Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blist - kræft???

Redigeret 1 august, 2013, 07:53 i Åben debat om tænder og mund
Hej alle!

Jeg har haft en blist i munden nu i snart 2-3 uger og kan simpelt hen ikke få den væk. De blister jeg normalt har haft har været fremme i omkring 3-4 dage, indtil de endelig er gået væk.

Det er meget normalt. Men denne her blist har været der i nu 2-3 uger, og jeg har gjort, hvad jeg kunne for at få den væk, og jeg begynder nu at frygte, at der kan være tale om mundhulekræft, da jeg simpelt hen ikke kan komme af med den.

Jeg plejer som regel at presse den ud, hvorefter den går væk. Denne her hvide blist, fik jeg i foregårs blod ud af, men den hvide blist er der stadigvæk, selvom blodet i den er ude. Jeg har nu taget mundskyllevand også, men den vil stadigvæk ikke væk. Den er dog blevet betydelig mindre, da jeg fik blod ud af den.

Kan der være tale om mundhulekræft? Jeg er kun 25 år og ryger ca. i snit 4-5 cigaretter om dagen og drikker kun en gang om måneden. Bør jeg være bekymret og gå til læge? Det er en lille hvid plet på mundhulen og gør ikke ondt, sålænge jeg ikke irriterer den. Resten af munden gør ikke ondt, og jeg har ikke ondt andre steder end der.

Mvh

Den lettere bekymrede fyr.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du skulle gå til din tandlæge og lade vedkommende kigge på det. Det ville jeg gøre. Du kan også gå til en halsspecialist. Du skal ikke have henvisning fra lægen.

    Man skal være påpasselig med den slags.

    Jeg havde engang en bror. Han var ryger og ganske ung. Det gjorde ondt i hans mund og han troede det var en tand, det var galt med. Tandlægen sendte ham til en halsspecialist, som sagde det var svamp. Det fik han noget for.
    Da det blev ved gik min bror igen til tandlægen.
    Tandlægen sagde: Det er ikke svamp. Jeg sender dig til rigshospitalet.
    Det var en ondartet kræftform, som unge mennesker normalt ikke fik, sagde de. Min bror overlevede i første omgang, men døde senere.

    Man skal passe på hvide pletter i munden. Nu taler du om en blist, men jeg ville ikke turde løbe nogen risiko. Du burde få den undersøgt. Jeg vil ikke gøre dig bange, højst sandsynligt er det ikke noget, men få den alligevel undersøgt.

    Min dygtige tandlæge har lige haft sendt mig til en undersøgelse med en lille knude i munden. Heldigvis betød den ikke noget. Men det skader ikke at passe lidt på.

    ps. Min bror var ikke fyldt 30 år og han var ryger. Hvis jeg var dig ville jeg stoppe. Men naturligvis, jeg er ikke dig. Jeg så bare hvad der skete.
  • Indstillinger
    Det lyder naturligvis skræmmende, og jeg er unægtelig ked af det på dine vegne.

    Jeg stopper omgående med at ryge fra i dag af, indtil jeg har fået undersøgt, hvad det er. Den er dog blevet meget mindre nu og har fået aftalt en tid med lægen kl. 13:45.

    Håber den går helt væk inden da. Går i mellemtiden på apoteket og får noget i mod blister.
  • Indstillinger
    Åh, du skal se, det er sikkert ikke noget. Men det var skræmmende med min bror, derfor er jeg blevet noget på vagt over for den slags.

    Stop helt med at ryge, det vil være det klogeste.
Log in eller Registrér for at kommentere.