Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Rifter i underlivet!!!

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg bør sige det ja, men jeg føler bare det er for grænseoverskridene, og at hun blir sur eller sådan noget.. Men hvad er årsagen til svamp?.
  • Indstillinger
    Der kan være mange årsager til at man får svamp, men helt sikkert er det, at du ikke har gjort noget forkert!
    Svamp kan man ikke komme af med ved at smøre med salve eller creme. Der skal noget helt bestemt creme til.
    Men nu er det jo ikke sikkert at det er svamp, så det nytter ikke engang noget bare at smøre med den bestemte creme... Du er nødt til at sige det til din mor.

    Du kan jo sige, "Mor, jeg syntes det er meget grænseoverskridende at sige det til dig, men det klør og svier virkelig meget dernede, og jeg ved ikke hvad det kan være".
    Vupti, så er det sagt.

    Du ville jo også sige noget til hende, hvis du fik kløe og rifter og smerter alle mulige andre steder.
  • Indstillinger
    Nu så jeg lige, at du også selv har oprettet en tråd med spørgsmålet.

    Jeg tænkte, at grunden til at du havde skrevet under "Kvindelige sexproblemer" var, at der var den her tråd om samme problem i forvejen, men den tråd du selv har oprettet er også under "Kvindelige sexproblemer".

    Er du / har du været seksuelt aktiv?
  • Indstillinger
    Ej i skrammer mig lidt :) Jeg havde for 3-4 uger siden pludselig en morgen svært ved at få en tampon op, der var virkeligt tørt, og gjorde næsten ondt, og sådan blever det bestemt ikke at være, siden har der enlig være tørt og ømt der nede og sviget, mest efter sex men også på andre tidspunkter.. Men her den anden dage lage jeg mærke til små rifter mellem endetarmsåbningen og skeden, bitte små fine rifter..??? Men lage jeg først mærke til efter der en dag var små blød prikker på torilet papiret,.

    Har overvejdet og få en tid ved lægen men det skrammer mig lidt og høre jeres historie..
  • Indstillinger
    hej Mila,

    I denne her debat er der efterhånden nævnt mange forskellige ubehageligheder, så hvad du lige præcis bliver skræmt over, er jo ikke sådan at gætte sig til.

    Men – gå dog til læge, så du kan blive undersøgt.
    Og – når du nu også har opdaget rifter, så vil jeg bestemt fraråde dig at dyrke ubeskyttet sex, da sådanne åbne sår gør det mange gange ”lettere” at få noget kønsoverført.

    I øvrigt -hvis du ellers har haft ubeskyttet sex, så skal du også undersøges for, om dine problemer netop skyldes noget kønsoverført, som bør behandles.
  • Indstillinger
    SARAHB1:
    Jeg fandt det her på en hjemmeside
    "Sår i underlivet kan også skyldes sygdomme, der ikke er seksuelt oveførte. Hos unge piger (før puberteten) er de almindelige årsager til sår i underlivet følgende:

    Børneeksem (atopisk dermatitis)
    Kontakteksem (irritationstilstand i huden)
    Vulvovaginitis (betændelse i skeden og de ydre kønsdele)"

    Jeg synes, at du skal snakke med din mor om det. Kan godt følge dig i, at det kan være rigtigt svært, men hvad er det værste der kan ske? Kunne forestille mig, at man som mor ville gøre alt for at hjælpe sit barn - også selvom det omhandler pinlige ting. :)


    Nu for at svare på indlægget:
    I kan prøve intimsæbe Vivag. Det hjælper godt, hvis der er noget irritation. :)
  • Indstillinger
    Underligt at læse, at SÅ mange har problemet og der så ikke er nogen, der kan hjælpe.

    Jeg har fundet et middel, der i hvert fald kan hjælpe midlertidigt. Det må kun bruges i 14 dage i træk, og så skal man holde en pause. Jeg fik det af min hudlæge. Det hedder Betnoval med chinoform. Det er virkelig effektivt mod rifterne. Kan tage dem inden for 3-4 dage, - men de kommer igen på et tidspunkt. Lægen gav mig også noget fedtcreme, macrogol, som jeg skal bruge indimellem.

    Håber, det kan hjælpe nogen af jer.
  • Indstillinger
    Jeg var ved lægen for nogle dage siden. Hun fortalte mig at vivag vaginalkapsler kunne være et forslag. Jeg har før fået det behandlet som svamp uden resultat, så nu vil jeg altså gøre endnu et forsøg. Håber at det kan hjælpe nogen. Det er dejligt at vide, at jeg ikke er den eneste med dette problm.
  • Indstillinger
    Redigeret 11 oktober, 2015, 15:18
    ....………
  • Indstillinger
    Jeg beskrev præcis samme problem for min læge og han var ikke i tvivl! Jeg skulle have en 10-dages kur med salven Brentacort, som virker mod eksem inficeret med svamp.... Rifterne er væk, kløen er væk, svien er væk, jeg sover som en sten om natten og kan have sex igen uden gener! HURRA! Salven bruger jeg udenpå skamlæberne og omkring endetarmsåbningen og kløen i skeden og på de indre skamlæber lindres øjeblikkeligt ved påføring af MultiGyns ActivGel.
    Pøj pøj til alle!
Log in eller Registrér for at kommentere.