Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

2 x diskus

Redigeret 22 august, 2012, 07:08 i Diskusprolaps
Hej
Jeg har fået konstanteret 2 diskus prolapser i de 2 nederste led i ryggen.
Før dette var jeg meget aktiv, med løb, styrketræning og kampsport. Min ryg satte så alt dette i stå, til stor frustration.
Det er nu 1½ år siden, og jeg antager at det ikke går over af sig selv, så jeg har nu 2 muligheder:

1. Lære at leve uden sport, dette gør mig faktisk lidt trist, men jeg kan selvfølgelig godt tilpasse mig min nye situation.

2. Min læge sagde at mine 2 nederste led kunne opereres sammen, og hvis alt gik godt, burde det kurrere mine rygproblemer.

Nu vil jeg meget gerne høre om ulemperne ved sådan en operation, især manglende smidighed i ryggen, for jeg regner med at det har sin pris at "fjerne" 2 led fra ryggens mobilitet.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Er din læge din huslæge ?
    I så fald synes jeg du skal til vurdering hos en rygkirurg, som vil kunne fortælle dig om han vil operere dig og i så fald hvad DU kan regne med dit funktionsniveau vil blive.
    Vi er jo alle forskellige og det kommer an på hvor mange smerter du har, om de overhovedet vil operere dig. Har du prøvet at rygtræne hos fysioterapeut ?
    Hilsen Prik
  • Indstillinger
    Det var en rygspecialist, eller hvad de nu hedder, der undersøgte mig og så på MR scanning billeder.
    Men han kunne ikke give mit et tilfredsstillende svar på hvad en operation ville gøre ved min rygs smidighed.
    En person der har gennemgået denne type operation, burde vel kunne beskrive konsekvenserne meget præcist.

    Jeg har trænet en del selv, men eftersom der ikke har været nogen forbedring overhovedet, tror jeg ikke det vil hjælpe.
  • Indstillinger
    Det er ham der i givet fald skal operere dig , der skal fortælle hvad udkommet af hans arbejde vil blive. Så hvis det ikke var ham du talte med, skal du blive henvist til en kirurg.

    Alle operationer. selvom de i princippet er ens, kan falde ud på forskellig måde, så du vil sikkert både kunne høre om dårlige og gode resultater. Her inde på dette forum er det muligt at du mest vil høre de dårlige , da dem der er herinde er dem der har problemer.

    Håber der er andre der vil svare dig- men dette forum er vist ikke så brugt- der går hvertfald lang tid før nogen responderer på indlæg.
  • Indstillinger
    Vil lige tilføje at der jo er forskel på træning.

    Jeg tænker ,at når du har trænet på egen hånd, er det måske ikke de rigtige øvelser du har lavet ?? er det McKensey- ,stabiliserende-, eller styrkende øvelser eller en blanding du har lavet ? i hvor lang tid og hvor ofte?

    Når man har været indenom sygehus kan man få en genoptræningsplan ,der gør det muligt at træne gratis hos kommunens fysioterapeuter som ofte har ryghold og viden indenfor området.,
  • Indstillinger
    Jeg blev for 3 uger siden opereret for to prolapser i nakken.
    Før operationen kunne jeg kun dreje mit hoved 40% af det normale mod højre. Dette har på bare 3 uger ændret sig til, at jeg nu kan dreje hovedet helt normal og er blevet smertefri.
    Jeg ved selvfølgelig ikke hvor stor forskellen er på, at blive opereret i nakken og i ryggen, men jeg har ihvertilfælde haft succes med min operation.
    Held og lykke til dig.
  • Indstillinger
    Hej.
    Jeg har haft to i lænden, L4/L5 + L5/S1. Den første har jeg nok haft i 30 år, og har generet mig ligeså lang tid, men kunne træne, så jeg ikke havde så mange smerter. Da jeg fik nummer to, lå jeg på sygehuset, og da den ikke var nervepåvirket, ville de selvfølgelig ikke tage den. Så jeg blev sendt til genoptræning hos en fys. Det hjalp....de begge er væk i dag :)
    Så jo, det kan godt trænes væk. Men er den nervepåvirket, skal den opereres. Min var i starten, og den ødelagde også min blærefunktion.
    Hvile og træning hjalp....men det skal være den rigtige træning, husk det. Den får du gennem læge/kommune/sygehus...
    Hygge
  • Indstillinger
    jeg er selv lige blevet opereret for 2 diskusprolapser i de 2 nederste ryghvivler, alm. genorptænignhjalp mig ikke, og var igang med det i over 1 år, samt stærke morfin præparater.
    efter stor overevjelse valgte jeg operation, mit liv var gået i stå, havde mange smerter, kunne ikke fortsætte skole og mine fritidsaktiviteter (kampsport etc.)
    jeg var 23 da jg fik mine prolapser, så relativ ung, men hvis man er ikke ryger, ved ellers godt helbred og alle andre muligheder er undersøgt og afprøvet, syntes jeg helt sikkert at du skal få mere af vide omkring operaton, du har jo lov til at snakke med kirugen omkring operationen og forløbet derefter, og derefter tage din beslutning,og desuden har du behandlings garantien, jeg blev opereret på hamlet da glostrup hospital havde for lang ventetid, og det var en rigtig god oplevelse, så syntes absolut at du skal snakke med rygspecialisten igen, eller der hvor du nu hører til.
    håer at svaret hjalp.
    mvh
    tanja
  • Indstillinger
    Hej. Jeg blev op. stiv i 2 led i ryggen. Jeg er meget mere smidig end før, selvom det er gået kun 3 måneder. Jeg blev op. på kollund privat hospital meget god oplevelse.
Log in eller Registrér for at kommentere.