Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Allergi og reaktion

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Trunte

    Tusind tak for besked.

    Aha det tror jeg bestemt også jeg vil prøve at se om jeg kan komme af det igen efter noget tid, når det har været stabilt over tid.

    Efter en uge fik jeg det mærkbart bedre. Hurra jeg larmede ikke som jeg plejer, jeg kan sove uafbrudt, jeg kan børste tænder uden det halve pasta render ud og jeg kan dufte og smage igen. Jeg føler en klar forbedring, og så alligevel er det lidt spookey, fordi jeg nu i et par dage har haft lidt løbende næse, og irrirteret øjne, men måske stoppede jeg for hurtigt med to pust i hvert næsebor (tog det 3 gange).

    Ja helt enig som dig, jeg vil helst ikke bruge mere medicin end højest nødvendigt, men det er bare sådan en lettelse at jeg igen er frisk, for ih det alligevel går ud over ens humør og overskud.

    Hvor er jeg glad og taknemlig over dine svar og hjælp, tusind tusind tak for det.

    MVH

    anne
  • Indstillinger
    Hej Pia

    Tusind tak for dit flotte svar.

    Pyha er det så kompliceret alligevel, hold da op.

    Det er meget interessant læsning. Vil man reagerer på det man har allergi overfor hurtigt efter man er blevet "inficeret" af det??? Jeg mener kan man aflæse noget ud fra det???

    Jeg har faktisk en mistanke om jeg ikke kan tåle Kiwi, jeg ved jeg får nældefeber af rabarbar og grøn farve/pistace. Måske der er noget der så, jeg mener fødevareallergi.

    Det giver stof til eftertanke de ting du skriver.

    Foreløbig ser det du til at medicinen hjælper godt.

    Du skal have tusind tak fro din flotte udredning, det er jeg rigtig glad for.

    Mange gode hilsner

    anne
  • Indstillinger
    Hej Anne

    Ja, man reagerer oftest med det samme, men der kan også komme "sen-reaktioner" - dvs. flere timer efter.

    Kiwi krydser iøvrigt med birkepollen - som jo så igen krydser med alle dem, jeg nævnte tidligere.

    Pøj pøj med det og god bedring!

    PS: Jeg er enig i at man ikke skal tage for meget medicin, men... Jeg vil gerne nævne at det at være velbehandlet er meget vigtigt i forhold til allergi. Hver gang man får en allergisk reaktion bliver allergien i princippet værre. Har man høfeber bliver risikoen for astma større, hvis man ikke er velbehandlet.
  • Indstillinger
    Hej Pia

    Tusind tak for svar.

    Det var meget brugbart det du skriver.

    Det lyder til man faktisk "til en vis grad" :-) kan gennemskue hvad man er allergisk overfor. Nu ved jeg ikke om jeg er allergisk overfor nogle fødevarer ellers, og det med nældefeberen har jeg ikke haft siden jeg var ung, da jeg undgår de ting jeg ved giver det.

    Det vil altså sige at reagerer man med allergi overfor noget, så vil reaktionen blot blive større for hver gang, hvis ikke man er i behandling?? Det er lidt det samme som astmaen så, den optrappes også ofte hvis den ikke behandles.

    Tusind tak igen for dit rigtig gode svar.

    MVH

    anne
  • Indstillinger
    Jeg har lige fået at vide jeg reagerer på græs, birk, bynke, husstøvmider og hund.
    Mht. til græs, birk, bynke så viser disse deres grimme ansigt gennem ind i mellem voldsomme reaktioner på førevarer.De såkaldte krydsallergier.
    Hvor går man hen og får svar på alle de spørgsmål man har og er der ikke et eller andet sted man kan få hjælp til kost osv.
    Det er efterhånden svært at blive ved med at løbe panden mod en mur når man spørger læger o.a. "godtfolk" for de siger bare at man skal undgå det man ikke kan tåle men hvad med alle de skjulte ingredienser i madvarene.
    Er efterhånden træt af bare at få at vide jeg skal tage mig sammen. Sammen til hvad???
    Synes jeg kæmper med har svært ved at holde modet oppe.
    Hvor kan man henvende sig, hvem kan man ringe til er der nogen der har gode råd for jeg er ved at være desperat.
  • Indstillinger
    Hej Trunte

    Jeg føler med dig! Og jeg kan kun sige, at du skal bede om at blive henvist til et ambulatorium, f.eks. Odense. Jeg var der for nogle år siden og får mig blev det simplethen VENDEPUNKTET. Jeg stortudede første gang jeg var der - aldrig er jeg blevet mødt så flot og imødekommende, det var helt fantastisk. De tager dine ord for gode varer og stiller ikke spørgsmålstegn ved det, du beskriver om din sygdom. Så tester de dig, og giver dig gode råd - og så kan du komme videre.

