Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

knæk knæk knæk

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Pia,

    Det med korsetmusklerne, har jeg helt sikkert heller ikke styr på, og glæder mig til at komme til fys i næste uge for første gang. Vil først og fremmest fortælle hende om min hypermobilitet, samt de smerter jeg har.

    Det virker som om, at vi har samme smerter, samme steder!!! Mit bækken er også nu begyndt at "knække" når jeg rejser mig op fra seng eller stol.

    Har lige nogle spørgsmåk, hvad er det du skal i Ringe? Og hvor længe er dit ophold dér?

    Har du også stilsiddende arbejde?

    Jeg har altid haft stilsiddende arbejde. Men har altid bevæget mig meget, dyrket en del sport, så håber da, at det kan være medvirken til, at jeg hugtigt kan få styr på disse korsetmuskler. Sidst jeg var til Coreball, havde jeg ikke ret mange smerter efterfølgende, så måske er mine muskler allerede ved at vende sig til det, hvilket jeg jo håber.

    Ellers er jeg inde i en ok periode, trods kulden, som jeg jo hader!!! Knækker en del, men tager det helt roligt en dag ad gangen.

    Hilsen,
    Christine
  • Indstillinger
    Hejsa :-)

    Jeg skal til ambulant undersøgelse i Ringe fordi jeg har en diskusdegeneration og modic 1 foranderinger i en lændehvirvel. De er eksperter på dette i Ringe, så jeg glæder mig meget til at høre deres mening om det hele. Og så håber jeg, at de vil kigge på nakke/skulder også og måske scanne det også, så vi kan se om der er slidgigt.

    Nyere forskning viser, at man får mange smerter når man har modic 1 foranderinger i knoglevævet (og jo tak, det tror jeg på), og at man så ikke kan tåle ret meget fysisk belastning. Det passer jo meget godt... men jeg tror nu også at hypermobiliteten spiller en meget stor rolle. Men lad os se, hvad de siger!

    Godt, at du tidligere har haft gode erfaringer med bolden! Det er helt sikkert noget af det, som virkelig stabiliserer, og mon ikke du kan komme igang med sådan noget igen, når du er blevet "grund-stabiliseret"? Det håber jeg på, at jeg kommer til - evt. også svømning, og så må jeg bare køre efter et varmtvandsbassin.

    Det lyder faktisk som om du er inde i en des-stabiliseringsperiode - godt at du skal afsted til fys nu!!! Håber virkelig for dig, at det er en med ordentlige kompetencer på området. Spørg en hel masse til erfaringen med problemstillinger som dine, og læg mærke til om der kommer de der lidt for hurtige svar, og lidt for sikre udmeldinger på hvad der er galt og hvad der skal til. Hvis du fornemmer en usikkerhed hos behandleren så sig det pænt og spørg om han/hun mener at han/hun er den rigtige til at hjælpe dig.

    Iøvrigt - hvad mener din læge?

    God aften - og nat, hvis du skal se USA valg :-)

    mange hilsener
    Pia
  • Indstillinger
    Hej igen Pia,

    Først og fremmest - nej jeg har endnu ikke været til min læge. Med alle mine besøg hos kiropraktor, massør og nu fys, vil jeg ikke også tage fri for at gå til lægen. Er jo sådan set ikke "syg", men har dog besluttet at jeg vil gøre det efter jul engang i januar måned for lige at høre hendes mening om min selv vurdering og "helbredelse". Er ikke sikker på, at almindelige praktiserende læger ved så meget om lige netop det her!?!?! Men skal have det gjort.

    Jeg går nu heller ikke udfra, at jeg har degeneration og modic, som du har. Kan mærke at min træning gør godt - har stadig lidt ondt efterfølgende, men tror, at al træning gør ondt, hvis ikke man er i superform. Kan da mærke det i benene og armene et par dage efter jeg har trænet. Har ikke haft ondt i nakken længe - knock on wood!!!

