Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

mit knæ. Noget galt?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Jeg er 26 år og har fået lavet 4 forskellige typer operationer, 2 i hvert knæ, for at forhindre ledskred i knæene. I det ene ben har jeg fået lavet en trillat operation for snart 10 år siden og fået fjernet skruerne igen for 8 år siden. At få fjernet skruerne har i mit tilfælde været guld værd, da jeg ikke har smerterne der længere.
    For knap en måned siden fik jeg lavet en MPFL (rekontruktion af ledbåndet på indersiden af knæet) samt fik skrællet noget ødelagt brusk af. Håber meget det bliver godt nu, men synes godt nok det er svært at komme sig samt få ordentlig bevægelighed igen. Ved godt der ikke er gået så lang tid endnu, så håber meget det bliver godt.
  • Indstillinger
    Hej

    Tak for dit svar, super at hører fra andre der har oplevet det. Jeg er lidt nysgerrig medhensyn til oprerationen. Efter du havde fået lavet operationen hvor lang tid skulle du så have don joy på? og hvor lang tid fik der før du kunne komme på job igen?
  • Indstillinger
    Jeg har haft luxationer i mine knæ siden jeg var 9 år gammel og har været igennem ialt 7 operationer 4 i højre og 3 i venstre, de sidste da jeg var 17 og udvokset hvor jeg fik sat 2 skruer i begge knæ, det hjalp men der har altid været lidt ømhed og gener i specielt det højre, og jeg kender udemærket det med at ramme på skruen,av av det gør bare ondt. Je ghar desværre stadig gener og i sommers gik mit venstre knæ så "af led" igen og nu skal jeg ind og snakke med lægerne på Bispebjerg om der er noget at gøre ved det. Jeg har siden første operation fået af vide at alt sport var udelukket for mit vedkommende,men det er fordi at i mit tilfælde er det fordi, at den fure hvor knæskallen skal køre i den er helt flad, og derfor har den meget let ved at hoppe ud. Meget irriterende når man kan mærke at knæskallen ligger og hopper ud af led og ind på plads igen når man bevæger knæet
  • Indstillinger
    Hej :) Jeg blev her den 29 november opereret i venstre knæ, hvor jeg fik lavet en elmsie trillat operation og en mpfl rekonstruktion og for få dage siden fik jeg låst don joy skinnen op til 90 grader og jeg føler et enormt pres fra alle sider, om det skal bøjes dertil og gerne så hurtigt som muligt. Problemet er bare at jeg ikke kan og hver dag og hvert eneste forsøg ender i tårer på grund af konstant frustration, jeg søger derfor gode råd og erfaringer fra andre som har været samme tur igennem. Jeg er træt af at føle mig alene og uduelig. Håber du eller en anden ser dette nødråb og kan hjælpe mig på rette vej igen

    Med venlig hilsen Cecilie
  • Indstillinger
    Hej

    Uanset hvad det er du har fået lavet og nu har fået åbnet skinnen, så er min erfaring at du må tage det i dit tempo.
    Selvfølgelig skal der trænes, og jo hurtigere du kommer til at gå som du plejer, jo bedre, men det nytter ikke så meget hvis du og dine muskler ikke følges ad. Det er dig der kan mærke om bevægelserne føles rigtige eller om de skader. God bedring Helle8
  • Indstillinger
    Hej alle,

    Hvor blev jeg glad, da jeg fandt denne tråd. Det er lige, hvad jeg har brug for. Jeg fik selv lavet en trillat operation og rekonstruktion af ledbånd i højre knæ her for 14 dage siden. Hele mit underben har været sindssygt hævet og ømt, så jeg ligger stadig i sengen, men det er da begyndt at fortage sig og jeg kan gå lidt rundt nu. Jeg var til kontrol på sygehuset igår og fik at vide, at det er indre blødninger efter operationen og at det skulle være meget normalt. Så nu håber jeg, at jeg snart kan komme til at tilbringe mere tid vertikalt igen :)

    Jeg fik at vide af ortopædkirurgen, at man ofte skal have opereret begge knæ, når det ene har fået lavet en trillat operation, fordi man flytter på knæskallen og derved slider på det andet knæ, som nu har en anden måde at virke på. Mit højre knæ er "gået af led" mange flere gange end det venstre, men det venstre har samme problem med en meget løs knæskal. Jeg havde dog håbet at kunne nøjes med en operation af det ene ben og kun genoptræning af det andet.

    Er der nogen af jer, der har erfaringer med kun at have fået opereret det ene knæ? (trillat) Jeg regner ikke med at skulle dyrke idræt på højt niveau, men er en aktiv pige og vandrer en del og glæder mig også til at kunne løbe igen.

    Jeg har lige fået løsnet min don-joy til 60 grader igår og har også utrolig svært ved at bøje benet. Det føles som om senerne er for korte til at kunne bøje benet, men jeg tror det er meget normalt. Det handler om lige så langsomt at bøje benet og tage det i et tempo, som man kan følge med til rent smertemæssigt.

    Jeg glæder mig til at høre fra jer!
    Mvh Lotte, 26 år
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg er en dreng på 13 år, som under en badminton kamp, fik knæskallen ude af position. Knæskallen gled selv på plads igen efter cirka et kvarter. Jeg har nu haft en don-joy på i lidt over to uger. I dag har jeg så været på ortopæd afdelingen og fået taget don-joyen af. Jeg har fået afvide at mit ene ledbånd er overrevet. Lægen var delvist i tvivl om hvor vidt mit forreste korsbånd havde taget skade eller ej, fordi mit knæ er hævet pga. indre blødninger.

    Jeg er meget nervøs for om forreste korsbånd er sprunget og om jeg skal opereres, da jeg spiller fodbold på elite niveau, og ville være meget ked af at miste min fodbold. Jeg hverken mærkede eller hørte noget smæld i knæet, da det gik af led. Men nu efter jeg har fået don-joyen af, føles min knæskal meget løs i forhold til min anden knæskal. Skyldes dette det overrevne ledbånd? Og hvor meget mén får man et rekonstrueret forreste korsbånd?
Log in eller Registrér for at kommentere.