Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Følger alle disse symptomer med overgangsalderen?

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    hej lotte123
    nej jeg har endnu ikke fået konstateret at jeg er i overgangsalder, men det er ikke usandsynlig da min mor kom i overgangsalder sidst i 30erne og jeg har en søster som også kom tidlig i overgangsalder. mit problem er bare at min menstruation er udblevet. jeg har taget 2 graviditets prøver som jeg har købt på apoteket men de var begge negativ. men hvis jeg er i overgangsalder er det måske normalt at det udblever en gang imellem, jeg har oplevet at det kom en uge sener og også med 14 dage imellem men ikke at det helt udblev. nu ville du jo nok skrive at jeg skal tage til læge og det har jeg også tænkt mig at gøre. på en måde håber jeg at jeg er gravid selv om jeg ikke ønsker det men så er der jo ikke noget alvorlig i vejen med mig
  • Indstillinger
    Sødeste,

    Jeg er meget ked af det, hvis jeg skulle have givet dig indtrykket af, at jeg troede, der var noget alvorlig i vejen med dig - det har jeg slet, slet ikke indsigt til at vurdere.
    Der er da overvejende sandsynlighed for at det er overgangsalder, især hvis tidlig overgangsalder er almindeligt i din familie.
    Jeg mener bare, at man ikke "bare" skal sige overgangsalder, hvis man har nogle symptomer, man har hørt hører under kategorien overgangsalder. Der kan da være andet i vejen - og ikke nødvendigvis noget alvorligt. Måske du har en eller anden mangel i form af et bestemt vitamin, blodmangel - hvad ved jeg......

    Jeg tror rigtigt mange kvinder går rundt og døjer med forskelligt ubehag, som rimeligt nemt kan kureres, men de gør ikke noget ved det, for det er jo "bare" overgangsalder.

    I øvrigt mener jeg heller ikke, man uden videre skal gå og have det dårligt, hvis det viser sig at være "bare" overgangsalder.

    Jeg har nævnt akupunkttur - og jeg har hørt flere kvinder udtale, at de har fået mærkbart gode resultater af akupunkturbehandling i forbindelse med overgangsalder. Hvis man har problemer og har fået konstateret at der ikke er andet i vejen end overgangsalder - ja, så synes jeg da, det er værd at prøve.
  • Indstillinger
    undskyld det skulle ikke lyde som om det var dig der mener der kunne være noget alvorligt galt, men jeg har da selv tænkt på om det kunne være alvorlig så ville jeg da heller være gravid selv om jeg ikke lige har planlagt det i en alder på 44 år. jeg må heller bestille tid ved min læge for at være på den sikre side.
  • Indstillinger
    Hej Kirsten.Du kan risikere at blive gravid indtil du ikke har haft menses i min.2 aar,medmindre du eller din mand bruger praevention.Du kan dog ogsaa opleve at menses udebliver i en kort eller lang periode for saa at vende tilbage for en kort bemaerkning.Og ja vi bestemmer jo ikke selv hvornaar overgangsalderen starter og hvor laenge den varar.
  • Indstillinger
    hej. ny bruger herinde er også i overgangsalder og kan se jeg ikke er alene med alle de gener. hvor længe varer det .kh lollipop1961
  • Indstillinger
    hej Lollipop,

    Det var da et rigtigt godt spøgsmål - som man siger, når man ikke kan svare.

    Jeg tror, det er forskelligt fra kvinde til kvinde - og det kommer vel så også an på, hvor meget, der skal regnes med. Man siger jo at fertiliteten falder med alderen, og efter det fyldte 40. år er det ret svært at blive gravid. Er det så der, man er påbegyndt overgangsalder??

    Nogle har gener i forbindelse med at menstruationerne bliver mere uregelmæssige. Nogle får først problemer, når de stopper.

    Så hvis du skal have et bud fra mig, så varer overgangsalderen vel fra man er 40 til man er 65, hvilket vel så vil sige, at ordet overgangsalder er misvisende, men det er i hvert fald i den periode at de fleste læger afviser stort set alle symptomer fra kvinder med bemærkningen om, at det "nok" er overgangsalder, og i den periode man skal kæmpe endnu mere for at få undersøgt diverse symptomer.

