Hjem Familieliv Små børn

Lus i børnehaven - tips

Redigeret 21 marts, 2018, 08:23 i Små børn

Som du sikkert også har oplevet, så sker det jævnligt at der er udbrud af lus i institutionen. Når det bliver meldt ud tænker jeg altid - ikke igen. Så er det frem med lusekammen og undersøge sine børns hår.

Lus trives specielt godt når det er koldt og børnene derfor har børnene huer på. Nede på vores institution har vi ofte oplevet at børnene kommer til at tage andres huer på og dermed har lusene kronede dage for at sprede sig til mange andre.

Tippet er derfor at sikre at andre børn ikke kommer til at tage dit barns hue på og også at dit barn ved hvilken hue der er hans. Vi har derfor købt navnelabels og sat dem i både huer, halstørklæder og vanter. Navnemærker sidder godt godt fast og holder også til en tur i vaskemaskinen. Vi har forelsket os i dem fra (link fjernet, red.) da de fungerer ligesom et klistermærker og derfor er nemme at sætte fast - og så er de i farver og med et det motiv som Vitus selv har valgt.

Indtil videre har vi være forskånede for lus, men ved også godt at et navnemærke ikke altid er nok til at holde dem for døren - men det er med til at formindske risikoen.

Log in eller Registrér for at kommentere.