Hjem Sex & samliv Åben debat om kønssygdomme

Ureaplasma parvum og urinrørs smerter

Kære alle,

Jeg har de seneste 6 måneder gennemgået et sygdomsforløb med frygtelige smerter i hvad der føles som urinrøret. Smerterne er der dagligt og de sidste tre måneder i sådan en grad, at jeg er sygemeldt fra mit arbejde.

Jeg er i forløb hos Urologisk afd på Gentofte hospital, tidligere forløb hos special gynækolog i Hvidovre, nu i forløb på gynækologisk afd på Herlev hospital og jeg går til akupunktur. Det er efterhånden blevet mit fuldtidsjob. Trods mange undersøgelser det seneste halve år, er der ingen årsag fundet, og jeg oplever ingen bedring. Jeg oplever desværre også at alle specialister har deres forklaring på smerterne, og de snakker forbi hinanden.

Mit spørgsmål går på: jeg er fornyeligt testet positiv med få bakterier ved en podning fra urinrøret for ureaplasma parvum (ikke ureaplasma urealytikum). Det er første gang en prøve viser positiv. Der er stort set ingen info at hente på nettet om denne bakterie hverken på dansk eller engelsk. Samtidig virker det som om de eksperter, jeg går hos selv ved meget lidt. Har nogle af jer erfaringer med ureaplasma parvum og smerter i urinrøret?

På forhånd tak!

Bh Christine

Kommentarer

 • Hej Christine!

  Ved godt dit indlæg er gammelt, men håber jeg kan fange dig alligevel. Jeg har NØJAGTIGT samme problemer som dig og er OGSÅ testet positiv for UP med få bakterier. Jeg er lige nu i behandling med doxycyclin og er her på 5. Dagen måske begyndt at føle en forbedring i mine symptomer.

  Kom du længere med din diagnose?

 • Hej Mathilde,

  Siden jeg oprettede indlæg i septemper har jeg været mange undersøgelser igennem. Alt i alt har jeg været hos tre gynækologer. Den ene var speciallæge på en vulva klinik, hun bekræfter alt er normalt og jeg ikke har vulvydyni. Jeg har været hos en gyn der i et mikroskop har set at mit bakterie miljø er normalt. Jeg har fået bekræftet at ureplasma er en normal bakterie i skeden, og det er ikke den som giver smerter. Jeg har været i narkose og få udvidet min blære plus fået taget biopsi, alt var normalt. Jeg har været ved flere fysioterapeuter, de bekræfter smerter ikke kommer var ryggen eller det skyldes overspændt bækken. Jeg har været ved hudlæge som bekræfter ingen hudsygdomme.

  Så desværre kan sundhedsvæsnet ikke gøre mere for mig. Jeg har gået hos en akupunktør i et år. Han er den eneste som har kunne hjælpe med smerter. Han siger at hvis man har fået for meget medicin eller spist meget sukker eller været stresset, kan der opstå en inflammation i kroppen og det giver nervesmerter. Det som føles som smerter i mit urinrør er altså nervesmerter. Det skal lige siges mine smerter skifter hele tiden mellem forskellige slags gener. Det kan svie i urinrøret eller oppe i skeden og i huden, så det er ikke kun blære for mit vedkommende.

  Jeg tager amitrytylin og det hjælper meget på mine smerter. Jeg prøver at holde mig fra sukker, alkohol og mel da disse giver inflammation i kroppen. Få sovet rigtig meget og drik hverken for lidt eller for meget vand. Jeg har stadig ondt hver dag, men det er på et helt andet niveau nu.

  Pas på din psyke i det her, det spiller også en stor rolle.

 • Hej Christine.

  Inden jeg svarer på hele din besked spørger jeg lige - blev du nogensinde behandlet for Ureaplasma? Med Doxycyclin eller noget andet antibiotika?

  Og opstod dit lige pludseligt eller hvordan?

  Mvh Matilde

 • Til Christine og alle andre, som læser denne tråd og har problemer med gentagne urinvejsinfektioner eller symptomer uden bakterier: bliv testet for ureaplasma, OG bliv behandlet, selvom din læge ikke mener det er nødvendigt. Der skal doxycyclin til, miminum 7 dage og helst fulgt af 2-3 dage med azithromycin.

  Jeg har lavet rigtig meget research, og ureaplasma lader til at give mange flere problemer, end hvad mange læger tror.

  Jeg gik og troede, jeg havde fået smertefuldt blære syndrom, men blev testet for ureaplasma, fik behandling og er nu i bedring.

Log in eller Registrér for at kommentere.