Hjem Sundhedsvæsenet Undersøgelser

Føler ikke lægen tager mig alvorligt.

Jeg har det rigtig skidt og kan ikke finde ud af, hvad der sker med mig. Jeg føler heller ikke at min læge tager mig alvorligt


Jeg er en mand på 36 år. BMI på 31, aldrig drukket alkohol eller røget.


Igennem 2 år har jeg haft gener omkring bughulen, i Venstre side lige under ribbenene. Min læge har behandlet det som tarmproblemer, uden effekt. Generne er ikke a smerte men som en trykken.


Det seneste halve år, har jeg været utrolig træt. Virkelig træt. Kæmper mig igennem dagene med arbejde og familie.


De seneste knap 3 måneder har jeg haft en tør hoste med metalsmag. De seneste 3 uger har den taget til og jeg mærker der sidder noget og generer i luftvejene. 

For en uge siden hostede jeg lidt slim op med blod. Det er sket 2 gange.


Jeg har været ved lægen mange gange de sendte år, især halve år ned trætheden og seneste for et par dage siden.


Min læge siger at jeg bare kan tage hostestillende for at lindre. Han giver ikke sig tid til at undersøge, hvad hoster kommer af. 

Det undrer mig, da det jo ikke er normalt at have tør hoste i så lang tid. 


Samtidig har jeg indenfor de sendte måneder fået smerter i mit ene skinneben, som ikke kan relateres til fysisk overanstrengende. Det mærkes som en dyb smerte i benet. 


Min værste frygt er, mine gener i maven er noget tumor/kræft som så har spredt sig til bla. lungerne, der gør at jeg hoster sådan.


Jeg har ikke kunne kende min krop de sendte år og er bare blevet værre og værre. Jeg kan mærke at der virkelig er noget galt inde i mig. Jeg skal ikke have det sådan her, det er ikke normalt.


Hvad kan jeg gøre, for at råbe min læge op? Har jeg krav på at han henviser mig til grundigere udredning? 


Jeg er så fortvivlet og bange.

Kommentarer

 • Har du overvejet at skifte læge?

 • Syntes også du bør overveje at skifte læge
  Men du kan prøve et par ting jeg selv har gjort med succes
  Har prøvet at have ondt det samme sted det viste sig at være forstoppelse hvis der kan være nogle chancer for det så snak med apoteket. De har meget bedre tid end lægen
  Til din hoste når man først begynder at hoste bliverman blive irriteret i halsen og små årer brister let metalsmag. Lav lidt kamillethe med mælk tag bare en lille tår hver gang du er ved at hoste så får din hals ro og hosten stopper.
  Hvis det ikke hjælper så snak med apoteket og find en anden læge og skriv igen. Pas på dig selv.

 • persille1persille1
  Redigeret 12 februar, 2020 08:51

  Jeg ville skifte læge.
  En saltpumpe, som kan købes på apoteket kan have god effekt på hoste. Jeg har selv haft en læge, som ikke tog mig alvorlig. Ikke engang da jeg blødte ud af næse/mund om natten. Det viste sig at være blodtryksmedicinen jeg ikke kunne tåle.
  Hostesaft, ja det fik jeg også at vide jeg bare kunne tage. Det hjalp ikke en dyt.
  Man bliver vred, når læger opfører sig på den måde. Du bør undersøges grundigt. !!!
  Min søn tog lægen heller ikke alvorlig. Jeg sagde, han skulle forlange en henvisning til en specialist. Jeg var også bange for kræft. Heldigvis gjorde han det. Han havde en meget alvorlig tarmbetændelse. Men det var andre symptomer end dem du har.
  Hvis lægen ikke hører efter så tag til en privat klinik. Jeg ved det koster, men familien kan måske hjælpe. Sådan kan du ikke blive ved. Prøv at google dig frem til dine symptomer og forlang en henvisning til en specialist.

  https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/undersoegelser/undersoegelser/ultralyd/ultralydskanning-af-bughulen/

 • Redigeret 13 februar, 2020 17:47

  Synes desværre ikke det er første gang jeg hører det. Der er (heldigvis!) rigtigt mange gode læger som lægger alt i hver eneste patient der kommer ind og fx. skal have en henvisning til fysioterapeut (Link fjernet, redaktionen). Dog er der også nogle som springer lidt let over hvor gærdet er lavest, hvilket kan få mange til at miste tilliden til lægen. Jeg synes du skal forsøge at få en anden læge til at kigge på dig, for mit indtryk er, at hvis først man har haft en dårlig oplevelse, så er det sjældent, at det indtryk ændrer sig synderligt meget fremover.

Log in eller Registrér for at kommentere.