Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Leddegigt Alternativ Behandling

optimist7optimist7
Redigeret 13 oktober, 2017, 08:52 i Leddegigt
NATURLIGE MIDLER MOD LEDDEGIGT


Malene Kildeman har en glimrende artikel om leddegigt her.
https://www.netdoktor.dk/sygdomme/at-le ... degigt.htm

Jeg vil gerne supplere med info om nogle kosttilskud som har vist sig at hjælpe på leddegigt.

Først et par mulige årsgager til leddegigt.


1. FØDEVAREINTOLERANCE

Ofte vil man kunne lindre men ikke kurere leddegigt ved at eliminere fødevarer som man er intolerant overfor efter en særlig plan.

De fødevarer som forårsager en forværring af leddegigten bør man enten fuldstændigt eliminere fra kostplanen eller introducere dem gradvist gennem en rotationsplan.

2. FOR LIDT MAVESYRE
Mavesyre er nødvendig for at nedbryde maden og for at ødelægge skadelige bakterier. Hvis der er for lidt mavesyre hober bakterierne sig op i maven.

Folk der lider af leddegigt har ofte for store mængder mycoplasma og bakterier i maven som direkte kan skade led og andet væv, bla. tyndtarmens slimhinde. Derved slipper ufordøjede proteiner (allergener) igennem til blodet hvor de ikke hører hjemme. Dette sætter immunforsvaret i alarmberedskab. Hos nogle folk angriber immunforsvaret de af kroppens egne celler som ligner allergener. Dette kan udløse leddegigt.

Et studie viste at 80 % af leddegigt patienter, som ikke var i behandling, havde for lidt mavesyre.
Man kan stimulere dannelsen af mavesyre ved at indtage et kosttilskud som indeholder fordøjelsesenzymer

INGEFÆR

Ingefær har ved videnskabelige forsøg vist sig effektiv mod leddegigt.
II et studie deltog 28 patienter med leddegigt, 18 med slidgigt og 10 med muskel problemer. Patienterne fik dagligt tørret ingefær i en periode på 3 måneder til 2½ år. Forskerne kunne på grundlag af kliniske observationer rapportere, at 75% af patienterne med gigt og 100% af patienterne med muskel problemer oplevede en lindring i smerte eller hævelse og at virkningerne var afhængig af dosis.

Med mindre man er allergisk overfor ingefær er det derfor en god ide at tage det som kosttilskud. En daglig dosis på 2-4 g tør pulveriseret ingefær (eller 20 gram frisk ingefær) er sikkert at indtage og kan være effektiv i behandlingen af leddegigt. Denne mængde ingefær kan let inkorporeres i kosten f.eks. i frisk frugt- eller og grøntsagsjuice

ZINK OG KOBBER

Disse mineraler hjælper også mod leddegigt men eftersom længerevarende anvendelse af et af disse grundstoffer kan medføre underskud af det andet, er det bedst at tage dem sammen. Leddegigt patienter mangler i reglen zink, som er en stærk antioxidant. Adskillige studier har vist, at indtagelse af zink som kosttilskud har en mindre terapeautisk effekt for leddegigt patienter

SELENIUM


Selenium er der næsten ikke noget af i Danmarks undergrund. Selenium er især vigtigt for at reducere produktionen af inflammatoriske prostaglandiner og leukotriener og forhindre vævsbeskadigelse som følge frie radikaler. Derfor vil det være godt at have Selenium med i sin mulitvitaminpille.

NIASCIMID (B 3 Vitamin) kan hjælpe på mobiliteten af led som er ramte af gigt. Man må være bestemt på at der kan gå mange måneder før effekten er mærkbar.

DHEA er forstadiet til kønshormonerne testosteron og østrogen og har stor betydning for krop og sind. Efterhånden som man bliver ældre sker der et naturligt fald i DHEA. Længerevarende stress fremskynder denne proces.
Det kan meget vel være underskud af DHEA som er årsagen til leddegigt. Så har man denne sygdom så få lavet en test hos lægen.

CURCUMIN er et aktivt stof i gurkemeje, som lindrer smerter ved at dæmpe inflammationer. I et studie var Curcumin mere effektivt til at behandle leddegigt end nogen kemisk medicin.

N-acetylcystein (NAC) er en aminosyre, der lindre smerter og dæmper inflammationer.

MSM (methylsulfonylmethan er organisk svovl. Det er et stof, der lindrer smerter og dæmper inflammationer.

Find flere informationer ved i google at søge på "Leddegigt alternativ behandling af Reumatoid Arthritis"

Nogen som har erfaring med alternativ behandling af leddegigt ?
Log in eller Registrér for at kommentere.