Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

TSH >100, Thyroxin (frit) <5

Redigeret 8 august, 2013, 04:38 i Forstyrrelser i stofskiftet
Har siden August sidste år kæmpet med et hav af skavanker.

Det startede med øje irritation/betændelse (som jeg iøvrigt stadig lider af), der gik over i bihulebetændelse, og herefter fulgte hvad der føles som een lang influenza hen over vinteren og et utal af læge besøg / konsultationer. (Ganske uvant, da jeg ellers er typen der aldrig rigtig bliver syg!)

Jeg endte med en symptomliste ala denne:

-Øjen betændelse (øjenlæge gav mig diagnosen blipharitis.. Men ingen behandling har siden hjulpet)
-Ørebetændelse der førte til vædskesanling i mellemøret (har nu fået anlagt dræn efter 3x punktering af trommehinden hos ØNH læge)... Har fortsat prop i øret og nedsat hørelse på det ene øre, og føler at jeg konstant går i en "klokke")
-Begyndte pludselig at snorke MEGET voldsomt om natten (snorker ellers ikke)
-Hovedpine
-Svimmelhed
-Øget søvnbehov / altid træt og uoplagt
-Voldsom Kuldskærhed (i skarp kontrast til tidligere)
-Ømme led / muskler (arme og ben) (helt specifikke muskelgrupper føles "sovende")
-Markant vægtforøgelse (har taget ca. 15kg på, heraf 7 alene den sidste 1 1/2mdr), på trods af diæt.
-Tør hud.. Specielt hænder, fødder og ben. Trods hyppig daglig brug af fed creme, er hud på hænder revnede (blodige) og skællende. (Har aldrig tidligere brugt creme).
-Deprimeret og indadvendt (også skarp kontrast til tidligere)

Følte mig tilsidst som hypokonder, men fik overbevist min læge om at han skulle tjekke mit stofskifte (efter tilfældigt at have stødt på en "symptom liste" på nettet).

Svaret kom allerede samme dag, som jeg fik taget min blodprøve! Blev ringet op om aftenen af en vagtlæge, der sad med svaret på min blodprøve tilsendt fra laboratoriet.... Den var helt gal med mit stofskifte og jeg skulle kontakte min egen læge allerede næste morgen.

Næste morgen ringede jeg til min læge, og hun oplyste mig, at min skjoldbruskkirtel var helt nedbrudt, diagnosen hed Myxødem og at jeg skulle påbegynde medicinering med Eltroxin 100ug med det samme (Hun kaldte det en "mirakkelpille" uden bivirkninger)...

3 dage senere var jeg til opfølgning og fik udover en mængde information også samtidig en udskrift af mine tal:

TSH >100 (altså uden for kategori)
Thyroxin (frit) <5 (altså umålbar)

Efter 5 dage på 100ug Eltroxin konstaterede jeg, at jeg faktisk fik/får det værre... Der gik/går ca. 4-4 1/2 time fra jeg tager tabletten, så reagerer min krop med hvad jeg kun kan beskrive som nærmest akut "influenza anfald"... Føler voldsom ubehag (nærmest som at gå "sukkerkold"), svimmelhed, bliver uklar/ufokuseret i hovedet, får ømhed i nakke/strube & flere af dagene også med voldsom hovedpine.

Ringede derfor til min læge igår, der reagerede ved at udskrive 50ug Eltroxin istedet, da han mente at de 100ug nok alligevel var for aggressiv en kost for min krop at lægge ud med...
Idag har jeg så taget 50ug istedet, men med nøjagtig samme effekt! Fik det voldsom skidt ca 4 timer efter jeg tog pillen.

Er der andre der har oplevet det samme?? Er voldsom frustreret og kan slet ikke passe hverken job, kone eller børn med disse tilstødende symptomer oveni de eksisterende.... Er det blot en overgangsfase man skal igennem imens kroppen bliver "kickstarted", eller ved min læge ikke hvad han gør??

