Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Anmelde til socialforvaltning

Redigeret 15 januar, 2009, 10:39 i Opdragelse
Hej jeg vil gerne høre jeres mening om det her:

Jeg kender en mand som jeg synes vanrøgter sin søn ved sin dúmhed og sin ligegyldighed. Sønnen er 22 år og sidder konstant inde på sit værelse hvor han spiller pc..om natten.

Faren kræver intet af ham ..faren går på arbejd og triller hjem igen på sin lille moped - køber ind laver mad vasker tøj vasker op... og kræver absolut intet af sin søn. Jeg tror han har ham som kæledyr, tryghed nogen at komme hjem til ..jeg ved det ikke..men hvor er det DUMT ikke at kræve noget af sit barn.

Kan jeg være bekendt at anomymt anmelde det her til kommunen og mon de overhovedet gider tage sig af det da han er 22 år. Jeg får KVALME af denne dumme mand og hans "manglende opdragelse af sønnen hans dumhed og hans ligegyldighed. Jeg har aldrig oplevet noget olign og er helt flov ...

Siger jeg noget til faren om det så ...sker der ikke en sk...en gang sagde han venligt og gravalvorligt til mig (ALTSÅ HAN FATTER LIGESOM IKKE - DENNE VOKSNE MAND - AT SÅDAN HER KAN MAN DA IKKE GØRE/VÆRE) at sønnen en gang var dømt for butikstyveri og derfor ku han ikke søge job da hans straffeattest var plettet! Nej men så kan han sågu da gå igang med en uddannelse kursus bare et eller andet...

Kan jeg være bekendt at anmelde det her til kommunen? I håb om at de fisker ham ud fra hans værelse ?

Maj
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvad skulle socialforvaltningen gøre. Selvfølgelig kan du ikke anmelde en voksen mand, for at lade sin voksne søn bo hos sig.
    Men har du mistanke om noget forkert kan du gå til politiet. Men det er jo ikke det, du giver udtryk for, andet end manden sidder på sit værelse. Og det er ikke ulovligt endnu.
  • Indstillinger
    Nej du har ret - selvfølgelig er det ikke ulovligt at sidde på sit værelse..herregud han kan da nok få lov at sidde der i 10 år endnu hvis det står til "faren".

    Det er der faren ligger!


    Maj
  • Indstillinger
    Jeg kan godt forstå din tankegang. Det er da også underligt. Tror du, der kan være noget i vejen med sønnen, jeg tænker på om han måske er syg eller noget helt galt med ham. Der er mange mærkelige mennesker til.
  • Indstillinger
    Jeg tror der er noget galt med faren - han har været enlig far med dem siden de var små. Den ene bor ikke hjemme og kan tage ud og rejse og den anden ...ja han har da knap været uden for en dør. Men han bor jo også med faren. Og jeg tror jeg sender kommunen en besked om at de skal prøve at hjælpe..Denne mand denne far er ikke i stand til noget som helst..og slet ikke at hjælpe sin søn.
    Han har fortalt mig at da børnene var små havde den ene (ham her ) tit hovedpine ..med det resultat at han ikke ku gå i skole ..alt det her har faren ikke gjort en sk...ved bare ladet det være.

    Bare ladet drengen være siden han var barn...
    Nej jeg sender dem en besked om han så er for gammel til at de reagerer...ja ..det kan så være.

    Jeg håber at jobcenter kontakter ham og får ham igang med en uddannelse eller noget andet ..men det blir jo nok svært.

    Maj
  • Indstillinger
    Hej igen
    Ja, der sker jo ikke noget ved at prøve. Sønnen er åbenbart syg på en eller anden måde. Men tvinge dem til noget kan socialforvaltningen jo ikke.
    Men jeg tvivler på, de gør noget.

    Kunne du ikke sige til faderen om han har tænkt på, hvad der skal ske med sønnen, hvis han blev indlagt eller måske døde. Om ikke han mener sønnen burde have hjælp til at foretage sig noget.
  • Indstillinger
    Han fejler ikke noget - men hvis du hele dit liv er blevet understimuleret af forældre...så udvikler du dig ikke! De har aldrig tilbudt ham nogen udviklingsmuligheder da de ikke ved hvad det er.

    Derfor foretrækker denne fyr nu også bare at være på sit værelse - hele tiden. Hvis faren ikke gør noget så er han i alvorlig fare. Da faren lar ham være og ikke kan fatte alvoren i det - har jeg meldt ham - I håb om at nogen vil række ud og give ham et tilbud der inddrager ham med andre og får ham i arbejde.

    Som sagt mener jeg at alt det her har udviklet sig på baggrund af massivt svigt.

    Maj
  • Indstillinger
    Mit indlæg kom ikke i


    Så fik jeg prøvet det samme som Laura. Men nu fungerer det igen.
    Jeg ville bare ønske held og lykke med "projektet".
    Det er godt nogen mennesker prøver at gøre noget.
  • Indstillinger
    Til Maj777
    Jeg synes du skal blande dig udenom. Hvis der har været noget med den unge mand før han blev 18, så har han været i de sociale myndigheders hjælpeforanstaltninger. Det plejer at skabe sådan nogle unge mennesker som du ser her.
    Han er en voksen ung mand, og måske handler faderen klogere end du gør.
    Det er slet ikke sikkert den unge mand har færdigheder til at deltage i nogle uddannelsesformer.
    Unge mennesker der stjæler, får svært ved at komme på arbejdsmarkedet. Hjemmelivet afholder ham måske fra at stjæle. Så det kan være bedste løsning lige nu.
  • Indstillinger
    Ved slet ikke om de "gør noget" sætter skub i ham osv..

    Synes ærlig talt at det er synd for ham at hans far er for dum til at kræve noget af sin søn eller hjælpe ham.


    Kan ikke se hvilken forældre, der lar sin søn sidde i 2 ½ år og spille pc om natten. Og som ikke sørger for at drengen får hjælp til en uddannelse eller et job.


    Maj
  • Indstillinger
    Lad være med at bekymre dig. Måske finder drengen selv ud af hvad han vil, og så går det bare derudaf.
Log in eller Registrér for at kommentere.