Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sår/blister i munden

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Sår og blister i mundhulen kan f.eks. skyldes, at man reagerer allergisk på sine tandfyldninger f.eks. på amalgam, som indeholder 50 % kviksølv.
    Test for allergi mod tandfyldningsmateriale kan udføres som en provokationstest eller man kan testes ved en blodprøve, en MELISA-test.
  • Indstillinger
    Det eneste der har virket på mine blister igennem årene er Kenalog Mundhulepasta. Men det fås ikke i handlen mere :( Øv og piv. !

    De andre forslag er afprøvet og virker slet ikke.
  • Indstillinger
    Vil stadig sige at du skal prøve kanka. Har selv købt 5 pakker fra usa (bare for at have dem) og det fjerner smerten helt. Det indeholder benzocain der er lokalbedøvende. Det koster ikke ret meget og kan købes igennem forskellige forhandlere fx igennem amazon.com
  • Indstillinger
    Har prøvet at bestille "kanka" på amazon uden held. De skriver, at de ikke kan sende til min adresse. Er der nogen, der har en god ide?
  • Indstillinger
    Jeg har også forsøgt med flere adresser da den ikke vil godtage nogen af dem... uden held. :(

    Nogen der kander andre steder hvor det kan bestilles ?
  • Indstillinger
    jeg har det samme problem med blister, jeg træner boksning og får tit små sår på læber og tandkød mundhule mm og bingo ca et par dage efter har jeg blister i ca 7-10 dage. Der står i en af artiklerne at det er i forbindelse med skoldkopper i ungdommen at det går i udbrud og at det måske er en skoldkop virus som hviler i kroppen og så tænkte jeg om man kan få en revacation mod skoldkopper om det virker.

    mvh rene ditlevsen
  • Indstillinger
    Propolis Mundlotion virker ret effektivt imod sår og blister i munden :) Min mormor har et firma, der sælger det, og det har altid virket på mig, siden jeg var helt lille :) her er et link til deres facebook side https://www.facebook.com/pages/Danasan/ ... 31?fref=ts

    Ps.jeg ved det virker, og smager møg godt plus det kan købes lige nede i Matas

    Mvh.
    Thomas Lay
  • Indstillinger
    Helt ærligt så er det der Propolis mundlotion ikke rigtig et alternativ.
    Lortet består af glycerin, vand og propolis (som basalt set er harpiks).
    Det er hverkan noget der har en antibakteriel effekt i munden, dæmper smerter og det fremmer ej heller helingsprocessen (i værste fald kan den forlænge det, da man forværrer helingen ved hele tiden, at skulle påføre præparatet og dermed ikke giver såret mulighed for at hele. Lidt ligesom vis en blist ligger op mod en tand).
    Så er pengene bedre givet ud ved, at bestille nogle produkter fra USA eller bare bruge klorhexedin eller hydrogen peroxid til, at skylle munden og fjerne bakterierne - der er ingen grund til, at bruge det der propolis fis medmindre man rigtig godt kan lide smagen.
  • Indstillinger
    Det bedste middel, der findes er Fluconazol Krka 150 mg. Vnr. 01 76 68 (recept)

    Spørg din læge/tandlæge/ØNH-læge - det tager svamp, blister osv.

    God bedring
Log in eller Registrér for at kommentere.