 03:14 i Rygsmerter
Ja så er jeg på igen med et nyt emne ;-))

Hvordan kan det være at familie ,venner "eller mangel på samme" har så svært ved at forstå at man ikke lige kommer til deres fødselsdag, eller til middag.

Jeg mener hvor fedt er det lige at komme til en fest, middag, eller ? ?, og skal starte med at sige
"hej dejligt at se dig igen, må jeg lige låne din seng en times tid"

Kan det virkeligt være rigtigt at hvis man ikke selv har ondt i ryggen, så ved man ikke hvad smerte er ???

Jeg undre mig bare ?

Kæthe
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hejsa

    JA JA JA der er desværre STOR FORSKEL på hvem der forstår og ikke forstår.

    Næsten alle har forstået min/vores situation,men jeg vil da være ærlig og fortælle at min mand og mig ikke har kontakt til hans søster mere da hun blev fornærmet over at vi ikke kunne køre til Tønder fra Fyn af og holde jul,jeg blev opereret den 4 dec, fik en stivgørende operation samt fik sat noget knogle ind.

    Jeg syntes trods kraftige kroniske smerter at det psykiske i det her,nogle gange er det værste,da det jo rammer en hårdt.

    Ved ikke om du fik noget ud af mit svar ?

    Heidi K
  • Indstillinger
    Hej heidi

    Jo det gjore jeg. ;-)

    Jeg havde svigerforælderne på besøg, her forleden dag,til middag, jeg startede kl 08.00 med at skralde kartofler, det var jeg færdig med ved 14.00 tiden, (jeg har en dårlig hånd så ting tager til) da de endelig kom, var jeg faktisk klar til at gå i seng, var helt udmattet,men det var nu hygeligt nok, men trist at man så skal være så ødelagt efter.

    mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Min læge der operede mig har skrevet og sagt at jeg ikke må stå ved en vask og vaske op og skralde kartf. jeg må ligeledes aldrig støvsuge mere eller vaske gulve,så jeg kender godt til det med kartf. jeg har få gange gjord det og begge gange har jeg endt i min seng,fordi min ryg låser og hæver op og gør sindsygt ondt.

    Heidi K
  • Indstillinger
    Hej Heidi

    Det med kartoflerne for mit vedkommende er ikke kun ryggen der siger fra, men i særdeleshed mit håndled efter en fejl op, så det tager bare så lang tid at få det gjort, da min hånd går i krampe og det er smertefuldt, men jeg kan undgå det ved at skrælle over flere gange i løbet af dagen, hvor er det godt jeg ikke er i fultids arb, så havde vi aldrig mere fårt katofler hehe

    knus kæthe
  • Indstillinger
    Som svar til det oprindelige spørgsmål - det med kartofleri holder jeg mig fra (nemmere med ris) - så kender jeg udmærket til det at folk generelt har svært ved at forstå vores problem og tilstand.
    Jeg synes at forståelsen fra familie og venner er blevet langt større efter dels sidste stivgørende OP samt min tildelt førtidspension. Så er det lissom mere på skrift at der er noget galt :)
    Problemet er at man ikke altid kan SE at man er syg, som med et brækket ben i gips. Samtidigt ser folk så ikke de dage man ikke kan komme ud af sengen osv.
    Nu bruger jeg i periode stok/kryk for at komme omkring og er jeg udenfor med dette, hjælper det da på synligørelsen :)
    Jeg må også melde afbud til mange ting - og ved ikke helt hvad folk tænker, men de lyder heldigvis forstående. Men står vi på affaldspladsen og konen står og skovler grus af mens jeg stå ved siden af og kikker, så kommer der sure blikke og tilråb :)
    Generelt skal man affinde sig med at mange sikkert tænker, at man snyder og er doven osv, for har mange gange hørt en sige om andre at de da vist spiller syg, for dagen før så man vedkommende male hus osv. Jo en - de så så ikke da manden lå ned i to dage efter. Svært at forklare og forstå.
    Puha - længere smørre.
    Jeg synes efterhånden at jeg er blevet okay til at abstrahere fra hvad andre tænker - men er laaangt fra der hvor jeg gerne vil være endnu.
    /Stengaard
  • Indstillinger
    Hej stengaard

    Det er lige det jeg mener, vi er inviteret til 50 års fødselsdag nu på lørdag med overnatning på kro, det lyder rigtig hygge, meeeen, tanken om at skulle side på en træstol i ganske mange timer, for at indtage måldtid og underholdning, og senere dans ja så har jeg ved tanken allerrede ganske ont i ryggen. Jeg kunne jo gå på værlset og lægge mig , men det syntes jeg ikke er sjovt, så jeg har valgt at blive hjemme, og min bedre halvdel tager asted, hvilket for mig er fint nok.

    Men hende der holder festen, hun siger at hun godt kan forstå mig, men jeg kan høre på hendes stemme at hun ikke helt forstår hvad problemet er, jeg skal jo bare side ned, hele aftnen., "siger hun"

    Forleden dag da jeg var nede for at handle, blev jeg puffet til, jeg tager altid en vogn også selv om jeg næsten ingenting skal handle, for så kan jeg nærmest hænge på den når jeg går rundt i butikken, jeg har til tider svært ved at flytte mit venstre ben, da det trækker op i ryggen, og gør ondt, men hvis jeg går stille, gør det ikke så ondt, men jeg var åbenbart ikke hurtig nok til at flytte mig, så en travlt husmor skulle forbi, og så skubbede hun til mig, for at komme forbi.

    Det er rigtig hvad du skriver om det med et brækket ben, det kan man se, smærte i ryggen er ikke synligt, og derfor for andre ikke en sygdom.

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Ja - man burde kunne få sådan et skilt/mærke, ligesom blinde, der indikere at man altså ikke må skubbe til én :)
  • Indstillinger
    Hej stengaard

    Ja det ville ikke være tosset at have sådan et skildt, jeg plejer nu ikke sådan at blive skuppet, jeg tror det var et uheld, og hun havde tilsydenladen mere travlt end jeg havde den dag.
    Jeg har også tænkt på om man kunne få et handikarp skildt så man kan pakere tæt ved indgangen, og ikke skal gå så langt..... ;-)

    mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Hej stengaard

    Ja det ville ikke være tosset at have sådan et skildt, jeg plejer nu ikke sådan at blive skuppet, jeg tror det var et uheld, og hun havde tilsydenladen mere travlt end jeg havde den dag.
    Jeg har også tænkt på om man kunne få et handikarp skildt så man kan pakere tæt ved indgangen, og ikke skal gå så langt..... ;-)

    mvh Kæthe
  • Indstillinger
    I kan godt søge om sådan et handicapskilt til bilen,i skal ha udfyldt en attest ved egen læge,jeg er selv ved at få lavet et

    Heidi k
Log in eller Registrér for at kommentere.