    Jeg synes, det er en god vinkel, du har og håber flere vil byde imd.
  • Indstillinger
    Er der nogle som kan nikke genkendende til at man pludselig får menstruation igen, efter den har været udeblevet i 2 år, og der før var meget uregelmæssig i 4 år???

    Er 44 år og har alle de andre symptomer som f.eks. hedeture. Ja jeg er meget forvirret nu, for var helt sikker på jeg ikke skulle have menses mere og ikke mindst - at jeg IKKE skulle tænke på prævention!!!!! Men hvad nu ... ?????
  • Indstillinger
    Hej Debbie,

    Umiddelbart synes jeg, du virker lidt ung til overgangsalder, men det er der jo nogen, der er, så det i sig selv er der vel ikke noget galt i.

    Men - jeg synes da lige, du skal tale med din læge, for det lyder da lidt mærkeligt - dog behøver der jo ikke være noget galt, det kan måske netop handle om, at du er lidt vel tidligt på den med overgangsalder.

    Og så vil jeg lige nævne, at det altså ikke er et "krav" at man skal have hedeture, for at være i overgangsalderen; ca 1/3 af kvinder har en del ubehagelige symptomer, 1/3 har moderate symptomer, som generelt ikke er det store problem at leve med, og den sidste 1/3 mærker stort set ikke noget til det.

    Af en eller anden grund så tror mange, at man altså "skal" høre til den trediedel, der har de værste gener.

    Jeg er 53 og er vel nok i overgangsalderen - har efter nogle år haft gradvist svagere menstruation, og her det sidste halve år er den så blevet markant mere kraftig, jeg døjer også en del med præ-migræne, men har altså ellers ikke flere problemer, og et eller andet sted, så er jeg da træt af, at mine omgivelser lige skal høre, om jeg da ikke har hedeture, det er næsten som om, man skal føle sig syg, hvis ikke man har det - men som nævnt er det altså kun 1/3 af alle kvinder, der har de svære problemer.

    Undskyld Debbie - det var slet ikke det problem, du nævnte, jeg fik bare lige lyst til at "pludre" videre i et beslægtet emne, hvilket vel så i øvrigt er ret kvindeligt. :-)
  • Indstillinger
    Hej jeg er ny her og har læst alle Jeres interessante indlæg som jeg kun kan nikke genkendende til!
    Jeg savner at høre om nogle har yoyo vægt. Jeg kan faktisk tage op til 3 kg på i løbet af 2 dage hvorefter jeg jeg taber mig lidt igen, men faktisk har jeg det sidste år taget ca 5 kg på og jeg lever faktisk ret sundt......Jeg kan om aften når jeg går i seng veje 65 kg, når jeg så vejer mig om morgenen kan vægten stå på 66 kg.
    Er det nogle der kender til dette problem, og hvad kan der muligvis gøres, det skal lige siges, at jeg får vanddrivende piller.
    mvh.
    Pia
  • Indstillinger
    Jeg er ny på siden, har de samme symptomer som I har beskrevet.
    Jeg har kun læst et indlæg ang. vægtøgning, - jeg har de samme problemer, det går mig meget på, at vægten stiger, selv om jeg syntes at leve som jeg altid har gjort. Har været hos lægen ,som mener jeg har væske i kroppen. Tager nu centyl som er vanddrivende... MEN, husk at drikke vand i løbet af dagen. Jeg syntes det virker, har taget det i 1mdr ( mangler dog stadig 5 kg )
    Jeg er 54 og det sidste 1/2 år syntes jeg min krop er blevet buttet, ikke mere så meget talje, huden er heller ikke hvad den har været, virker bulet på lår, overarme, samt over brystet. Håber der er en imellem jer som vil skrive det er blevet bedre efter overgangsalderen ;-)
Log in eller Registrér for at kommentere.