Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

mærkelig oplevelse

Redigeret 19 juli, 2011, 15:56 i Astma
Jeg ved ikke om jeg skal spørge her, for jeg ved ikke om det er hals/luftveje eller mave som problemet kommer fra. Jeg har haft astma....ikke allergi.. og er nu i ny udredning hos John Arnved, hvor alt ser fint ud...altså ingen astma og allergi..Men pga min historie gennem 20 år med slimproblemer spørger jeg her. Jeg har angiveligt også problemer med refluks.
Nå. For 1 1/2 år siden begyndte jeg, sjældent dog, at vågne med et sæt om natten ved at det føltes som om det stak med nåle et sted nede i en af siderne i halsen...en tør plet lign. følelse. Umiddelbart efter springer der vand frem i øjnene, næsen løber og mundvandet tager til og jeg skal synke og synke. Mundvandet bliver tykt/slimet agtigt og jo mere jeg synker mundvand hen over "den tørre plet" jo mere provokeres synkerefleksen og hosten.
Det har været sket i peioder, ikke tit men alligevel.
Her på det sidste er det dog taget til, og i denne uge har jeg været vågnet på den måde 3 nætter på en uge... Og det er vildt ubehageligt.
Jeg drkker lidt vand, men det hjælper ikke altid, sidder op en halv time og kan så lægge mig og sove igen.
Min mand prøver af og til lignende, men han hoster bare mere end jeg og tænker ikke så meget over det, selvom også han siger at det er ubehageligt.
Han har hverken astma eller allergi og har aldrig haft det eller lign.
Hvad kan det være der sker som sætter dette igang. Har andre lign oplevelser ?
Har det noget med refluks at gøre evt ? Jeg bliver bare så bange fordi jeg har så meget angst for symptomer i hals og luftveje...
Håber at i kan hjælpe.
Hilsen Pjevs
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Pjevs.
    Du skal ikke være bange. Stikket er bare fordi du skal hoste. Jeg har selv haft astma i mange år og har nu en blanding af kol/astma. Drik noget kærnemælk eller koldskål med fløde, når du vågner. Det beroliger altid mine luftveje. Desværre bliver problemer med luftveje værre, når man er bange. Ved det er svært men prøv få ro på dig selv, når det sker.

    Angeline1
  • Indstillinger
    Tak for dit svar. Jeg skal prøve at lade være med at lade angsten overtage. Men jeg har hverken atma eller kol...nogen ide´om hvorfor det sker ?? Tør jo dårligt at sove... Mavesyre hmmm, ubehageligt er det da ihvertfald
  • Indstillinger
    Det kan være fordi du synker, rømmer dig dig eller hoster for meget fordi du føler der er noget i halsen. Derved dannes der irritation og mere slim. Tjek også om du sover i for tør luft. Ja, jeg kender godt det med ikke at turde sove. Når min astma er værst, sover jeg i en stol og sætter alarm til hver time. Meget dumt for man bliver mere syg når man får mindre søvn.
  • Indstillinger
    Ja det lyder sansynligt. Jeg rømmer altid...hele tiden og føler en klump i halsen og slim...
    Måske det laver en "ond cirkel" af irritation og dermed flere symptomer..og så angst.
    Puha det må være opslidende for dig. Jeg kan dog sagtens forstå hvorfor. De 20 år jeg har troet at jeg led af astma, den angst det har givet..jo jeg kan sagtens følge dig, selvom det nok går for meget ud over din søvn.
  • Indstillinger
    Lige en lille opdatering.
    Nu har jeg kun haft disse "anfald" 2 gange siden jeg skrev sidst, det føles som en tør plet / sår som bliver generet og forværres ved gentagne synkninger, så mundvandet bliver tykt og mere.
    Ydermere har jeg på det seneste døjet meget med tyktflydende sekret fra næsesvælget som render ned og irriterer halsen. Kan rømme og harke sådanne tapetklister klatter (ike farvede som ved infektion) op hele tiden. Lad være siger folk...men det kan jeg ikke, da jeg føler at jeg ikke kan få luft hvis ikke de kommer op. Nogengange må jeg rømme og kæmpe meget for at få dem op.
    Alle prøver hos John Arnved har vist sig helt fine. God lungefunktion, god iltning, ingen tegn på allergi, ingen tegn på sygsom på IEG blodprøven...alt lyder fint , MEN alligevel disse gener...
    Idag generer det så mere endnu, med følelsen af slim som ikke vil op, hoste og rømmen. Peakflow perfekt dog. Men konstant klump i halsen, slim og trykken hen over mellemgulvet..
    Hvordan kan det være når alt er så fint, og ingen læger mener at jeg har astma eller allergi el andre lungeproblemer ? Det er meget frustrerende.
  • Indstillinger
    Det der med tyktflydende sekret, der render fra næsen og ned i halsen, døjede jeg med i flere år. Heldigvis holdt det pludselig op.
    Men det er meget ubehageligt og jeg fik aldrig nogen besked om hvad det var. Måske skulle jeg være gået til en specialist, for lægen vidste ikke hvad det var.
    Jeg ville bare fortælle, du ikke er helt alene.
  • Indstillinger
    Til Pjevs.

    Jeg tror du evt. har refluks. Det giver nemlig slim i halsen /næsen, rømmetrang, klumpfornemmelse, samt en masse andre symtomer. Det kan også forværre astma. Måske du lider af noget andet, se nedenfor:

    Søg på Google under:

    1) Slim i halsen rømmetrang og evt. også
    2) Refluks

    håber du her kan finde nogle svar på dine gener. der står ihvertfald noget på Google som du evt. kan bruge.

    Søg evt. en Øre - næse- halslæge læge på et privathospital.

    Lad mig høre om du finder ud af noget. Op med humøret, det skal nok gå, altsammen.
  • Indstillinger
    Jeg er meget glad og taknemmelig for jeres svar, som jeg prøver at efterleve. Der har også været 3 gode dage i træk, men så lørdag ligepludselig i bilen, skulle jeg rømme ( tør fornemmelse/irritation i hals/strube/stemmebånd... 2 min efter løb sekret derudaf fra næsen og ned og kunne dårligt komme hverken op eller ned, men satte sig bare som en klump. Det havde jeg glæde af hele aftenen. Senere havde jeg da lidt brænde/surt opstød og om natten var halsen bare slidt og øm efter al den hosten og rømmen..
    Søndag var der bare mere sekret fra næsesvælget.
    Idag er den så gal igen med rømmen og irritation fra halsen som sekret ved strube/stemmebånd, ved rømmen føles halsen tør dog. Mellemgulv og mave er påvirket som "irriteret"
    og kan hele tiden rømme lidt "gennemsigtigt sekret op... dog besværligt...
    Lyder mærkeligt at det i hals/luftveje kan komme af refluks, men har hørt det mange gange nu.
  • Indstillinger
    Hej Pjevs,

    Oplever det samme for tiden og har haft det sådan i en måneds tid... klump i halsen, og træng til at synke og rømme mig, ikke så løbende næse "udad" men indad irriterer det mig(sekræt sætter sig som irr. klump)

    ville bare hører om du fandt ud af hvad det var for noget og hvordan det går med det den dag idag?

    håber det går godt, jeg finder det selv meget frustrerende og det gør mig bekymret da jeg ALDRIG er syg normalt...

    Har for resten asmatisk støv og græs allergi (mild)
Log in eller Registrér for at kommentere.