Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Min mands manglende lyst til sex

Min mand og jeg har været gift i snart 12 år. Vi har en datter på 8 år.

Vi har altid haft en sundt sexliv. Vi har udlevet fantasier og prøvet nye ting. Ikke noget ekstremt, men bare sådan “spicet” det lidt op ind imellem. Vi har måske haft sex i gennemsnit 1-2 gange om ugen.

De sidste par år, synes jeg bare det har ændret sig.

Jeg oplever min mands lyst næsten er forsvundet.

Vi kan godt kramme, klappe hinanden bagi, pille og røre og tænde hinanden i løbet af dagen. Og han bliver tændt - det kan jeg jo både se og mærke!! Men når jeg så gerne vil mere, når vores datter er faldet i søvn, så er han enten træt eller har bare ikke lyst. Hun sover senest kl 20, så det er jo ikke natteroderi jeg foreslår...

For tiden er det stort set altid mig, der tager initiativet til samvær. Ikke nødvendigvis sex. Det kan også være initiativ til, at vi bare ligger sammen, nusser eller kysser lidt.

Hvis jeg skulle vente på hans initiativ, ville vi aldrig komme nogen steder.

Jeg ved han onanerer og ser porno, for vi snakker åbent om det. Ligesom vi også snakker om at jeg gør det samme. Før har det bare ikke gjort mig noget. Tværtimod kunne det faktisk ophidse mig lidt. Men nu oplever jeg faktisk, at det gør mig jaloux. Hvad er det jeg ikke kan give ham? Han skal jo bare sige til...

Alt andet er der; han snuser mig i hovedbunden, siger jeg er smuk og dejlig, at jeg er sjov, at han er vild med mig, at jeg har en god røv og nogle frække bryster. Vi bruger al vores tid sammen og vi elsker det!

Lige nu er det måske 14 dage siden vi sidst har været sammen, og jeg har igen her til aften givet udtryk for, at jeg gerne ville dyrke sex.

Så trækker han lidt på det, snakker lidt udenom - indtil jeg siger, at han bare kan sætte sig i stuen foran tv’et. Og væk er han...

Somme tider kan der godt gå en måned. Jeg synes det er alt for lang tid. Jeg føler nærmest vores kroppe bliver fremmede for hinanden!

Jeg forsøger at gøre det lidt frækt. Sender ham sms’er og billeder, foreslår et blowjob i bilen når vi alligevel er ude at køre alene, kommer med forslag som fx en hyggelig aften på restaurant hvor jeg har kjole på, men ingen trusser har under... Alt muligt!

Jeg aner ikke hvad jeg ellers skal gøre. Jeg bliver bare så ked af det, hver gang jeg føler jeg bliver afvist.

Jeg er 36 og han er 42. Vi elsker hinanden og har det ellers rigtig godt i vores ægteskab. Vi kan snakke om alt. Vi har også snakket om det her problem flere gange. Han siger det er fordi han er blevet ældre og lysten er naturligt dæmpet af det.

Men kan alderen virkelig dæmpe det så meget, at det er helt umuligt at tænde op under ham?

Jeg er 100% sikker på, at der ingen utroskab er blandet ind i det.

Det æder mig bare op indvendigt...

J

Kommentarer

 • Indstillinger

  Jeg tror, at din mand har nogle problemer af en eller anden art, som han ikke føler, han kan involvere dig i. Måske noget arbejdsrelateret?

  Du maser på, og presser ham nok så meget, at han går i baglås. Og - på vanlig kvindemaner, er du overbevist om, at det hele er din skyld, at det er dig, der gør ting forkert.

  Noget er et eller andet sted gået skævt - det kan være hvad som helst - muligvis hverken han eller du egentligt ved, hvad det handler om.

  Men - det går dig voldsomt på, og det har du vel fortalt din mand? Hvis ikke I får disse problemer belyst, kan det jo i sidste ende koste jeres ægteskab.

  Jeg forslår, at du ganske enkelt forlanger, at I får et par sessioner hos en parterapeut, der kan hjælpe jer med at finde ud af, hvad det handler om, og hjælpe jer den vej,der vil være god for jer begge.

  Og nej - sexlyst forsvinder ikke bare fordi man er fyldt 40, så det er ikke det, der er årsagen.

 • Indstillinger

  Lyst til sex forsvinder ikke, men muligvis evnen.
  Min mand var "født træt". Han var træt evig og altid.
  Da han kom omkring de 40 år, så kunne han ikke få rejsning. Jeg fik skyld for det. Han projicerede egne problemer ud på omverdenen, godt hjulpet af sexterapeuter, læger mm.
  Jeg havde ingen andel i hans problemer.
  Det viste sig, at han havde hjerte-kar-sygdom, af en slags som er arvelig. Han fik den første blodprop i en alder af 49 år., Men inden da, er karrene godt forkalkede og energi er der ikke så meget af. Min ældste søn havde desværre arvet denne sygdom og døde af den for nogle år siden.
  Jeg fik også råd om at "klæde mig ud", være lidt fræk eller sexet.
  Du forsøger det, og det hjælper ikke. Jeg ville ikke, jeg følte det var helt forkert, jeg ville føle mig som en cirkushest.
  Måske bryder din mand sig slet ikke om alle dine påfund, måske skulle du hellere finde dig selv. Vær naturlig, vær dig.
  Jeg tænkte ofte på problemet den gang. (Min mand lever ikke mere).
  Man måtte ikke være sexet, men gerne gøre sig sexet. Det sidste er så ulækkert i min verden, fordi det er uægte. Den ægte vare er noget helt andet.

Log in eller Registrér for at kommentere.