Hjem Hud og hår Hårtab

21 årig mand, kløe og udtynding i håret

Redigeret 26 oktober, 2021, 15:36 i Hårtab

Hej Netdoktor.
Jeg skriver her, fordi det er mit sidste råb om hjælp, da jeg langt fra er blevet taget seriøst de steder jeg har henvendt mig.
Først mente min læge ikke at det var et arveligt hårtab, og jeg fik taget blodprøver - som viste fine tal, men da jeg så blev ringet op, for at få resultatet af blodprøven mente hun pludseligt at det var arveligt hårtab alligevel, hvordan forklare det kløen?

Jeg har været kronisk cannabis forbruger i en årrække nu, og mener selv det kunne skyldes testosteron nieavuet, da jeg har læst mig til det godt kan falde når man er kronisk ryger. Samtidig med det, får jeg et jag i brystet når jeg lægger ned på ryggen for længe af gangen, kan det have en sammenhæng?

bonus info: første gang jeg ringede til lægen, ville de ikke engang se mig.
PS : Tjalden er boykottet.

Jeg håber for en gangs skyld at blive iagtaget, og kan opnå et HELT klart svar på hvad der forgår, da min livsglæde er blevet skærpet markant.

Jeg håber der lys for enden af tunnelen.
Tak på forhånd

Kommentarer

 • 'Hej Tjald-ryger eller hash eller cannabis.

  Du beskriver en masse med ender ikke med et egenligt spørgsmål? Hvad er dit spørgsmål ?

 • Redigeret 28 oktober, 2021, 17:59

  Mit spørgsmål lyder lidt på hvad faen man lige kan gøre, når man ikke føler sig iagtaget af systemet, Jeg kunne jo rigtig godt tænke mig at se en specialist, for at få konstateret hvad der er grund til mit hårtab - men det svært at få en henvisning, når ens læge ikke rigtigt tager en seriøst. Jeg kunne selvfølgelig skifte læge, men der er vente tid på over en måned, og jeg er bange for jeg på et tidspunkt vil nå til et punkt hvor det er for sent at gøre noget.

  PS: Lægen tog kun en blodprøve, hun overvejede ikke engang at tjekke blodomløb mm. Jeg føler lidt jeg blev hastet igennem, og fik bare afvide jeg skulle acceptere min tilstand.

 • Nu er det jo meget med forskel fra person til person, fv hvornår man får grå hår, eller taber det helt.

  Jeg kan fx ikke få skæg på hagen mere, men det er der en klar årsag til (stråleterapi).

  Men som 21-årig synes jeg det er meget tidligt. Synes du skal prøve lægen igen, og vil denne stadig ikke gøre mere, så skift læge selvom det kan tage noget tid.

  En ting du i al fald IKKE skal gøre er at købe dig fattig i diverse mirakel-hår-kure fx på nettet. Man kan ikke bare give sit hår "gødning" fx med en særlig shampoo eller lign.

  At det også klør tyder på tør hovedbund, der må lægen også kunne anbefale et eller andet.

 • Redigeret 28 oktober, 2021, 19:37

  Jeg har intet fortaget mig endnu mhs til hårhur, Udover jeg har byttet min shampoo ud med en Austrailian Bodycare shampoo, istedet for diverse fra galgeværket nede i supermarket. Andet gør jeg ikke før jeg kender en årsag. Jeg synes bare det for dårligt at jeg ikke bliver taget seriøst, når der er så meget på spil for mig. Hvad nu hvis der lå en alvorlig grund til årsagen for mit hårtab, også lægen bare viftede mig ud til højre.

  • Men en ting er sikkert. Jeg er ikke færdig med at kæmpe, før jeg har et klart bevis på hvad det skyldes. Du skal have tusinde tak for at debattere, og invistere din tid, det har jeg kæmpe respekt for.
 • Det skal lige tilføjes, at jeg er startet på at tage B-Vitaminer og fiskeolie dagligt.

 • Kan tør hovedbund forbindes med hårtab og udtyndning?

 • Min mor havde kløe i hovedbunden. Jeg købte en shampoo på apoteket mod kløe. Den hjalp.

Log in eller Registrér for at kommentere.