Mvh
Miagi (En fortvivlet "ung" mand på 38år).

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Miagi74

    Læs lige den tråd fra 2009 jeg har fundet frem "Reguleringssymptomer" det tredje indlæg. Det er historien om hvordan jeg blev medicineret fra en TSH på 85.

    Jeg har nu i mange år taget 150 mikrogram/dag (1050 mikrogram/uge) og jeg har haft det fint indtil for et år siden.

    Nu er der et eller andet der driller igen.

    Mvh Peter
  • Indstillinger
    hej trådstarter
    alleførst får jeg lyst til at spørge dig om du har fået målt anti stoffer for hashimotos ( panelet er anti tg - anti tpo og trab ) trab testen er for graves sygdom men mange autoimmune har begge antistoffer og derfor symptomer på begge sygdomme . syntetisk stofskiftemedicin ( mirakelpillen ) er aldrig uden bivirkninger den er t4 baseret og kroppen skal så selv finde ud af at kunne omdanne den til T3 som er det aktive stof i stofskiftet - desværre bruges blodprøves tsh ikke som den bør for 1 den måler ( nu skal jeg nok lade være med at forvirre dig med lange forklaringer) men den måles i blodet - og ikke på celleplan - altså der hvor du har brug for hjælp i kroppen - derfor ville jeg tage din tsh med et gran salt - de fleste med lavt stofskifte har hashimotos men bliver meget sjældent testet - vi er meget overladt til os selv - og det kræver du gider sætte dig ind i det her for at få det bedre . for at noget overhovedet skal virke så skal du have jod nok til omdannelsen og optagelsen så det kræver en blodprøve. jeg kan skrive meget mere om vitaminer, mineraler - kost , hormoner osv osv - men synes du skal komme op til alle os andre på naturlige stofskiftehormoner på facebook - vi er alle i samme båd ( ca pt 400 mennesker og vi vokser hele tiden ) din læge har ikke lært ret meget om alt det her under uddannelsen så du er din egen lykkes smed :)
  • Indstillinger
    Efter at have konsulteret en ØNH læge, der også stillede spørgsmål vedr min udredning, har jeg konfronteret min læge, og der er ganske rigtig ikke taget prøvet for antistof!

    Har samtidig kunne læse mig frem til (lægemiddelstyrelsens hjemmeside), at der er kontraindikationer ved eltroxin.

    http://laegemiddelstyrelsen.dk/~/media/ ... 2D814.ashx

    Punkt 4.3

    Så nu tjekker de også for binyreinsufficens.

    Jeg er kva mit job vant til at søge og sammensætte komplex information, og belært af tidligere, så overlader jeg ikke blindt mit "liv og helbred" til en læge... Specialist eller ej.. alle kan tage fejl, og det er min krop og dermed også mit ansvar at søge information og sikre mig at der ikke overses noget.

    Jeg er ikke just glad for facebook, men vil melde mig under fanerne snarest... Tak for hintet.

    Er til Info sat ned på 12,5ug euthyrox og mine tal er nu målbare:

    TSH: 93
    T4 frit: 6

    Er pt knap så omtumlet i hovedet, men føler mig meget afkræftet! Ben og arme er konstant "tilsyret" (føles nærmest somom man har overtrænet), og jeg får også småkramper etc. Trykker jeg på disse muskler virker de nærmest sovende og jeg undrer mig også over nedsat føling i fingre og fødder specielt.

    Min læge mener ikke at det er faresignaler, men at jeg blot skal "køres langsom op i dosis". Har nu fået det reguleret op/ned i 14 dage... Og begynder at indse, at det nok har lange udsigter at opnå permanent bedring... Så meget for "mirakkelpillen" :(

    /Miagi
  • Indstillinger
    Hej

    Du skal bede din læge om en sygemelding eller delvis sygemelding i et antal måneder, så din krop år tid til at komme sig. Der vil gå måneder - halvt eller helt år før du bliver dig alv igen. Og ingen grund til at stresse kroppen yderligere ved at forsøge at passe fuldtidsjob.
    Selv når dine tal begynder at normalisere sig om nogle måneder, vil der gå lang tid før du er dig selv helt ind i cellerne!

