Hjem Hjerte og blod Blod og blodsygdomme

Blodtryk

Redigeret 21 juli, 2013, 03:40 i Blod og blodsygdomme
Dette hører hjemme under alternativ behandling. Men jeg mener det også bør skrives her. Jeg har i to dage drukket en halv liter rødbedesaft om dagen. Jeg drak det hele på en gang. Det skulle virke samme dag og det gør det. Min blodtryk var længere nede end det plejer at være.
Jeg målte det efter 4 timer og jeg blev mere end overrasket.
«1

Kommentarer

 • Jeg læser og leder altid efter oplysninger. Alle steder.
  Alle vegne "falder" man over oplysninger som: Får du tør hoste af blodtryksmedicin.
  Det undrer mig virkelig. Der er ikke meget hjælp at hente nogen steder for bivirkninger. Tør hoste er et af de mindste problemer. Og det er slemt nok.
 • Nyheder fra netdoktor. Jeg kigger og læser. Der skrives om den skjulte dræber. For højt blodtryk.
  Folk tager ikke nok medicin. De er bange for bivirkninger, skrives der. Og der findes andet medicin, hvis man ikke kan tåle, det man får.
  Hvor bliver jeg ked af det. Jeg tror på det er farligt med for højt blodtryk. Jeg ville så gerne tage mere medicin, men jeg bliver så syg af det.

  Jeg bliver bange, når jeg læser sådan noget. Hvorfor vil man skræmme mennesker. Hvorfor vil man ikke tro på os, som bliver syg af det.
  To specialister har sagt til mig: Vi finder noget.
  Den ene opgav mig. Den anden blev jeg enig med om, at jeg måtte stoppe. Efter flere års forsøg med medicin. Det er ikke bare noget jeg siger, for det kan ses i urinprøver, at den er gal.
  Hvis denne læge, der skriver sådan, ville give mig medicin, jeg ikke blev syg af, tog jeg det med glæde.
  Jeg tror højt blodtryk er en skjult dræber, men denne læges udtalelser gør mig både bange og ked af det.
  Og så siger han minsandten også, at bivirkningerne er for intet at regne, fordi det er bedre at få blodtrykket ned. Han skulle lige prøve at være i mine sko, så fik piben en anden lyd.
  Ville han bryde sig om voldsomme smerter konstant.
  Jeg har tænkt på at det måske er bedst ikke at læse her mere. Så kan man leve i lykkelig uvidenhed, så længe det varer.
 • Jeg blev glædeligt overrasket over, faktisk er det før tårene bryder frem, at læse i avisen:

  Vigtig viden om medicin går tabt. Helbred: Læger indberetter sjældent om bivirkninger af den medicin, som udskrives til patienterne. Det er slet ikke godt nok og konsekvensen er , at vi ikke får den nødvendige viden om, hvordan en medicin virker, når den bliver kastet ud på markedet. Det skader patientsikkerheden, siger en læge.

  Endelig bliver der rodet op i det.
  Vi kan også selv indberette bivirkninger, det har jeg gjort.

  Jeg ærgrer mig lidt. Det skulle selvfølgelig være sat ind under hjerteproblemer. Der hører blodtryk jo hjemme.
 • Det lyder spændende med rødbedesaften.

  jeg er selv lige gået i gang med rødbedesaft for 2 dage siden...så venter spændt om der sker noget.

  Hvad ligger dit blodtryk på ?

  Er der stadig fremgang ?

  Mange hilsner
  Rigmor
 • Hej Rigmor


  Jeg har ikke råd til at købe så meget rødbedesaft. Når jeg får sparet sammen vil jeg have en saftpresser. Men som jeg skrev en halv liter sænkede mit blodtryk samme dag. Til 137/78 ca fire timer efter. Men jeg skal jo have rødbedesaft hver dag.
  Måske kan jeg nøjes med lidt mindre. Jeg må prøve mig frem. Jeg tager stadig min medicin. Blodtrykket ligger ellers på ca 158/83, det er jo ikke så galt, Men lægen ville have det længere ned. Jeg kan bare ikke tåle mere medicin.
 • Jeg har lige siddet og læst om bivirkninger.
  Den eneste medicin, jeg tilsyneladende kan tåle og tager, er amlodipin.
  Jeg har ikke set før, der står om åndenød ved amlodipin.
  Så kan jeg jo bedre forstå af hvilken grund jeg til tider hiver vejret. Min læge er så heller ikke klar over den bivirkning. Jeg er blevet undersøgt netop med henblik på at finde ud af, hvorfor jeg hiver efter luft. Men der er ikke fundet nogen grund.