    For mig betød det, at jeg kan styre mine allergier, kun er i behandling i pollensæsonen i stedet for året rundt, slap for de stesolider som min læge gav mig fordi han mente at det var psykisk betinget (!!!!) og en ti-fold bedre livskvalitet.

    Giv ikke op! Bliv ved med at forlange at komme videre i systemet! Skift læge hvis det er nødvendigt!

    Og brug Astma-Allergiforeningen. De har en superhjemmeside, hvor der også er link til andre sider om allergi - især fødevareallergier/krydsreaktioner.

    Og spørg bare løs - vi er mange der gerne deler ud af erfaringerne!

    Mange hilsener
    Pia
  • Indstillinger
    Tusind tak.
    Jeg skal ind til Arnved igen om 3 uger og have svar på blodprøverne.
    Findes der ambulatorier i København man kan henvende sig til?
    Har efterhånden udviklet angst for at spise andet mad end det jeg selv laver fra bunden for jeg er bange for at jeg skal reagere for det er ind i mellem meget meget kraftigt. Og da det ikke længere kun er de fødevarer der krydser græs er jeg aldeles paranoid. Min allergi startede for knap år siden og det er gået hurtigt i den negative retning.Jeg reagerer i mindre eller større grad på alle krydsallegier ved græs, men har ingen problemer med at slå min græsplæne. Er simpelthen bange for at ende med kun at kunne spise sondemad. Det er svært at få at vide man bare skal prøve sig frem. Det er ikke sjovt når man tilhører den gruppe der potentielt får mindre allergiske chok.
    Jeg har brug for alle de råd jeg kan få så hvis nogen ved noget så sig til.
  • Indstillinger
    Redigeret 8 september, 2008, 03:05
    Hej Trunte

    Det er som at høre mig selv for nogle år siden... Du skal vide at du reagerer helt normalt på situationen!!

    Jeg ved ikke hvad der er af ambulatorier i København - er det nogen andre, der kan hjælpe her?

    Du har helt sikkert en allergi, som du ikke er klar over. Det kan f.eks. være latex, skimmelsvampe e.lign., som "booster" dit system og gør dig superfølsom overfor alt muligt (som du i virkeligheden godt kan tåle, hvis der er "ro på"). Nu skriver du at du skal til Arnved snart - jeg vil foreslå at du holder ud indtil da - laver alt mad selv og spiser det, du ved du kan tåle.

    Når du har været der (jeg kender ham ikke men har hørt lidt blandet), så ved du forhåbentligt lidt mere. Dog skal du nok på et ambulatorie - hvad med din læge? Kan han ikke hjælpe med henvisning osv?

    HVIS der nu går meget lang tid, så vil jeg gerne hjælpe dig med en histaminfattig diæt som jeg selv brugte i næsten 2 år. Det er virkelig benhårdt (!!!), men det er det jo alligevel, ikk? Og jeg fik det bedre ret hurtigt, men det er kun en omgåelse af problemet. Skriv til mig på xxxx når du er klar til få diæten. Du skal lige vide at ikke alle læger er enige om at diæten bør bruges, men jeg har fået den af en speciallæge i allergi.

    Op med humøret, ven! Du skal nok får styr på det ligesom os andre :-)

    De bedste hilsener
    Pia
  • Indstillinger
    Hej Trunte

    Det er da helt uhørt at du ikke er blevet taget alvorlig (og også Pia), hvad er lægerne til for, de er da til for at finde ud af hvad man fejler og hjælpe den enkelte.

    Jeg kan godt forstå du kan blive så presset og det kan virke så uoverskueligt som du beskriver, det er vel også lidt det at man slet ikke selv kan have forståelse for og indflydelse på ens krop og reaktioner.

    Hvor er det godt du er kommet videre i systemet.

    Du kan ikke tage til en privatpraktiserende klinisk diætist der kan hjælpe dig med at finde ud af hvad du fejler, der må da være nogle med specialist i fødevareallergi??

    Det er en lidt kaotisk tid inden man finder ud af hvad det handler om ikke??

    Til Pia, hvis du har @ kontakten med Trunte, vil jeg foreslå du sletter den her på forum'et, så du kommer udenom spamming og at andre kontakter dig.

    Jeg vil ønske dig held og lykke Trunte med udredningen.

    MVH

    anne
  • Indstillinger
    Hej Anne

    Tak for tippet med @. Jeg sletter den.

    hilsen
    Pia
Log in eller Registrér for at kommentere.