Hjem Sind og psyke Angst

Natlige anfald. Angst eller sygdom??

hej alle

Jeg har igennem de sidste 3-4 år haft nogle grimme anfald af et eller andet om natten! Første gang det skete røg jeg med ambulance på akutmodtagelsen. Jeg fik kørt EKG osv. lægerne fandt ikke noget og forklarede det med angstsymptomer!

Det er svært at forklare et anfald men here goes: Jeg vågner med et sæt ved at jeg har det rigtig skidt. Jeg ryster over hele kroppen. Det føles som om at blodet er gået i stå og skal rystes i gang. Jeg har trykken i brystet og halsen og deraf åndenød. Hjertet slår underligt. På en måde langsomt og ustabilt med mange ekstraslag. Mine arme er tunge og følelsesløse og jeg må ryste hænderne for at få "gang" i dem. Mine fødder og ansigt er følelsesløse og gummiagtig. Jeg får i løbet af et anfald voldsomt kvalme fordi jeg bliver bange. af og til er jeg også svimmel og får sløret syn. Det værste er en super ubehagelig indre sitren som jeg føler kommer fra hjertet! Det er svært at forklare for jeg er egentlig klar nok i hovedet men min krop går amok! Jeg sidder gerne på sengekanten indtil det hele er ovre. 20-30 min. Herefter døser jeg om af bare udmattelse. Dagene efter et anfald har jeg frygteligt ømme muskler i ryggen, nakken og benene.

Jeg ved at det lyder som klassisk angstanfald. Men jeg har aldrig haft et i vågen tilstand. Det skal dog siges at jeg ikke har det godt fysisk om dagen. Jeg har vejrtrækningsproblemer, er enormt træt, har muskelsmerter, trykken i hals og bryst og smerter i hele overkroppen. jeg er udredt for lungesygdomme, søvnapnø og får løbende tjekket blodprøver. Lægerne er ved at komme frem til at jeg måske har en stofskiftesygdom. Forleden fik jeg påvist en alt for stor og irriteret skjoldbruskirtel. Den tilskriver jeg en del af skylden for min trykken i halsen. Generelt er jeg stresset. Ikke så meget på grund af jobs og små børn og en travl hverdag. Men fordi jeg føler mig fysisk dårlig og bliver mere og mere bange for at være alvorligt syg.

Men disse natlige anfald. Jeg kan slet ikke forklare hvordan det føles. Frygteligt! Er der andre der bliver overrumplet af angst om natten? Vil så gerne høre om jeres erfaringer. Og hvad i gør i situationen??

Et par bonusinfo: Det sker altid 20-40 minutter inde i søvnen. Hvis jeg sover mere end et par timer sker det aldrig. Så sover jeg resten af natten. Jeg får aldrig anfald sent på natten i dyb søvn. Så det må have noget at gøre med overgangen til dybere søvn? Måske at min krop vågner på et tidspunkt den ikke skal? Som om at den er i dvale selvom jeg vågner.

de fleste anfald er sket på min menstruations 1. dag? Så der må næsten være en sammenhæng. Jeg ved jo at man kan være mere tilbøjelig til angst her pga hormonforstyrrelser!

Nogen der oplever nattepanik som kan genkende dette??

Vh Lotte

Kommentarer

Log in eller Registrér for at kommentere.