    Hvem i systemet har givet dig diagnosen modic og degeneration af lænden? Læste i øvrigt et sted at Glucosamin kan stoppe det og muligvis også erstatte den ødelagte brusk!?!? Sidste udvej er jo operation - og kender så mange, som er blevet opereret for diskosprolaps, slidgigt og andet. Det er snart set hver anden dansker som lider af sådan noget!!! Det stod også under det du fejler, at det ofte er folk som allerede er blevet opereret for en diskus prolaps, som får degeneration! Har du haft det?

    Jeg ønsker at din møde med Ringsted Sygehus vil være for det bedste og takker dig mange gange for tips mht mit besøg hus fys. Har fået ham anbefalet, men måske ved han ikke rigtigt noget om hypermobilitet. Vi må se, og jeg holder dig selvfølgelig orienteret.

    Hilsen,
    Christine
  • Indstillinger
    Hej Christine

    Diagnosen er stillet efter en MR scanning - det kan ses på billederne. Jeg blev scannet fordi jeg - igen igen - fik "hold" i ryggen, og fordi jeg havde føleforstyrrelser i ben/fødder (det har jeg så ikke længere, nu hvor det er mere roligt), og fordi kiropraktor/fys ikke hjælper ordentligt. Og så også fordi jeg ikke rigtigt kan tåle at træne.

    Jeg har ikke fået konstateret diskusprolaps, men havde et meget voldsom hold i ryggen for 8-9 år siden. Der var jeg indlagt, men der blev aldrig fulgt op på. Muligvis har jeg dengang haft en diskusprolaps uden at nogen har vidst det - det gjorde f.g. også ondt og jeg fik morfin. Egentligt underligt at de ikke undersøgte det.

    Rigtigt godt at høre, at du kommer fremad med træningen og at du kan mærke en forbedring. Det er den rigtige vej! Glæder mig til at høre dine erfaringer med fys'en.

    Tak for rådet om glucosamin. Jeg er allergisk overfor skaldyr, og glucosamin er udvundet af rejeskaller, så det er ikke noget for mig.

    Ha' det godt :-)
    Pia
  • Indstillinger
    Hej Pia,

    Det bliver nu spændende at høre om dit besøg på Ringsted.

    Jeg har haft travlt i denne uge, var på selvudviklingskursus i 3 dage. Det var hårdt men sandelig også meget givtigt. Har faktisk lagt mærke til, at mine smerter i nakken ikke er der mere eftersom jeg ikke har siddet foran en computer!!!??

    I tirsdag var jeg så til fys - han er ikke ekspert på området, men vidste dog en del om hypermobilitet. Han undersøgte mig, masserede og gav mig nogle nakke øvelser, som jeg skal lave hver morgen og hver aften. Mit primære problem sidder i nakke hvirvlerne lige under kraniet og forplanter sig dermed ned i skulderbladene samt foran i brystnerven. Det det var meget slemt havde jeg også ondt i armen. Jeg skal nu komme hos ham en gang om ugen indtil juletid, og han vil kigge på mine andre led. Han mener kun jeg er hypermobil i benene, der er det også meget tydeligt, armene ser ok ud og også nakken, bortset fra myoserne, som har hobbet sig op efter 25 år foran en pc.

    Mht træning mener han at vandaerobic og coreball som jeg nu går til er fint, ikke noget med boldspil ... men der kan han være ganske rolig, jeg hader boldspil og har altid hadet det *smiler*. Lange gåture er også rigtig godt for mine ben og fødder, der hvor jeg er hypermobil.

    På kurset lavede vi gruppearbejde, og vi fire piger blev ret gode venner og talte om løst og fast bl.a. fortalte jeg om min nakkeproblemer. Alle 4 piger havde det samme. Den ene fortalte endda at efter en skilsmisse for nogle år siden, sad hendes nakke konstant fast, hun gik både til det kiro og fys og alt mulig andet. Den eneste som havde kureret det var body sds (du kan læse om det her http://www.body-sds.com). For hende var det pgr af en traumatisk oplevelse, og tror også at mit skyldes min spontane abort for et år siden. Før det, havde jeg ikke nogle problemer med hverken det ene eller det andet. Har aldrig været så syg som det sidste år. Er godt klar over, at man i perioder i sit liv oplever mere sygdom end andre. Håber dog, at jeg er på den rette vej med fys, træning og positive tanker.

