Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Liothyronin

13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Jeg kender det med at ikke kunne argumentere overfor sin læge..
    Her er min historie. Min kollega på mit arbejde, er med i et projekt på Ålborg Sygehus med stofskiftet. Jeg ringede til denne læge der havde med dette projekt at gøre, for at spørge om de manglede en, lige som mig. Da den by jeg bor i, er ikke udtaget så jeg kunne desværre ikke være med.
    Men jeg fik en god snak med lægen, spurgte bl.a omkring depression og angst, og fik at vide at der ofte var en sammenhæng mellem stofskiftesygdom og dette.
    og at 3 mdr. hvor jeg har haft sygdommen ikke var lang tid, og hun troede helt sikker at om 2-3 mdr, ville jeg få det bedre mht. til træthed, koncentration, overblik og muskelsmerter osv.
    Bare det at snakke med en der havde forstand på stofskiftet, og blive hørt var dejligt.
    Og nu kommer det....
    Jeg var til læge i går for at få taget blodprøve, og fortalte min læge det med depression og stofskifte at der var en sammenhæng. Og hvad fik jeg at vide..at det ikke havde en sammenhæng og at det var mig der som person var ængstelig. og så er det jeg kommer til kort, hvordan kan vi arrgumenter, vi er jo "bare" patienter,og har ikke en lægelig uddannelse, men vi er dog ekstperter i eget liv....

    Jeg har bestilt tid ved en psykolog, for at få alt det her skilt af, måske hun kan hjælpe mig.

    Er der nogen der kan hjælpe mig, ved at fortælle om de mærker ligesom mig. Jeg kan ikke finde ud at om det er min psyke eller det er min sygdom der gør
    - at jeg bliver svimmel, når jeg ex. går eller rejser mig op fra stolen. (det er sekunders svimmelhed)
    - at Mit hjerte banker ind imellem kraftig, så det mærkes tydeligt
    - at mit hoved er tungt
    er der nogen der kender til det.

    Mange hilser til jer fra Helle(1963)
  • Indstillinger
    Hej Helle.

    Jeg kan også blive svimmel og tit uden grund, men som om min jeg falder bagud eller min hjerne gør det. Jeg har trykken for brystet og når jeg ligger ned især kan jeg mærke mit hjerte hamre afsted i brystet. Det gør ikke ondt.
    Jeg skal til specialisterne næste torsdag og jeg er spændt. har også tænkt mig at spørge til Lio.
    Samtidigt har eksperterne konstateret at jeg har stress i det røde felt og jeg er derfor bla. gået igang med at spise som en murearb. mand, da stresskonsulenten siger at min krop arbejder på højtryk.
    Jeg er forvirret men ved godt mod. selvom jeg nok snart bliver fyret fra mit arb. Jeg savner bare den gamle Lena, det er det der er mest generende ved at have for lavt stofskifte, det er at jeg er underlig på øverste etage.
    Helle, når du går til lægen eller hos specialisterne, har du så en bisidder med? Jeg har fundet ud af, at det for min egen skyld er godt, da vedkommende kan suplere med de ting, man måske glemmer og måske også være kritist og argumenterende på ens vegne.
    Jeg har haft sværdt ved at skulle bede om hjælp til dette, men må erkende at jeg tit bliver temligt forvirret og overrumplet, især når en eller anden læge begynder at snakke og pille ens håb fra hinanden.

    pøj pøj til alle sammen.
  • Indstillinger
    Hej Gitte-Helle og Mickey
    Sikke historier!!
    Jeg var hos endokrinolog i mandags og han spurgte til mit velbefindende og jeg fortalte ham ,at jeg havde fået det rigtig godt på Lio -det var han glad for at høre ,da der er få patienter der har glæde at dette medicin,som han sagde .Min T3 var dog noget forhøjet da jeg jo både får Lio og eltroxin -det gir bivirkninger da stofskiftet jo kunstigt blir' sat op bl.a hjerte forstyrrelser, ekstra systoler ,hjertet arbejder hurtigt og det kan igen føre til knogleskørhed ,men at vælge ml pest eller kolera valgte jeg den forbedrede livskvalitet med Lio og må så tage det andet hen af vejen ( motion og kost) så Gitte jeg har det godt på Lio er sat 10 mikrogram ned for at få værdierne T3 lidt ned og min TSH lidt op og om 14 dage skal jeg så 50 mikrogram ned i eltroxin,hvis jeg ikke mærker forandring og igen blir trist..