    Jeg har ingen erfaring med naturligt stofskiftemedicin, mange får det fint på Eltroxin eller Euthyrox - men det tager lang tid!!
  • Indstillinger
    Ville lige komme med en "kort" opdatering :)

    Jeg fik kort efter sidste indlæg konstateret antistof og dermed diagnosticeret "Hashimotos".

    Jeg er efterfølgende blevet reguleret meget langsom op i dosis, og er pt. på 125ug euthryox pr dag.

    Sidste måling vidste at TSH nu er nede på 31 og T4 frit 12,1... der er stadig et stykke vej til "normal område", men energien er så småt ved at indfinde sig i kroppen igen.

    Jeg har stadig mange bivirkninger og arbejder fortsat på deltid (ca. 20 timer ugentlig, og primært hjemmefra), men "overall" er der heldigvis fremgang at spore.

    -Min øjenbetændelse er stortset forsvundet.
    -Ørebetændelsen er væk og hørelsen vendte gradvis tilbage på venstre øre (oplever dog fortsat at den "propper", specielt hvis jeg belastes).
    -Jeg snorker ikke længere
    -Har ikke så stort søvnbehov længere, men må fra tid til anden (og altid i mindst 1 uge efter regulering af dosis) tage mig en "morfar" midt på dagen.
    -Hovedpinen kommer stadig fra tid til anden, men er ikke længere en konstant.
    -Kuldeskærhed er forsvundet
    -Har fortsat ømme led og muskler, men ikke i samme sværhedsgrad.
    -Min vægt holder sig nu i ro (har faktisk tabt 3 kg uden at gøre noget og vil nu såsmåt begynde at fokusere lidt på at komme af med resten af "dødvægten" om maven)
    -Min hud på hænderne er igen næsten normal, men ben og fødder er fortsat tørre (har fået massive problemer med virkelig tyk hård hud under fødderne)
    -Er ikke længere så deprimeret og indadvendt, hvilket nok skyldes, at jeg nu kan se, at jeg langsom men sikkert går mod bedring.

    Så "Alt ialt" er der fremgang, men jeg har også set i øjnene, at der fortsat er "langt i mål"... har læst mig frem til, at der sagtens kan gå ½ år fra tallene er normale, til kroppen også på celleplan er restitureret.... men alene det, at der mdr. for mdr. er fremgang at spore hjælper på humøret.

    Jeg har stadig tidspunkter hver dag, hvor jeg er dårlig (hjernetåge, svimmel og ufokuseret (feber/influenza agtig).. nogle gange forsvinder det af sig selv ved blot at slappe lidt af, men er det slemt, må jeg stadig ty til at ligge mig og sove en times tid.

    Har fundet ud af, at "støj" (både audio, visuelt og lugte) kan fremprovokere ubehag meget hurtigt! - Somom hjernen er hyper-sensitiv og ikke kan holde fokus.. alt ryger så ligesom ufiltreret ind og bliver til det jeg kalder "støj" og så "smelter" hjernen ligesom sammen/stresser, og hjernetågen, propper i øret etc kommer eller intensiveres.... har det derfor bedst, når der er lidt "fred og ro", eller i meget små forsamlinger.

    En af de største problem pt., er nok at jeg ikke rigtig kan planlægge min tid... det er ikke sådan at jeg med sikkerhed kan sige, at jeg har det ok på specifikke tidspunkter, og det gør al planlægning og aktivitet i al almindelighed en smule omstændig.

    Mvh
    Miagi74
Log in eller Registrér for at kommentere.