Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blødning

Hej

Jeg skriver fordi min kæreste gerne vil have jeg bare går et eller andet, men jeg synes emnet er så pinligt.

Jeg har i rigtig mange år haft problemer med maven, nok i 10 år. Har tænkt det måske fordi jeg har fået fjernet blindtarmen?

De seneste 2 år har jeg oplevet blødninger ved afførning, dog ret sjældent i starten. Det dog taget til de seneste 6 måneder, hvor jeg har blødning hver gang nu. Jeg er selv lidt bekymret fordi det ikke bare lidt blod, man kan jo høre at det drypper/løber, og det ligner jo noget fra en splatter film. Det super ubehageligt fordi man jo mærker det og høre det, og ja synet har selv skræmt mig lidt. Jeg synes det er super pinligt, og synes godt nok det svært at få losset sig selv til lægen.

Udover det løber/drypper, så kan der godt være blod i selve lorten, eller hvad man skal sige. Det som er i lorten, er typisk mørkt/sort blod, indtørret blod noget i den stil.

Jeg har prøvet meget selv, både med kost, og afføringsmidler, det hjalp i starten, men er også de seneste 2 år, mistet effekten.

Har altid tænkt at det bare fordi, jeg har hård mave, det har jo næsten altid haft, nogle gange værre end andre.

Nu hvor min kæreste insisterede på at se hvor meget blod der er, sagde hun at jeg skulle få det undersøgt. Det er bare så svært at gå til lægen med, så bliver nød til at høre der er nogle der måske kunne hjælpe mig på rette vej, er nemlig ikke meget for at gå til læge, og slet ikke med sådan noget her hvor de skal kigge en op bag i.

Mvh Chris

Kommentarer

  • Indstillinger

    Jeg ved godt det ikke er sjovt, men du bliver nødt til at opsøge lægen. Der kan være mange forskellige årsager. De fleste ufarlige, nogle kan være farlige. Dit er jo sikkert ufarligt, når det har varet i 10 år. Men det er bedst at blive undersøgt.

    Min søn var syg i et halvt år. Hans læge mente det nok ville gå væk, men jeg sagde til ham: Du skal forlange en henvisning til en mave/tarmspecialist. Han havde en meget, meget slem tarmbetændelse og skal nu tage medicin resten af hans liv.

  • Indstillinger

    Jeg tænker også det ufarligt, men det kun fordi det blevet værre i løbet af tiden at jeg selv er blevet lidt opmærksom på det. Det kunne ikke bare være en rift eller hæmoride? Dog forstår jeg stadig ikke det blevet så voldsomt en blødning, og at det nu er hver gang. Men har heller ikke så mange smerter, det ikke noget jeg vil betegne som noget, der er lidt eller ømhed hva man skal kalde det, også kan godt få engang imellem voldsomme smeter, men det kommer som en slags jag også vi tilbage til det normale.

    Men det selvfølgelig ikke sjovt hvis der en eller andre tarm sygdom, jeg jo egentlig haft problemer med mave-tarm region de seneste 10-11 år hvor jeg fik fjernet blindtarmen.

    Når jeg tænker tilbage havde jeg også problemer med hård mave osv, fra en tidlig alder.

  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 12 marts, 2021, 07:28

    Jeg ved desværre ikke nok til at kunne vide om det kan udvikle sig til noget "farligt" eller ikke. Det sikreste er at blive undersøgt. Jeg ved godt man ikke er glad for at blive undersøgt "der", min søn var bestemt heller ikke glad for det, godt han gjorde det.
    Det er ikke så slemt for ham mere. Man kan vænne sig til meget.

    Ja, en fattig trøst, men det bliver jo overstået og så ved du besked. Naturligt at bløde er det ikke, så noget galt er der jo.

    Jeg citerer: Fakta
    Blod i afføringen er et symptom, der optræder ret hyppigt
    Blod i afføringen kan skyldes mange forskellige årsager
    Det skal betragtes som et symptom, der kræver nærmere undersøgelse for at finde årsagen til blødningen
    Det skyldes oftest godartede tilstande som hæmoroider, rifter, betændelse eller polypper
    Det kan dog også være kræft i tyk- eller endetarm. Dette skal altid udelukkes, hvis der opstår blødning fra endetarmen hos voksne personer over 40 år
    Kikkertundersøgelse af tarmen er en vigtig undersøgelse til at udrede årsagen til blødningen
    Behandlingen afhænger af, hvad der udløser blødningen

Log in eller Registrér for at kommentere.