    Glæder mig til at høre om dine oplevelser, og håber, at du må blive smertefri hurtigst muligt.

    Hilsner
    Christine

    P.S.: Har du profil på facebook?
  • Indstillinger
    Hej Christine

    Det lyder som en god fys, du der har fundet! Ja, pc arbejde er ikke godt for nakken - og mange oplever at det bliver bedre når de sidder der mindre. Vigtig indsigt du har fået der! Sådan har jeg det desværre ikke selv - jeg har nogle gange mindre ondt når jeg sidder der meget, for så laver jeg ikke alt muligt andet :-), som jeg ikke kan tåle. Jeg har iøvrigt også bemærket, at jeg aldrig har ondt mens jeg mediterer. Jeg er på et kursus, som kører over nogle weekender og var afsted første gang for et par uger siden. Når vi sad i salen og havde undervisning og meditation havde jeg overhovedet ikke ondt - men det havde jeg så om aftenen igen.

    Body SDS har jeg hørt om, og også om at mange har fået godt resultater ud af det. Den psykiske del af det er spændende, for ja, nogle gange sætter de følelsesmæssige ting sig kropsligt. Min holdning er, at hvis det er en psykisk blokering i kroppen, så giver den først slip, når psyken er klar til at bearbejde - og nogle gange "glemmer" kroppen at give slip, selvom psyken har gjort sit arbejde, og så er det rigtigt godt at få løst op kropsligt. Omvendt kan man "forstyrre" den organiske process, hvis man tvinger kroppen til at slippe blokeringen før psyken er klar. Det handler jo altsammen basalt set om at have føling med sig selv, og hvor man er med tingene.

    Jeg har det faktisk selv sådan, at jeg ofte mærker mit livs problemstillinger i kroppen først - og smerter er så min indgangsvinkel til at tage temperaturen på livet. Så er det ikke altid at der er det store at komme efter, men når jeg får meget mere ondt end sædvanligt er der ofte noget, der skal justeres.

    Nu glæder jeg mig til at komme ned hvor der er lidt varmere - I MORGEN - det glæder jeg mig rigtigt meget til. Og så er det faktisk allerede i næste uge, at jeg skal til Ringe, og så bliver det spændende at høre hvad de siger. Jeg har lige haft lidt influenza, og det får man ikke lige mindre ondt af, så det har været lidt hårdt. Ellers synes jeg nok at core træningen har en lille effekt - og det begynder at kunne ses - hey hey, ikke så dårligt heller :-).

    Se lyst på tingene, positive tanker, holde fat i at du selv har indflydelse på situationen - det medvirker til bedre smertehåndtering og dermed til at smerterne føles lidt lettere og måske konstruktive.

    Jeg er på facebook - men der er rigtigt mange Pia Larsen derinde :-). Har du et mere specielt navn, så kan jeg finde dig?

    Mange hilsener
    Pia
  • Indstillinger
    Redigeret 13 november, 2008, 08:13
    Hej igen,

    Først og fremmest ønskes du og din familie en rigtig god ferie under varmere himmelstrøg. Vi rejser dog først den 4. december. Så der er tre uger til.

    Ja, jeg er begyndt at tro mere og mere på, at psyken har meget at sige mht fysiske dårligdomme. Og ja, jeg mener også at sjæl og krop bør følges ad. Foreløbig tager jeg til fys en gang om ugen og så må vi se til januar om ikke jeg har råd til en body sds seance ... kunne jo ønske mig den i julegave!!!


    Jeg må høre hvordan det var i Ringsted, når du engang har været der i næste uge efter en forhåbentlig rigtig god ferie UDEN smerter *SS*

    Hilsen,
    Christine
  • Indstillinger
    Hej igen

    Tror nok at jeg har fundet dig på facebook. Du kan redigere dine indlæg her på netdoktor, så måske skulle du slette dit fulde navn igen?

    :-)
    Pia
Log in eller Registrér for at kommentere.