Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ondt i lysken

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej igen

    Måske der var nogle der kunne have glæde af dette link der beskriver de forkellige typer rytmeforstyrrelser.

    http://www.rigshospitalet.dk/NR/rdonlyr ... lation.pdf

    Med venlig hilsen

    Bjarne
  • Indstillinger
    Hvor var det spændende at læse jeres korrespondance om atrieflimren og behandling af samme. En dialog jeg har manglet gennem mange år med flimren.
    Jeg har fået ablation 6 gange i Varde På hjertecentret og ud af de 5 første gange har det har effekt kun 4. gang i 4 måneder og nu efter 6. behandling har der været ro i 3 mdr.
    Jeg får stadig min medicin men intet medicin har haft effekt på mig og jeg har prøvet alt incl. Cordarone som kun gjorde mig skør i hovedet.
    Jeg har svært ved at tro på at det holder og psykisk har det været en karrusel uden lige. Jeg er så bange for at blive skuffet igen og kan mærke alt muligt. Jeg tror hele tiden det kommer igen fordi den opstart mit flimren har mærker jeg altid i maven først og den fornemmelse har jeg tit.
    Jeg forstår ikke hvad det er jeg kan mærke og ingen læge forstår hvad det er jeg siger.
    Det er blanding af sult og puls i maven??
    Jeg bliver i dårlig humør når jeg tror det kommer igen, men det dårlige humør er jo i det hele taget en følgesvend til hjerteflimren. Jeg har hele tiden også passet mit arbejde selvom man unægtelig ind imellem er flad.
    Mine anfald har tidligere været 10-12 timer af gangen 2-3 gange i ugen.
    Jeg er aldrig blevet stødet på plads.
    Men som jeg læser er det rigtig at man mangler et forum hvor der er andre der forstår hvad man er igennem. Også fordi rigtig mange læger ikke ved nok om emnet og man er meget alene ind imellem også selvom man har familie der forstår og føler med en så er det viden eller ikke mindst erfaring man har brug for. Der burde være en helt selvstændig hjemmeside med kun atrieflimre. Et sted hvor man kunne mødes og skrive sammen og dele ud af sine erfaringer.
    Det er en jungle med medicin-typer og behandlingsmuligheder.
    Og ja det er ikke til at forstå for lægerne hvor meget denne lidelse ødelægger ens tilværelse.

    Glæder mig til at høre hvordan jeres behandlinger er gået.
    Mvh. Susanne
  • Indstillinger
    Hej Susanne

    Dine oplevelser med læger som ikke forstår dine symptomer og din krops reaktioner i forbindelse med dine anfald, er desværre nok mere reglen end undtagelsen.
    Jeg kan dog godt forstå at det må være svært at forstå uden selv at have oplevet det!!. Selv har jeg næsten altid kunne forvarsle et anfald inden for 6-12 timer, med en helt speciel uro, sitren i specielt hjerte/brystregionen.
    Som jeg forstår det, er atrieflimren ofte udløst via vagus nerven, som løber fra halsregionen og til maven, det er ligeledes velkendt at overspisning, dvs. store måltider, hos nogle er en sikker udløser af anfald, derfor synes jeg ikke at dine oplevelser i forbindelse med anfald lyder mærkeligt.
    Får du oftest dine anfald under hvile/om natten?

    Mht mit eget forløb, har første ablation desværre ikke været særlig succesfuld, der er nu gået næsten et halvt år og jeg har været i næsten konstant atrieflagren siden, flagren er for mig lidt mindre ubehagelig end flimren, men jeg kom fra en situation med 10-12 timers anfald, ca. én gang hver uge, så det er en klar forringelse og bestemt ikke godt, så jeg er nu indstillet til ablation nr 2. og er i venteposition!
    Som en sidebemærkning må jeg sige at det er imponerende hvad man i dag kan fortage med at kateter op gennem lysken, derimod er det godt nok ikke imponerende at opleve det amatøragtige logistiske niveau der hersker i vores sundhedssektor! - 16 dage efter at jeg havde aftalt med det lokale sygehus at jeg skulle reindstilles til ablation nr. 2, tjekkede jeg med Rigshospitalet om de have fået henvisningen, det havde de ikke, fordi viste det sig, at henvisningen ikke var blevet lagt i hasterbunken! - herefter glemte de at sende EKG´et og det er nu 5 uger siden jeg aftalte at jeg skulle genhenvises -jeg har stadig ikke hørt en lyd - det er bare ikke godt nok!.

    Håber virkelig for dig at du stadig er i sinusrytme, for det er mange ablationer du har gennemgået!. Og det må være et godt tegn at det nu er gået godt så længe (3 mdr.), det er vist de første 1-2 måneder efter ablationen, der er de kritiske.

    mvh
    Michael
  • Indstillinger
    Er selv nyablateret og har i den tunge tid op til selve behandlingen virkelig savnet nogen at læne mig op af... Kan se på teksten som her er skrevet, at det er helt normalt som jeg har det... Dog kan jeg ikke forstå at jeg har fået at vide at jeg skal stoppe min hjertemedicin over night på 2 mdr.'s dagen... er nok lidt bange for bare at stoppe... min krop har igennem mange år (7) blevet proppet med al mulig rytemregulerende medicin og betablokkere... Kan min krop virkelig tåle pludselig bare at stoppe indtaget af gift/junk.....???? Hvad har i andre gjort der.?
    Jeg har oprettet en gruppe på facebook, som hedder radiofrekvensablation - hvor vi er nogle mennersker som skriver sammen og bruger hinanden.... nogen er ablateret og nogen skal.. vi sparre med hinanden i en god og kærlig tone.. Gruppen er lukket så man skal søge om medlemskab.. dette er gjort fordi folk ikke ønsker at moster gerda skal kunne se ens inderste tanker som man måske har lyst at dele med nogen som forstår en.... SØG ENDELIG I DENNE GRUPPE !!!!!
    Mvh. Charlotte
Log in eller Registrér for at kommentere.