    Til Helle mht depression så kan man alle steder læse at myxødem gir' symp på en depression og flere kan blive indlagt dels pga demens symptomer og deprimeret tilstand og ved nærmere undersøgelser finder man ud af de har for lavt stofskifte- ældre med demens symp der blir indlagt blir' altid undersøgt for myxødem og jeg tror da de fleste af os herinde kan nikke genkendende til at være grådlabil-trist i starten og under behandlingen da sygdommen blev konstanteret-Jeg gik da og tudede og anede ikke hvad jeg græd over-Ja hvis læger lyttede til patienten ,ku' man nå langt i livet-

    Svimmelhed ja det har jeg også så det må høre med til sygdommen-pludselig sejler gulvet ,det kommer og går i perioder-
    Det var alt for nu
    Rigtig god weekend og tak for alle de gode debatter I alle er med til at deltage i-
    Hilsen Kirsten
  • Indstillinger
    Hej Kirsten.
    http://books.google.dk/books?id=TspVXJb ... t#PPA19,M1
    Det plejer ellers at være dig, der er god til "det der" med linkene.
    Forfatteren taler om Eltroxin/Liothyronin i forholdet 10/1.
    Jeg ved selvfølgelig ikke, hvor gammel bogen er.
    Jeg har haft lånt den på biblioteket, da jeg fik konstateret for lavt stofskifte for halvandet år siden, men da vidste jeg ikke, hvad jeg ved i dag.
    Det meste var "sort snak".
    Men nogle gange er det meget godt at læse artklerne flere gange.
    Hilsen Inge
  • Indstillinger
    Hej Inge
    Tusinde tak-ja det er jo lige det vi for øjeblikket taler meget om herinde netop tilskud af T3 -
    Godt gået du har lagt linket ind-
    sov godt og tak for hilsen
    Kirsten
  • Indstillinger
    Hej

    Prøv at læse denne artikel - endnu en af de positive Liothyronin-patienthistorier

    http://www.tidsskriftet.no/index.php?seks_id=1423906

    Mvh. Gitte
  • Indstillinger
    Hej Gitte
    Tusinde tak for linket,det var meget interessant at læse-Ja det beviser endnu engang det jeg tidligere har sagt, at lægen skal lytte til patienten-og give Lio en chance..jeg har haft god glæde af det :-)
    God weekend
    Kirsten
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg begyndte på Liothyronin i mandags 5 mg 1 gang dagligt og fik sat Eltroxin-dosen ned fra 125 mg til 100 mg. Umiddelbart efter at jeg har taget Lio. så mærker jeg en tydelig ændring i min krop - og jeg bliver ikke frisk - sådan som andre ellers har beskrevet - men træt træt træt og virkelig underlig i hovedet, ja og så selvfølgelig hjertebanken.
    Jeg har idag fået tjekket mine binyrer og får svar d. 19.11 - men tænker jo på om kroppen kan reagere sådan hvis ikke binyrer fungerer tilstrækkeligt til at kunne omsætte Lio.?
    Jeg havde ellers sådan glædet mig til at kunne mærke fremgang med Lio. - men nu overvejer jeg allerede at stoppe. Jeg kan slet ikke fungere sådan her. Lægen vil fryde sig - han sagde jo netop til mig at han ikke troede det ville virke - så jeg VIL ikke stoppe førend jeg er sikker på at det kan have en gavnlig effekt. Hvornår har I andre på Lio. mærket effekt? Og har andre mærket lignende bivirkninger som mig?
    Jeg er taknemmelig for svar og er helt på den uden jeres hjælp - lægerne synes jeg ikke jeg kan bruge til noget - desværre..
    Mvh. Gitte
  • Indstillinger
    Kære Gitte
    Det lyder underligt ...Og du er endda startet på en meget lille dosis -jeg startede på 20 mikrogram Lio dagl og steg 14 dage efter til 40 mikrogram som jeg stadig er på -Jeg fik det allerede godt efter 2 dage og har siden haft det super -Jeg har INGEN af de symptomer du nævner og jeg har fået det i 6-7 uger nu.

    Jeg har indimellem lidt ekstra hjerte slag ,men jeg ved ,hvad det er og blir ikke dårlig ,det går over igen efter ca ½ time-Min endokrinolog sir' ,at der er patienter der har glæde af det og at jeg nok er en af dem,men at der ikke er dokumenteret noget i videnskaben om effekten,ja pyt med det bare vi patienter har fået det godt-

    Jeg skulle prøve, at gå ned i Lio til 30 mikro, men mærkede allerede en ændring efter få dage,så jeg måtte stige igen efter 14 dages forsøg-Om en uge går jeg så ned på 50 mikrogr eltroxin efter ,at have fået 100 mikrogr i lang tid ,men min T3 er blevet for høj da Lio jo er ren T3 og så får jeg også T3 fra eltroxien som omdannes til T3 fra T4-Ja det er noget af en kunst at regulere et for lavt stofskifte-
    Held og lykke til dig-Det er ingen fallit erklæring at stoppe ,så har du da gjort et forsøg-hellere det end være dårlig igen :-)
    Mange hilsener
    Kirsten
  • Indstillinger
    Hej Kirsten
    Nu kan jeg ikke huske din historie, men reducerede du Eltroxin da du begyndte med Liothyronin? Jeg reducerede min 0.25 mg dagl. og det bliver jo til noget på en uge, måske det er Eltroxin jeg nu mangler...
    Jeg har nu fået det en smule bedre de sidste dage, og har valgt at give Lio. en chance. Godt at du har fået det bedre! Det er en høj dosis du tager - synes jeg - men hvis den virker for dig er det jo fint. Havde læst at normaldosis ofte er 10-20 mg hvis man samtidigt får Eltroxin. Hvor meget Eltroxin får du dagligt?
    Tak for din besked - fortsat Held og lykke med Lio.
    Med venlig hilsen
    Gitte
Log in eller Registrér for at kommentere.