Hjem Astma og allergi Astma

Ny situation kronisk mindre lungekapasitet..

Hej Gruppe

Jeg har haft astma i en del år efterhånden. Det har været velbehandlet. Jeg har dog denne vinter oplevet at jeg har haft astma bøvl af flere omgange og overlappende.

Jeg har været til kontrol og fik den besked at jeg nu har nogle lunger der har arvæv osv. der bevirker at jeg kronisk har en mindre kapacitet. Det kom efter at 4 dobbelt dosis Bricanyl ingen ændring havde for min FEV tal.

Jeg læser lidt af det der blev sagt at jeg måske har fået KOL eller??

Jeg spurgte lidt til hvad jeg kan gøre selv og fik at vide jeg skal dyrke motion der får mig til at blive forpustet. Det er jeg helt med på. Jeg vil gerne gøre hvad jeg kan.

Da jeg selv oplever at Bricanyl ikke udvidder noget, men dog kortvarigt kan dæmpe hostetrangen, vil jeg hører om der er anden type medicin der kan det Bricanyl før kunne, altså udvidde lungekapasiteten eller om det bare er som det er??

Andre råd til hvad jeg selv kan gøre??

På forhånd tusind tak.

MVH

Anne

Kommentarer

 • Min læge var uforstående overfor det med arvævet, det kunne hun ikke genkende som værende validt.

  Hun forklarede helt fint at det netop var Flixotide der afhjælper generelt. den beroliger og er med til at dæmpe slimdannelsen, men så fik jeg ikke lige fat på hvad Bricanyl er godt for, men jeg mærker selv det gør at jeg mindsker min hostetrang, men den udvidder ikke.

  Så en sjovt ting lægen viste mig raske bronier og astmatikers bronkier og det gav meget at se det. Jeg var blandt andet overrasket over at bronkierne ikke var det samme som lungerne, men bare det øverste spidsen af lungerne.

  Sådan kan man blive klogere.

  Måske andre har oplevet noget lignende.

  Jegmindes at jeg har oplevet at Bircanyl gjorde man følte man kunne trække vejret bedre, på samme måde som når man tager Zymelin får næsen lukker til. Sådan er det altså ikke mere, de dæmper lidt min hostetrang og det er det, og den ændre ikke på min Peakflow hvilket overrasker mig (heller ikke FEV tallene).

  Hvordan oplever andre at Bricanyl afhjælper??

 • daggrydaggry
  Redigeret 17 december, 2018, 16:07

  Bricanyl er forældet og burde ikke gives pga bivirkninger. Det er mange nye medicin men de danske læger er en flok dovne ignoranter som øver sig på patienter uden at have den fornødne viden om astma/allergi lidelse - i hver fald. I det fleste tilfælde lader de stå til ved at bilde patienten ind i alt muligt: "du har influensa.. du skal forbedre form.. du fejler ikke noget.. det er stress.." og sådanne sludder. Jeg kom til dette bøhland fra udlandet, hvor min astma/allergi var ordentlig behandlet og jeg havde et normalt liv. Nu er jeg uden lægehjælp. Når jeg får et anfald så har jeg nogle medicin i min skuffe (fra min udenlandske læge) som hjælper foreløbig. Så kører min mand mig til en pulmonolog/lungelæge udenlandsk, hvor jeg får behandling samt gentagne påmindelser om, at det må ikke sker igen, at jeg skal have en øjeblikkelig tilgang til behandlingsmuligheder, fordi hver gang det sker så mindskes min lungekapacitet uoprettelig... Så lad være med at hoppe på de evige sludder om verdens bedste sundhedsvæsen.. kør til nogle specialister mens du stadig kan, lad ikke de lokale opblæste lægetumper ødelægge dine skrøbelige lunger/bronkia og helbred.. sygdommen er alvorlig (mange dø af den) og forsømmelser har uoprettelige konsekvenser. (lægemidlet: Flexotide/serevent, Ventolin, Seretid, Tezepelumab, Dupilumab, Corticosteroider, den nyeste Fevipiprant og nu kom der endnu mere nyt som gør forskel: en åndedrætundervisning så magtful, at den kan sætte ovennævnte drugs ud af spil:) ps. de danske almenlæger spiller russisk rulette med folks helbred ved at agere som barierre mod en speciallæge.. de er i færd med at aflive de svage, gamle og fattigere: dem som ikke kan betale for behandling/rejser/konsultationer og ikke har styrke til at bekæmpe patologien i systemet: det er en prostitueret sundhedsvæsen i dette land uden ligestykke som virker kun for lægerne selv og deres nepotiske forbindelser.. viser min 30 årig erfaring med DK-sundhedsvæsen.

Log in eller Registrér for at kommentere.