Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Slidgigt i hofte

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    kan du ikke vise mig vej til den der behandling?
  • Indstillinger
    Det er nu et år siden jeg fik ny hofte og alt går som det skal.
  • Indstillinger
    Hej

    Det var godt at høre!
  • Indstillinger
    Hej Isabell

    Jeg faldt tilfældigvis over den her side, her står der en masse info om hofteoperationer: http://www.soballe.com/default.asp?Main ... ftekirurgi
  • Indstillinger
    Fik konstateret slidgigt i begge hofter, værst i højre side i 2008.

    Jeg havde det under begge mine graviditeter som om min hofte og lårben var ved at falde fra hinanden. Fik at vide at sådan er det at være gravid. Der følger lidt smerte med.

    Efter sidste fødsel i foråret 2008 begyndte jeg at ride min hest igen. Havde stærke smerter de første 10-15 minutter jeg sad på min hest. Smerten sad på udvendig side af hoften. Kontaktede egen læge som sagde jeg skulle holde pause med ridning i 2 uger da det kunne være en overbelastning af slimsækkene i hofte. Ingen bedring efter 2 uger, jeg kom i røngent, og videre til en ortopædkirug på silkeborg syghus. Diagnose: "Jeg havde moderart slidgigt i begge hofter".

    Det hele tog 3½ måned fra jeg besøgte egen læge første gang til samtale på Silkeborg syghus. Så her kan jeg ikke klage over systemet.

    Den smerte jeg oplever er lidt i retningen af stivhed og smerte som dagene efter en hård fysisk aktivitet som man ikke er vant til, dertil kan lægges en kraftig stivhed, kan på en god dag max sprede mine ben i 80* vinkel. Smerten forsvinder næsten hvis jeg holder strækket længe nok (som jeg gør når jeg sidder på min hest). Jeg oplever kun smerten hvis jeg provokere ledet = spreder mine ben. (ind/ud af bilen, sidder op på min cykel, svinger benet over min stige på jobbet, skal op/ned af køkkenbordet, trille bold med børnene på gulvet, sidder skrædderstilling osv).

    Mit videre liv hedder. Helst ingen stødbelastende bevægelser (ingen hop og løb). Ridning kan jeg fortsætte med så længe jeg kan klare opvarmnings smerten (her hjælper pillerne). Det samme gælder mine skiferier og rulleskøjte ture, så længe jeg holder mig fra extreme skating og skiing (ramper, halfpipe, hop o.lign).

    Nu hvor jeg kender smerten og tænker tilbage i mit liv, så har jeg haft begyndene slidgigt i en alder af bare 22 år. Jeg er nu 35 og kan ikke blive opereret da jeg er for ung.

    Min gigt kan udvikle sig fra det som det er nu (udholdeligt og jeg kan leve med det) til kraftig smerte på ubestemt tid. Der kan gå alt fra 1 år til 15 år eller mere. Jeg kan dog selv gøre det at jeg styrker musklerne omkring ledet og ellers bare holder mig igang, og det vil i.flg lægerne kunne forlænge min egen hoftes levetid.

    Jeg tager Glucosamin hver dag, om det hjælper ved jeg faktisk ikke, synes i starten jeg fik en forbedring, men er lidt i tvivl om hvor vidt jeg bare kom ind i en god periode. Men bliver ved alligevel, det skader jo ikke. Smertestillende tager jeg kun i forbindelse med sport.

    Vh Lena
Log in eller Registrér for at kommentere.