Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

?? til smerteklinik

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Gitte

    Nu er det efterhånden et par måneder siden du snakkede om at komme på smerteklinik. Hvordan er det gået dig siden da??

    Jeg tror vi er nogle stykke - plus dem der blot læser med - som meget gerne vil høre dig, hvad du har fundet ud af.

    Såfremt du blot går og venter og venter på at det bliver din tur til at ventetiden render ud, så kan din egen læge altid kontakte den smerteklinik du er henvist til, for at få nogle gode råd til hvordan han/hun kan starte en behandling op.

    Men for alles skyld, så håber jeg meget, at du melder ud, hvordan og hvorledes det er gået for dig.


    Mvh
    Kenneth2100
  • Indstillinger
    TUSIND tak for jeres svar og jers omsorg for mig og om jeg er blevet henvist. Jeg har fået sendt en mail til min læge for at høre om han vurderer om jeg vil få noget ud af at komme på smerteklinik. Hans erfaring er, at mange ikke får meget ud af at komme på smerteklinikken, men han vil gerne henvise mig til en klinik.

    Jeg har gået i lang tid og overvejet det. Jeg har fået en brochure fra smerteklinkken fra Ålborg tilsendt og det lyder rigtig godt. Lige noget som jeg har brug for.

    Så jeg har bestilt en tid i næste uge ved lægen, hvor jeg vil bede om en henvisning.

    Jeg er allerde igang med min smertebehandling, men jeg synes ikke at den er optimal. Min læge har gjort og gør meget for at hjælpe. Men jeg synes ikke at min medicin er god nok, når jeg tænker på at jeg er 33 år og skal leve med smerterne resten af mit liv. Så jeg vil forsøge at få det lidt bedre.

    GitteB
  • Indstillinger
    Gitte

    Den mest optimale smertebehandling med den alder du har(og jeg) er at undgå opioder(morfin-stoffer). Men desværre er morfin-stoffer de mest effektive og du og dine læger må afveje hvad der er bedst - både så du kan opretholdholde en acceptabel livskvalitet i forhold til dine smerter og så du ikke ender med en gigantisk høj morfindosis når du er 60 år pga tolrensudvikling.

    Jeg er selv omkring de 30 år og har fået morfin-stoffer i de sidste 13 år. Det har jeg været nød til for simpelthen at kunne holde ud at være til. Jeg håber at med årene, så klinger smerterne af og dermed kan jeg trappe ned og måske ud af morfinen.

    Der findes også andre stoffer til behandling af smerter, som i det lange løb er gode, f.eks. Saroten(Amitriptylin), Lyrica osv.

    Du skal blot huske på én ting - og mind gerne lægerne om det, da de er meget meget gode til at glemme det - at vi er alle forskellig kemisk sammensat og dermed reagerer vi individuelt. Meget meget vigtigt!!

    Held og lykke. Giv endelig løbende info hvordan og hvorledes det forløber - også med din nuværende smertebehandling og hvad det er der ikke fungerer godt for dig lige nu.

    Kenneth2100
  • Indstillinger
    Hej Kenneth

    Mange tak for dit svar. Jeg har en rigtig god læge, men jeg føler at han er kommet lidt "til kort". Jeg har flere gange været hos ham, da jeg ikke rigtig synes min medicin er optimal. Det er en af grundene til at jeg gerne vil på smerteklinik, så jeg kan bilve ordenligt smerterdækket. Det er jo mange år som jeg skal tage medicinen.

    Jeg skal nok komme med en update, når jeg ved mere.

    GitteB
  • Indstillinger
    Hej Gitte,
    Jeg håber din læge har sendt henvisningen til smerteklinikken.
    Jeg ved at den officielle ventetiden er over 2 år, i hvertfald til smerteklinikken på Herlev der jeg bliver behandlet. Men du skal vide at de vurderer hvert tilfælde individuelt. Jeg kom til efter kun 3 måneder. De vurderer din livssituation (har du børn, er du i arbejde) alder, sandsynligheden for at du kan hjelpes og hvor plaget du er regner jeg med. Det var breve fra min læge og psykiater der var udslagsgivende tror jeg. Må jeg spørre hva du får af medicin nu? Jeg fik en masse bivirkninger af de jeg har prøvet (lyrica samt et bredt spekter af antidepressive som skal hjelpe ved kroniske smerter/nervesmerter som jeg haver) Pt. går jeg på norspan smerteplaster. har prøvet mig frem fra 5 mkrg. til 20 mkrg. uden at det dækker så meget. Får mest kvalme og forstoppelse som har gjort at jeg nu har trappet ned til 5 igen. Jeg må sige som nogle andre at smerteklinikken er et flot sted at lære at håndtere sine smerter. Man bliver ikke af med de men man kan få nogle verktøj til at behandle de med. Min største hjelp har været fra fysioterapeuten på smerteklinikken. Der har jeg lært hvad jeg kan gøre selv.
    Jeg ved du fortsat er ung, men har du vurderet hysterektomi? Det er vel det som er den ultimate løsningen på smerterne. Har selv sammenvoksninger i underlivet og fik fjernet livmoderen for 1 år siden. Dessværre fikk jeg kun nerveskader som følge.
    Har du været i kontakt med endometriose spescialisterne på Riget? Jeg gik til Dorthe hartwell der inde som behandler endometriosepasienter. Måske er det noget de kan anbefale?

    Ønsker deg i hvert fald held og lykke videre.
    Jeg ved hvor irriterende det er at gå rundt i en evig medicindøs...

    mvh
    Vibeke
  • Indstillinger
    Hej Vibeke

    Jeg er blevet henvist til smerteklinik og fik brev fra dem i går - har fået en tid til d. 31.3.2010...... Jeg dog blive henvist til privatklinik - men synes det er svært at vide hvilken jeg skal vælge.

    Jeg har faktisk fået fjerne både livmoder og æggestokke - det er efter hånden 3 år siden. Men det har ikke hjulpet. Jeg er blevet fulgt på Skejby Sygehus, da jeg bor i Jylland. Jeg har også prøvet Nosphan (staves ?) - men jeg kan ikke tåle det. Jeg tager ikke fast medicin - men tager efter behov - pinex sammen med Ibuprofen, Mandolgin, Dolol.

    Min læge har mistanke om at Mandoginen giver mig kognitive problemer.

    GitteB
  • Indstillinger
    kære læsere ..at dele sin hverdag med kroniske smerter kan være en meget opslidende opgave,,og en smertekliniks fornemmeste opgave må være,at få den enkelte smertepatient,til at mestre styring og få nogenlunde snor i smerten s væsen..for det bestemt ikke en rar ledsager.
    der hører sig jo så mange forhold til kroniske smerter,som sociale problemmer,selvværd som svigter,håbløshed,tristhed ,depression,osv

    derfor er den morderne smerteklinik tværfaglig,for at komme hele vejen rundt om den enkelte,s problematikker..
    'det være sig smertemestring,styrring af dagsordenen m smerterne..
    at blive justeret med medicin som formår,at holde smerterne på et tåleligt leje.

    der som regl lagt /udarbejdet et fysprogram m fys som har speciale med smerter..
    og så er der nok variationer for resten afhængig af hvor i landet man er..
    men et forløb på ca 1 år er ikke unormalt
    og gevindsten skulle helst være:at blive istand til at ,have med smerten af gøre ,og nu være den styrrende,og ikke lade/opleve smerten afgøre om hvorvidt du kan leve en dagligdag eller ej
    RENE-H
Log in eller Registrér for at kommentere.