Spørgsmål om mejeriprodukter
hej...
jeg har lige et par spørgsmål:
Jeg har hørt at man skal spise færre eller ingen mejeriprodukter på kur. Hvorfor det?
Gælder det også fedtfattig ost (f.eks. cheasy's 13%)
Er soyamælk bedre end skummetmælk, selvom der er mere fedt i soyamælk (men samme antal Kj)
på forhånd tak:)
jeg har lige et par spørgsmål:
Jeg har hørt at man skal spise færre eller ingen mejeriprodukter på kur. Hvorfor det?
Gælder det også fedtfattig ost (f.eks. cheasy's 13%)
Er soyamælk bedre end skummetmælk, selvom der er mere fedt i soyamælk (men samme antal Kj)
på forhånd tak:)
Kommentarer
Sojamælk kan sagtens bruges, men personligt bryder jeg mig ikke om smagen! Så vil jeg hellere tage lidt skummetmælk i stedet og dermed nyde den bedre smag. Men det er jo op til den enkelte.
Så alt i alt - spis gerne mejeriprodukter under din kur, hvis du gør det med måde og holder dig til de fedtfattige. Det er mit råd:)
Der findes i dag så mange fedtfattige produkter, så det er ikke et problem at få den anbefalede halve liter mælk eller andre tilsvarende produkter, selvom man er på kur.
Desværre er der gået "mode i" at man ikke skal drikke mælk, og desværre går det ud over uskyldige børn, der ikke får hvad de skal have, så deres knogler kan udvikle sig normalt.
Jeg vil fraråde, at nogen skifter over til soyamælk.
http://www.transfedt.dk/sojaboenner.htm
Jeg har for ganske kort tid siden set en udsendelse i TV, der handlede om nogle undersøgelser, der viste at man taber sig mere, når man spiser mejeriprodukter. Grunden skulle være noget med, at mejeriprodukterne gør, at kroppen ikke optager nær så meget af det fedt, man indtager.
Mvh Karina
Jeg fandt dette, det er fra januar 2008
http://politiken.dk/tjek/dagligliv/sund ... 452519.ece
"Ny forskning viser, at kalken i mælkeprodukter binder fedtet. Det stabiliserer vægten og modvirker fedme."
Citat slut
Og så kan jeg da tilføje, at det er den naturligste vej til kalk for vores knogler.
Tak for din tilbagemelding.
Ja, det var netop det tvudsendelsen drejede sig om.
Jeg har selv fundet frem til dette link
http://www.dr.dk/DR1/hadetgodt/Indslag/ ... 143916.htm
Mvh Karina
Nu kom jeg ind på en side, hvor jeg søgte på proteinkuren, og ser så, at de også her anbefaler mejeriprodukter.
http://www.foodoflife.dk/Leksikon/Din_k ... otein.aspx
Ikke, for at forstyrre freden i tråden, men jeg vil gerne bidrage med en anden perspektiv på mælkeprodukter.
Tvivlløst findes der undersøgelser som understreger mælkens gavnlige effekt på vores organisme.
Jeg vil gerne dele med jer min personlig erfaring som akupunktør.
I min klinik ser jeg en del klienter hvor en regelmæssig indtagelse af mejeriprodukter er en af de faktorer som forårsager klientens symptomer og at det er en vigtig led i behandlingen at omstille kosten.
Problem med mejeriprodukter ud fra kinesisk medicin er at de skaber fugt og slim i kroppen som blokerer for kroppens energi flow.
Dermed kan fx opstå følgende symptomer, træthed, sløvhed, tunghed fornemmelse i hele kroppen eller lemmerne, overvægt,sløret fornemmelse i sindet og lystløshed .
Hvis der er i forvejen nogen bestemte ubalancer, så vil et regelmæssigt konsum af mælkeprodukter forværre situationen og give ringere livskvalitet.
Jeg vil fremhave at det ikke skal generaliseres til mælk er noget dårligt og at den radikalt skal streges fra kostplanen.
Jeg vil hellere appellere til en egens dømmekraft, og være åbent og nysgerrig over for kroppens signaler, hvis man bliver træt og uoplagt hver gang man har spist en ostemad - så er det måske en ide om at spise noget andet i stedet for.
Mere om tankegangen i kinesisk medicin kan findes på
http://www.ASakupunktur.dk
hilsen, Achim
Jeg tror ikke selv på alt det med energier o.s.v. men jeg har set resultatet ( og der kommer helt sikkert flere ) hvor et barn fik fjernet mælkeprodukter fra sin kost, og hofteskålen tog skade.
Som bekendt er det der kalken først tages fra, når knoglerne mangler kalk.
Nu har vi i de sidste 100 år haft en naturlig indstilling til kost, og min gamle kogebog fra 60 -erne gælder den dag i dag - man er ved at nå frem til, at alt den forvirring om, hvad der er sundt og ikke sundt, det har gjort mere skade end gavn.
Blandt andet er soyamælk og tufo medvirkende til, at mænd bliver ufrugtbare, og kvinder får brystkræft.
De problemer så man ikke i de gode gamle dage ( sædkvaliteten )
Selv de alternative- som du hører ind under, er ved at vågne op.
http://www.webwitch.info/Kost/anna_houg_artikel.htm
http://politiken.dk/udland/article520653.ece
Sprøde knogler og krum ryg
Pigen skulle efter de mange år uden kød og mælkeprodukter have udviklet en alvorlig form for engelsk syge, som udspringer af for få D-vitaminer i sin kost.
Dermed er hendes knogler blevet bløde og svage og flere steder sågar brækket. Og rygraden skulle altså også være i en sørgelig forfatning.
D-vitamin findes blandt andet i fisk, kød og mælkeprodukter og er nødvendig for at kroppen kan optage kalcium.
Uden kalcium i voksealderen risikerer ens knogler at blive sprøde og skrøbelige og ens rygrad at blive krum.
Jeg er SÅ enig med dig.
Jeg er glad for mine børn har fået mælk og de heller ikke er bange for deres børn får mælk og ikke de soyaprodukter, som skader sædkvaliteten. Efter at have læst den nye forskning af dette produkt kan man ikke andet end tænke på, er det mødrenes skyld der er så mange mænd, der har svært ved at blive fædre.
Der har altid været nogle, men da slet ikke som nu.
Nej, nu går der igen flere sekunder inden teksten kommer. Er der slet ingen , der oplever dette.