Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Bryster ikke lige store samt ekstra væv i armhulen

Hej alle.

Jeg starter lige med en lille velment disclaimer - jeg er oprigtigt super ligeglad med hvad andre folks holdning til størrelsen på mit problem. Folk har en tendens til, i god tro, at komme med deres holdning til mine bryster frem for at tage stilling til mine kvaler. Jeg har lyttet til rigtig mange "det kan man da ikke se", "der er ingen som har helt ens bryster" og "mænd er jo ligeglad". Det har jeg fået rigeligt af og det er bare ikke det, jeg søger :)

Jeg har siden jeg var ret ung opdaget at mine bryster ikke var lige store, og har fra en tidlig alder forsøgt at kompensere for det ved at stoppe toiletpapir, vat og strømer i min bh for at udligne forskellen. Jeg har derudover også en "bule" i samme side som det mindre bryst, som jeg egentlig troede var en delle, indtil jeg fik den undersøgt da jeg var omkring 12 og fik afsvide at det var brystvæv. Det vil sige at jeg den dag jeg skal have børn, også skal pumpe i min armhule og det forklarede også hvorfor den blev enormt øm når jeg havde menstruation. Jeg fik afvide at jeg kunne få den fjernet når jeg var færdigudviklet, på statens regning. Det er dog med alderen gået op for mig at den "delle" er differencen der mangler i det mindre bryst. Jeg har enormt store bryster (80L) og det er derfor ret åbenlyst når jeg ikke har indlæg i. Dellen er naturligvis også ret stor efterhånden, eftersom den der vokset med alderen og er nu samme størrelse som et par sammenrullede ankelstrømper (så det er hvad jeg bruger i min bh). Jeg kan ikke gå med stramme bluser eller toppe med striber eller tætte mønstre, da det synliggøre det endnu mere, og jeg undgår alle bluser og kjoler hvis ærmer ikke er lange nok til lige at komme ned omkring armhulen.

Både det ekstra brystvæv og bryster som ikke er lige store er ret normale problemer, men nu er jeg færdig udvokset (23 år gammel) og jeg har været igennem en lang rejse mht. min selvtillid på andre måder, og det her er virkelig den sidste ting jeg kan mærke stadig går mig (helt vildt meget) på. Jeg har ikke lyst til at pumpe min armhule når jeg skal have børn, uanset hvordan jeg putter indlæg i min bh sidder mit tøj altid skævt, jeg vil gerne kunne få med ærmeløse kjoler og jeg er træt af at skulle fylde det ekstra plads ud i min i forvejen store bh. Det er sådan set ikke engang fordi jeg ville være helt vild for at få lavet en brystreduktion, men jeg vil enormt gerne have udlignet differencen. Er der en mulighed for at få det gjort, istedet for "bare" at få fjernet dellen? Er der nogle der har erfaringer eller kender et sted jeg kan snakke med, mht til dette?

På forhånd tak.
Cecilie

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er da muligt, du kan få nogle erfaringer, men helt garanteret ikke en, der lige netop passer til dig.

    Jeg foreslår helt klart, at du gennem din læge bliver henvist til en specialist, der kan vurdere lige netop dig, dit problem og ikke mindst dine ønsker.

    Min datter, der nu er i 30-erne og har fået fire børn, har altid haft en meget stor brystforskel - A på det ene D på det andet. Da hun var helt ung var det naturligvis et problem, men efterhånden er hun blevet ligeglad. Dog - og nu skal jeg jo ikke blande mig i det - vil jeg mene, at det er en meget dårlig ide, at hun ikke har fået gjort noget ved det, for netop denne "skæv"belastning, tror jeg er en af årsagerne til, at hun netop døjer meget med hovedpine og rygsmerter, så det skal du da også tænke over, for det har da en ret så stor betydning for kroppen, at der er ligevægt.
Log in eller Registrér for at kommentere.