  Det er ikke værre end jeg kan holde det ud, men mon det kan blive værre ???
  Er der nogen, der har erfaring med det.
 • jeg har også forhøjet BT. Jeg er meget nysgerrig efter at vide, hvor du køber rødbedesaft henne? Er det meget dyrt?
 • jeg ved ikke så meget om BT - men jeg har fået mit målt de sidste dage. Et par af målingerne lå omkring 140/90, resten ca. omkring 134/80. Hvordan er de tal? jeg er en 37 årig mand, der dyrker motion et par gange om ugen og spiser rimeligt sundt. Dog er min kone højgravid lige nu og huset er sat til salg - det stresser en anelse......................

  Er der nogen, der kan hjælpe mig?
 • Hej Mikkelsen

  Hvis jeg var dig, ville jeg læse noget om forhøjet blodtryk, f.eks. den artikel der er her på Netdoktor. Den er skrevet af en læge, og du får et link til den her:

  http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/hypertension.htm

  Dit blodtryk er normalt eller næsten normalt. Et blodtryk svinger meget, afhængig af hvad man laver, og om man har bekymringer eller er stresset.

  Vær opmærksom på, at Billedgalleri skrev sine indlæg om blodtryk og rødbedesaft for ca. et år siden. Jeg tror ikke, at du skal forvente et svar fra hende. Sådan som jeg forstår det, kan man købe rødbedesaft, formodentlig i helsekostforretninger. Men hvis det var mig, ville jeg hellere spise nogle rødbeder. Det er billig mad og kan tilberedes på mange måder. Man kan også selv presse saft af rødbeder i en saftpresser.

  Når et blodtryksproblem skyldes stress, har jeg erfaring for, at bladselleri hjælper. Ifølge Carsten Vagn-Hansen (den tidligere radiodoktor) er 3 stilke bladselleri om dagen et effektivt middel. Jeg prøvede det i en lang periode, og jeg fik også indtryk af, at det virkede ret godt dengang. Men efterhånden tror jeg ikke, at mit forhøjede blodtryk skyldes stress – ikke længere i hvert fald, og jeg er holdt op med at bruge bladselleri systematisk. Hvis nogen er interesseret i rådet, så husk at stege stilkene på panden i lidt olivenolie. Jeg vil mene, at 3 stilke rå bladselleri pr. dag er uoverkommeligt at spise, men i stegt tilstand går det fint :o)

  Men som sagt, jeg synes ikke, at du skal bekymre dig om dit blodtryk lige nu. Når stress-faktorerne er væk, kan du prøve at måle det igen. Det er altid en god ide at være forsigtig.

  Held og lykke med familieforøgelsen!

  Mange hilsner

  Kamelia
 • Redigeret 20 juli, 2013, 21:29
  forhøjet blodtryk er ved at blive en folkesygdom, og vi skal være glade når
  vi har opdaget den, jeg fik diagnosen da jeg var omkring 45 år.
  - og begyndte at læse om det og alle de ting der kunde nedsætte blodtrykket-
  vi skal ikke være bange for det, jeg kalder mine piller mine venner Corodil og Amdolopin. de forlænger mit liv og jeg kommer til at leve det helt ud, disse piller aflaster hjertet helt naturligt,og mit hjerte er ikke belastet mere - Ud over pillerne virker bladselleri, hvidløg hvidløgspulver, Rødbedesaft, mørk chokolade,druer, d- vitamin,grønne grønsager som kål spinat brockoli, moderat motion og meditiation,sauna og god søvn - Undgå vrede og ophidselse, undgå salt,sukker, spiritus, cigaretter, lakrids, og for meget kaffe hellere te´ vær glad og posetiv nyd livet med de andre "danskere med hypertension ca. 1. million" !!?! - ;-)
  -anskaf dig et godt blodtryksapperat, og brug din sunde fornuft, det er fint nok at få blodtrykket op en kort tid via motion , kør ikke maratonløb, og så sørg for at tabe dig, hvis du er overvægtig, med de her råd vil vi få et meget underholdene og indholdsrigt liv, uden bekymringer og så kan vi jo konkurre om hvem der kan få blodtrykket længst ned, så er vi snart på normalen igen
  Nu da vi har opdaget at der er noget galt - så kan vi gøre noget aktivt ved det.

  20 blodtryksråd der virker:

  http://www.bt.dk/sygdomme/saenk-dit-blodtryk
Log in eller Registrér for at kommentere.